ΠΑΟΚ: Αυτό είναι το προφίλ της Καρσίγιακα

Με την Καρσίγιακα θα βρεθεί αντιμέτωπος ο ΠΑΟΚ στη φάση των "16" του Basketball Champions League, όπως προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στη Γενεύη.

Εκπτώσεις για όλους από -70% στα PAOK FC Official Stores

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ,

σκιαγραφεί το προφίλ της αντιπάλου της στους "16" της διοργάνωσης, παρουσιάζοντας σημαντικά στοιχεία για την πορεία της.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η "ασπρόμαυρη" ΚΑΕ:

Η Pinar Karsiyaka προκρίθηκε ως 2η από τον 1ο όμιλο του Basketball Champions League με ρεκόρ 10-4. Οι Τούρκοι μάλιστα, πήραν την 2η θέση νικώντας την αήττητη μέχρι εκείνη την στιγμή AS Monaco στην τελευταία αγωνιστική.

ΙΣΤΟΡΙΑ: Η Pinar Karsiyaka ιδρύθηκε το 1966 και έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα Τουρκίας (1987, 2015) και ένα Κύπελλο Τουρκίας το 2014.

Η ΠΟΛΗ: Εδρεύει στην Σμύρνη, την 3η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας μετά την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα (4.2 εκατομμύρια). Η Σμύρνη βρίσκεται απέναντι από την Χίο στα παράλια της Μικράς Ασίας.

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ: Δίνει τους εντός έδρας αγώνες της στην Karsiyaka Arena, η οποία είναι επίσης γνωστή αι ως Mustafa Kemal Ataturk Karsiyaka Sport Hall, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 5.000 φιλάθλους.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Η Pinar Karsiyaka βρίσκεται στην 12η θέση του τουρκικού πρωταθλήματος με ρεκόρ 6-12. Τις 5 από τις 6 νίκες της, μάλιστα, τις έχει πετύχει στην έδρα της, ενώ μετράει 3 ήττες στα 5 τελευταία παιχνίδια.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΟ BCL: Η Pinar Karsiyaka είχε αγωνιστεί και πέρυσι στο Basketball Champions League, φτάνοντας μάλιστα, μέχρι τα προημιτελικά. Οι Τούρκοι είχαν προκριθεί ως 3οι από τον 2ο όμιλο με ρεκόρ 9-5, απέκλεισαν στην πρώτη φάση των πλέι οφ τους Frapport Skyliners (ήττα με 90-80 στη Γερμανία και νίκη με 72-52 στην Σμύρνη), στη φάση των 16 την Besiktas (νίκη με 75-70 στην Σμύρνη και με 90-83 στην Κωνσταντινούπολη) και αποκλείστηκε από την ιταλική Reyner Venezia στα προημιτελικά (νίκη με 74-71 στην Σμύρνη και ήττα με 74-66 στη Βενετία).

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2017 ο Σέρβος Aleksandar Trifunovic. Ο 50χρονος έχει περάσει στο παρελθόν και από την χώρα μας, καθώς τη σεζόν 2008-2009 ήταν στον Πανιώνιο, ενώ έχει προπονήσει μεταξύ άλλων και τις Lietuvos, Zalgiris και Astana.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Η Pinar Karsiyaka στηρίζεται κατά βάση στους πολύ ποιοτικούς της Αμερικανούς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν διαθέτει Τούρκους παίκτες με ρόλο στην ομάδα. Με τους 19.7 πόντους που πετυχαίνει ανά αγώνα ο Jarrod Jones στην φάση των ομίλων του Basketball Champions League, είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας του, αλλά και τρίτος της διοργάνωσης, ενώ από κοντά ακολουθεί και ο DJ Kennedy με 19.5 πόντους ανά αγώνα. Ο πρώην παίκτης των Κολοσσού Ρόδου, Άρη και Ολυμπιακού, Dominic Waters μετράει 15.6 πόντους ανά αγώνα.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ: ΠΑΟΚ και Karsiyaka έχουν συναντηθεί στο Eurocup της σεζόν 2014-2015. Ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει μέσα στην Σμύρνη με 81-87 στην 2η παράταση, αλλά είχε χάσει στο «Παλατάκι» με 74-79. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί αρκετές φορές και σε φιλικούς αγώνες.

Γενικά, ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει άλλες 7 ομάδες από την Τουρκία με πιο πρόσφατες τις αναμετρήσεις με την Gaziantep στην φάση των ομίλων. Ο ΠΑΟΚ έχει παίξει ακόμα με Galatasaray, Turk Telekom, TED Ankara, Besiktas, Usak Sportif και Fenerbahce.

Keywords
Τυχαία Θέματα