Πέθανε η Mama Cax, εμβληματικό μοντέλο και ακτιβίστρια

Στα 30 της χρόνια έφυγε η εμβληματική Mama Cax, μοντέλο και ακτιβίστρια, η οποία είχε δώσει μάχη με τον καρκίνο από την εφηβική ηλικία και υποστήριζε την παρουσία των μοντέλων με ειδικές ανάγκες στον χώρο της μόδας αλλά και τα δικαιώματα των μαύρων ανθρώπων.

Με ανάρτησή της στο instagram η οικογένειά της ανακοίνωσε τον θάνατο της 30χρονης αγωνίστριας της ζωής. Πέθανε στο νοσοκομείο από επιπλοκές από μια ασθένεια που την ταλαιπωρούσε την τελευταία εβδομάδα.

Το μοντέλο από την Αϊτή και τις ΗΠΑ, της οποίας το πραγματικό όνομα ήταν Cacsmy Brutus, διαγνώστηκε με καρκίνο οστών στα 14 της χρόνια.

Η νόσος έκανε μετάσταση στους πνεύμονες. Υπεβλήθη σε αποτυχημένη επέμβαση στον γοφό, που κατέληξε σε ακρωτηριασμό του δεξιού της ποδιού στα 16 της. Κατέκτησε τον κόσμο της μόδας το 2017.

Έγινε εξώφυλλο της Teen Vogue το 2018 ενώ συνεργάστηκε με brand όπως τα Sephora, Tommy Hilfiger, ASOS και Fenty, που ανήκει στηRihanna και η οποία έσπευσε να εκφράσει τη θλίψη της για τον θάνατο του μοντέλου.

Μία εβδομάδα πριν, η γυναίκα αισθάνθηκε έντονους πόνους στην κοιλιά. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με θρόμβους στο πόδι, στον μηρό, στην κοιλιά και κοντά σε ένα φίλτρο στους πνεύμονες, το οποίο είχε τοποθετηθεί εκεί στην εφηβεία της όταν είχε υποβληθεί σε θεραπεία για τον καρκίνο.

Βρισκόταν στο Λονδίνο για φωτογράφιση. Η οικογένειά της τόνισε ότι πολέμησε την ασθένεια για μία εβδομάδα στο νοσοκομείο με το ίδιο θάρρος που πολέμησε τον καρκίνο, αλλά πέθανε στις 16 Δεκεμβρίου.

Με το σθένος της και τη δυναμικότητά της έδωσε το παράδειγμα και άνοιξε τον δρόμο και σε άλλα μοντέλα με αναπηρία να μην εγκαταλείψουν το όνειρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα