Πόρτο Χέλι: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου

Σήμερα Κυριακή αναμένεται να οδηγηθεί στην εισαγγελία Ναυπλίου ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου που συγκρούστηκε το βράδυ της Παρασκευής με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο αδέλφια 70 και 60 ετών και να τραυματιστεί σοβαρά η δίδυμη αδελφή του 60χρονου.

Ο 44χρονος που κρατείται στο λιμεναρχείο Ναυπλίου, φέρεται να υποστήριξε, μέσω του συνηγόρου του, ότι κατά την πορεία του ταχύπλοου δεν αντιλήφθηκε το μικρό αλιευτικό, που πιθανόν, δεν είχε επαρκή φωτισμό.

Ο Γάλλος κτηματομεσίτης ισχυρίστηκε

ότι δεν εξαφανίστηκε μετά τη ναυτική τραγωδία με τους δύο νεκρούς, αλλά προσπάθησε να βοηθήσει προκειμένου να περισυλλεγούν τα άτομα που είχαν πέσει στη θάλασσα από τη μικρή λέμβο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ο ίδιος και να βγει στην ξηρά προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αλλά και να επικοινωνήσει με το συνήγορό του.

Ο χειριστής του ταχύπλοου παρουσιάστηκε το πρωί αυτοβούλως στο Λιμεναρχείο παρουσία του δικηγόρου του, αφού προηγουμένως -όπως λένε από το Λιμενικό- είχε εντοπιστεί το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου έπειτα από επικοινωνία που είχε μέσα στη νύχτα με μια από τις συνεπιβάτιδές του στο ταχύπλοο με τις δύο 350αρες μηχανές.

Ο 44χρονος Γάλλος υποβλήθηκε σε αιματοληψία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται τη Δευτέρα.

Η τραυματισμένη γυναίκα από το μικρό αλιευτικό σκάφος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγιος Σάββας.

Στο 12μετρο ταχύπλοο εκτός του 44χρονου χειριστή επέβαιναν ακόμη δέκα Γάλλοι τουρίστες, (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά) οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα