Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470 στη Θεσσαλονίκη: Στη μάχη του μεταλλίου αύριο Μάντης - Καγιαλής

Με τρεις ιστιοδρομίες σε άνδρες και γυναίκες ολοκληρώθηκαν οι προκριματικές κούρσες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας της κλάσης 470.

Απομένουν πλέον οι ιστιοδρομίες των μεταλλίων (Medal Races) που θα γίνουν το μεσημέρι του Σαββάτου και με τις οποίες θα πέσει η αυλαία αυτής της πολύ μεγάλης διοργάνωσης που φιλοξένησε η Θεσσαλονίκη στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου με διοργανωτή το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης.

Οι

ιστιοδρομίες της Παρασκευής ξεκίνησαν και πάλι με καθυστέρηση καθώς υπήρξε αναβολή περίπου δύο ωρών προκειμένου να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες σε ότι αφορά τον άνεμο.

Στους άνδρες ο Τάκης Μάντης με τον Παύλο Καγιαλή έδωσαν μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή για να καταφέρουν να περάσουν στο Medal Race του Σαββάτου. Αφήνοντας πίσω τους τις κακές κούρσες των προηγούμενων ημερών, οι δύο χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο ξεκίνησαν πολύ καλά παίρνοντας την 1η θέση στην πρώτη ιστιοδρομία, ακολούθως την 12η θέση στη δεύτερη και την 7η στην τρίτη ιστιοδρομία. Έτσι κατάφεραν να πάρουν τη 10η θέση στη γενική κατάταξη με 96 βαθμούς. Οι Σουηδοί Anton DAHLBERG / Fredrik BERGSTROM κράτησαν την πρωτιά όπως και τις προηγούμενες ημέρες.

Αναλυτικά η δεκάδα του Medal Race των ανδρών έχει ως εξής:

Anton DAHLBERG / Fredrik BERGSTROM SWE 35β.Mathew BELCHER / Will RYAN AUS 36β.David BARGEHR / Lukas MÄHR AUT 60β.Deniz CINAR / Ates CINAR TUR 68β.Giacomo FERRARI / Giulio CALABRO ITA 80β.Stuart MCNAY / David HUGHES USA 80β.Hippolyte MACHETTI / Sidoine DANTÈS FRA 81β.Zangjun XU / Chao WANG CHN 89β.Paul SNOW-HANSEN / Daniel WILLCOX NZL 93β.Panagiotis MANTIS / Pavlos KAGIALIS GRE 96β.

Η κούρσα των μεταλλίων των ανδρών έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το Σάββατο στις 14:15 το μεσημέρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα