Πετρέλαιο από ναυάγιο πλοίου εντοπίστηκε στις ιαπωνικές ακτές

Πετρέλαιο, το οποίο πιθανότατα προέρχεται από το ναυαγισμένο ιρανικό δεξαμενόπλοιο Sanchi, εντοπίστηκε στις ακτές νησιών της νότιας Ιαπωνίας.

Δείγματα της παχύρρευστης μάζας που εκβράστηκε την 8η Φεβρουαρίου στα νησιά Οκινοεράμπου και Γιόρον, στο σύμπλεγμα των νήσων Αμάμι, εξετάστηκαν και πιστεύεται πως προέρχονται από το δεξαμενόπλοιο, ανέφερε η ακτοφυλακή.

Το Sanchi βυθίστηκε τη 14η Ιανουαρίου, αφού φλεγόταν για πολλά εικοσιτετράωρα μετά τη σύγκρουσή του με κινεζικό φορτηγό πλοίο, την 6η Ιανουαρίου. Επρόκειτο για το χειρότερο ναυτικό δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη δεξαμενόπλοιο τις

τελευταίες δεκαετίες.

Μαύρες, παχύρρευστες μάζες εκβράστηκαν αρχικά στις ακτές του νησιού Ταρακατζίμα την 28η Ιανουαρίου, κι έκτοτε παρόμοια ευρήματα έγιναν σε ακόμη 21 νησιά της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας, τμήμα ενός συμπλέγματος νήσων που συμπεριλαμβάνει τις περιοχές Αμάμι-Οσίμα και Οκινάουα, οι οποίες είναι διάσημες για τις παρθένες παραλίες τους και τα κοραλλιογενή συστήματά τους.

Το δεξαμενόπλοιο, σύμφωνα με την ιαπωνική ακτοφυλακή μετέφερε 110.000 τόνους, ή περίπου 810.000 βαρέλια, εξαιρετικά ελαφρού, εξαιρετικά εύφλεκτου αργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα