"Πονοκέφαλος" Μακρόν για Γερμανούς Φιλελευθέρους: Αν συνεργαστούν με τη Μέρκελ, είμαι νεκρός!

Την Άγγελα Μέρκελ συνεχάρη ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος της τηλεφώνησε την Κυριακή προκειμένου να τη συγχαρεί για την εκλογική της νίκη και την προσεχή τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία, τονίζοντας ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

«Τηλεφώνησα στην Άγγελα Μέρκελ

για να τη συγχαρώ. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τη ζωτικής σημασίας για την Ευρώπη και για τις χώρες μας συνεργασία μας", ανέφερε ο Μακρόν σε μια ανάρτησή του στο Twitter.

«Αν συνεργαστεί η Μέρκελ με το FDP είμαι... νεκρός»

Ο Γάλλος Πρόεδρος εμφανίστηκε προβληματισμένος για το ενδεχόμενο συνεργασίας της Μέρκελ με τους "Φιλελεύθερους". Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ φέρεται μάλιστα να δήλωσε πρόσφατα ότι «αν συνεργαστεί με το FDP είμαι νεκρός».
Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) της Γερμανίας, που ίσως συμμετάσχουν στον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό, προειδοποίησαν χθες ότι θα αντιταχθούν στα σχέδια του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για προϋπολογισμό της ευρωζώνης.

«Δεν θέλουμε νέους προϋπολογισμούς για μεταφορές χρημάτων στην Ευρώπη», τόνισε ο επικεφαλής του FDP Κρίστιαν Λίντνερ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ένας προϋπολογισμός της ευρωζώνης --ο Μακρόν κάνει λόγο για πολλές μονάδες του ΑΕΠ και αυτό θα σημαίνει περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια για τη Γερμανία – που τα χρήματα θα καταλήγουν στη Γαλλία για δημόσιες δαπάνες ή στην Ιταλία για να διορθωθούν τα λάθη του (Σίλβιο) Μπερλουσκόνι είναι αδιανόητος για εμάς και αποτελεί κόκκινη γραμμή», τόνισε ο Λίντνερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα