Π. Σούλας: Tα φρεάτια δεν ήταν βουλωμένα, γέμισαν οι αγωγοί λόγω της μεγάλης νεροποντής

Μεγάλα ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ,κυρίως στη δυτική Θεσσαλονίκη, από την έντονη βροχόπτωση που έπληξε χθες την πόλη.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα λόγω της συγκέντρωσης μεγάλης ποσότητας υδάτων στους δρόμους, εντοπίστηκαν στην περιοχή του Δενδροποτάμου, στον Εύοσμο και στο Κορδελιό.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε πολλές κλήσεις και για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και ισόγεια σπιτιών, κυρίως στον Δενδροπόταμο και τον Εύοσμο, όμως χρειάστηκε να επέμβει σε λίγες περιπτώσεις.

Στην

περιοχή του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, τα σημαντικότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στη χαμηλότερη περιοχή του δήμου. Όπως εξήγησε στο thestival.gr ο δήμαρχος της περιοχής, Πέτρος Σούλας, η έντονη βροχόπτωση σε συνδυασμό με ένα τοιχίο του ΟΣΕ που βρίσκεται στο σημείο είχε ως αποτέλεσμα να φρακάρουν τα νερά και σπίτια που βρίσκονται εκεί να πλημμυρήσουν.

Όπως τόνισε συνεργεία του δήμου χθες και σήμερα σε συνεργασία με όλους του αρμόδιους φορείς, προχωρούν στην απάντληση των υδάτων αντικαθιστούν τα καπάκια από τους αγωγούς που έσπασαν, ενώ έχει υπάρξει επικοινωνία με την ΕΥΑΘ για την αντικατάσταση και των υπολοίπων.

Όπως τόνισε ο κ. Σούλας, τα φρεάτια δεν ήταν βουλόμενα, αλλά λόγω της μεγάλης νεροποντής οι αγωγοί γέμισαν και οι δρόμοι πλημμύρισαν.

"Ήταν πρωτόγνωρο αυτό που συνέβη. Είχε να πέσει τόσο νερό στο δήμο από το 1976. Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για να μην παρουσιαστούν παρόμοια προβλήματα. Σε συνεργασία με όλους τους Οργανισμούς μπορεί να λυθεί το πρόβλημα", δήλωσε στο thestival.gr, ο δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ανέφερε μιλώντας στο thestival.gr, πως πρόβλημα δημιουργήθηκε σε ορισμένα σημεία του Δενδροποτάμου, όπου φρεάτια ήταν βουλόμενα.

Όπως τόνισε η Πυροσβεστική και όλοι αρμόδιοι ειδοποιήθηκαν έγκαιρα χθες το βράδυ, ενώ ο ίδιος και δύο αντιδήμαρχοι έσπευσαν στο σημείο.

"Έγινε απάντληση υδάτων χθες και σήμερα. Φτάσαμε στο σημείο να πλημμυρήσουν οι δρόμοι τόσο λόγο της μεγάλης και ασυνήθιστα έντονης βροχόπτωσης όσο και για το γεγονός ότι ο εργολάβος που έχει ανάθεση η ΕΥΑΘ τον καθαρισμό των φρεατίων του κεντρικού αγωγού ήταν βουλευμένος. Οι εργασίες αυτές πρέπει να γίνονται σε κατάσταση ύφεσης και να προλαμβάνονται", δήλωσε στο thestival.gr, ο κ. Κυρίζογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα