Πέλκας: Παρακολουθώ πολύ τον Ινσίνιε - Πολύ καλός προπονητής ο Λουτσέσκου

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του θριάμβου του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Πέλκας, δήλωσε χαρούμεος για τη νίκη και για τα δύο καταπληκτικά γκολ που πέτυχε, τόνισε ότι παρακολουθεί πολύ τον Ινσίνιε της Νάπολι και παράλληλα έστειλε μήνυμα στήριξης προς τον προπονητή του, Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη nova:

Για

τα δύο δικά του γκολ:

"Ήταν δύο πολύ ωραία γκολ. Τα χάρηκα πολύ! Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη, τη θέλαμε πολύ με την επιστροφή του κόσμου, θέλαμε να τον υποδεχτούμε με ωραίο τρόπο. Όπως και να είναι ο Παναθηναϊκός, είναι μεγάλη ομάδα και θέλαμε να κερδίσουμε".

Για το δεύτερο τέρμα του που ήρθε από εκτέλεση πλαγίου:

"Είναι δοκιμασμένο. Δεν ήταν τυχαία κίνηση, μέχρι να δεχτώ τη μπάλα, μετά ήταν αυτό που βγήκε στον αγωνιστικό χώρο. Δεν το θυμάμαι καθόλου… Μόνο στιγμές θυμάμαι, θέλω να το ξαναδώ… Με τη φόρα που είχα, ήμουν σίγουρος ότι θα έβγαινε και ο τερματοφύλακας και πλάσαρα έτσι".

Για το σουτ που έκανε στο πρώτο γκολ:

"Είναι και δουλειά μέσα από τις προπονήσεις, κάθομαι και δουλεύω μόνος μου για τη βελτίωση μου. Καμιά φορά το γκολ ψάχνεις το γκολ πολύ και δεν έρχεται. Όταν μπαίνεις πιο χαλαρός, δεν το σκέφτεσαι τόσο πολύ, έρχεται και έρχεται και με ωραίο τρόπο. Το παν για να πετύχει κάποιους τους στόχους του, είναι δουλειά. Δουλειά και υπομονή".

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο μετά το γκολ του και την αλλαγή στο δεύτερο:

"Το καταλάβαμε και εμείς, ότι καθίσαμε πίσω χωρίς λόγο. Θέλαμε να κλειδώσουμε το σκορ κατά κάποιο τρόπο. Θέλουμε να κρατάμε το μηδέν, αυτή είναι η φιλοσοφία. Το συζητήσαμε στο ημίχρονο και είπαμε ότι πρέπει να παίζουμε το παιχνίδι μας και μόνο έτσι θα ερχόταν το αποτέλεσμα που θέλαμε".

Για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στα αποδυτήρια:

"Δεν υπήρχε κάποιο πριμ. Μας είπε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος και πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε. Και πριν το παιχνίδι μας είπε ότι είναι πολύ σημαντικό το μας. Το μόνο που μας είπε είναι ότι αν συνεχίσουμε πρώτοι, δε θα ξεχάσει ούτε αυτό το παιχνίδι, ούτε κανένα…".

Για το αν έχει κάποιο πρότυπο στο παιχνίδι του:

"Μου αρέσει πολύ να παρακολουθώ ποδόσφαιρο, τη Μπαρτσελόνα, μεγάλες ομάδες… Φέτος που παίζω πιο πολύ αριστερά, παρακολουθώ πολύ τον Ινσίνιε της Νάπολι. Να δω πως το κάνει αυτό το πλασέ... Θέλει πολλή δουλειά, πολλές επαναλήψεις, πολύ χρόνο. Έχουμε χρόνο εμείς οι ποδοσφαιριστές αλλά με συνεχόμενα ματς δε μπορείς να δώσεις πολλά, γιατί πρέπει να είσαι έτοιμος στο παιχνίδι".

Για τη θέση που αγωνίζεται φέτος:

"Προσπαθώ να παίξω όπου με βάλει ο προπονητής. Υπάρχουν πολύ καλοί και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, όπως ο Μπίσεσβαρ και ο Ελ Καντουρί. Μας βοηθάει όλους ο ανταγωνισμός, να γίνεται «χαμός» στην προπόνηση, να δείξεις ότι μπορείς να παίξεις. Δε μπορείς να εφησυχάζεις. Όταν γίνεται αυτό, έρχεται η "σφαλιάρα". Το έχω πάρει αυτό το μάθημα. Προτιμώ το 10 γιατί είσαι πιο ελεύθερος. Είχα μάθει και αριστερά και τι πρέπει να κάνω, αλλά προτιμώ να είμαι στον άξονα".

Για τον Λουτσέσκου που πανηγύρισε μαζί με όλους τους παίκτες το δεύτερο γκολ:

"Υπάρχει μεγάλη πίεση στον προπονητή μας. Η ομάδα, καλώς ή κακώς, θέλει γρήγορα αποτελέσματα. Είναι πολύ καλός προπονητής. Έχει δική του φιλοσοφία και πλάνο. Δεν είναι εύκολο σε 1-2-3 μήνες να μεταμορφώσεις μια ομάδα. Χρειάζονται 7-8 και παραπάνω μήνες για να βγάλεις το πλάνο που έχεις στο μυαλό σου. Το κακό που γίνεται στην Ελλάδα με τις απολύσεις προπονητών ανά έξι μήνες για μένα, δεν είναι σωστό. Πρέπει να στηρίζεις τον προπονητή για 2-3 χρόνια για να καταλάβεις αν αξίζει ή όχι".

Για αυτό που άλλαξε στην ομάδα στα τελευταία παιχνίδια:

"Αυτό που παρατήρησα στα τελευταία ματς που ξεκίνησε η ομάδα να καταλαβαίνει αυτό που θέλει ο προπονητής, θέλει πολύ τρέξιμο. Ατελείωτο.... Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δε φτάνει μόνο η ποιότητα. Πρέπει να τρέξεις για ην ομάδα, να παλέψεις. Στα δύο τελευταία παιχνίδια, είδα την ομάδα να τρέχει ατελείωτα χιλιόμετρα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αυτό και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε".

Για τη νίκη στην Ξάνθη την προηγούμενη αγωνιστική που τι έφταιγε όλο τον προηγούμενο καιρό για τα εκτός έδρας:

"Καθίσαμε και σκεφτήκαμε… Ούτε εμείς βρίσκαμε το τι φταίει για να μην κερδίζουμε εκτός έδρας. Τα βάλαμε κάτω και μετά τον Πανιώνιο, που ήμασταν καλοί αλλά δεν κερδίσαμε, είπαμε ότι δεν έπρεπε να συνεχιστεί αυτό. Είπαμε ότι έπρεπε να μπούμε και να κερδίσουμε στην Ξάνθη. Καμιά φορά οι τακτικές δεν παίζουν και τόσο μεγάλο ρόλο, όσο το να μαζευτείς, να είσαι καλή παρέα μέσα στο γήπεδο και να πεις ότι δε χάνω σήμερα".

Για τη μάχη του πρωταθλήματος:

"Όπως είδαμε, έχουν γίνει αρκετές γκέλες αλλά στα τελευταία ματς, οι ομάδες κερδίζουν. Θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός ως το τέλος, ελπίζω να είμαστε εμείς αυτοί που δε θα κάνουμε άλλες γκέλες και θα είμαστε πρώτοι".

Keywords
Τυχαία Θέματα