Παραιτήθηκε η διευθύντρια επικοινωνιών του Λευκού Οίκου και στενή συνεργάτης του Τραμπ, Χόουπ Χικς

Η διευθύντρια επικοινωνιών του Λευκού Οίκου Χόουπ Χικς, μια από τους πιο στενούς συμβούλους του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σε συνεργάτες της ότι παραιτείται από το πόστο της.

Οι New York Times ανέφεραν πως η Χικς τόνισε σε συνεργάτες ότι πέτυχε όσα ένοιωθε ότι μπορούσε στο πόστο της αυτό στον Λευκό Οίκο.

Η Χικς είναι 29 ετών, πρώην μοντέλο που εντάχθηκε στην προεδρική εκστρατεία του Trump το 2016 χωρίς καμία εμπειρία στην πολιτική, έγινε γνωστή ως

μία από τους λίγους βοηθούς που κατάλαβαν την προσωπικότητα και το στυλ του, μπορούσε να αμφισβητήσει τον πρόεδρο και να αλλάξει τις απόψεις του.

Η Χικς σκέφτεται να φύγει για αρκετούς μήνες. σημειώνεται στο δημοσίευμα. Είπε δε στους συναδέλφους της ότι είχε ολοκληρώσει αυτό που ένιωσε ότι μπορούσε με μια δουλειά που την έκανε έναν από τους ισχυρότερους ανθρώπους στην Ουάσιγκτον και ότι δεν θα υπήρχε ποτέ η κατάλληλη στιγμή για να φύγει, σύμφωνα με τους βοηθούς του Λευκού Οίκου.

Η παραίτησή της ήρθε μια μέρα μετά από την 8ωρη κατάθεση της ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών, λέγοντας στην επιτροπή ότι είχε περιστασιακά υποχρεωθεί να λέει άκακα ψέματα αλλά ποτέ δεν είχε πει ψέματα για τίποτα που σχετίζεται με την έρευνα για την παρέμβαση της Ρωσίας το 2016.

Μια πηγή δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο ότι λίγες ώρες πριν την παραίτησή της, ο Τραμπ κατσάδιασε άσχημα την διευθύντρια επικοινωνίας του επειδή παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια κατάθεσής της στο πλαίσιο της έρευνας για την εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές ότι, ορισμένες φορές, λέει «αθώα ψεματάκια» για τον πρόεδρο. Σύμφωνα με το CNN αυτό προκάλεσε την οργή του Τραμπ που την αποκάλεσε ηλίθια.

Keywords
Τυχαία Θέματα