Παυλόπουλος: Αυτά που μας ενώνουν είναι πιο πολλά από αυτά που μας χωρίζουν

Την πεποίθηση πως «αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μπορεί να μας διχάζουν», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, την προσφώνησή του στο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Να στηριχτούν οι δύο χώρες σε αυτά που τους ενώνουν, κάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Παυλόπουλος και επεσήμανε ότι η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου μπορεί και πρέπει να αποκτήσει ιστορικές διαστάσεις για την προοπτική και το μέλλον των δύο

λαών.

Παράλληλα τόνισε ότι το παρελθόν και σχέση Βενιζέλου - Ινονού «μπορεί να μας διδάξει» και πρόσθεσε πως «προσδοκούμε πάντα να ξαναγυρίσουμε στο κλίμα αυτό της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας».

«Σκέφτομαι την εποχή που η εμπιστοσύνη ήταν τέτοια, που το 1934, όταν η Ελλάδα δεν είχε διπλωματική εκπροσώπηση στο Ιράν, την είχε αναλάβει η Τουρκία», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Τέλος ανέφερε, ότι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός ταιριάζει στον τουρκικό λαό και συμπλήρωσε: «Είμαστε έτοιμοι να συμπράξουμε μαζί σας προς αυτή την κατεύθυνση».

Keywords
Τυχαία Θέματα