Π. Κουρουμπλής: Προς λύση το θέμα των τελωνειακών στον ΟΛΘ

«Είμαστε κοντά στο να βρούμε λύση σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, για το θέμα της νυκτερινής βάρδιας στην Πύλη 16 του ΟΛΘ και την εξαγγελθείσα από την Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων κατάργησή

της από τις 16 Σεπτεμβρίου.

«Είχαμε συνάντηση στις 9 το πρωί με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, τους τελωνειακούς και τους ναυτιλιακούς πράκτορες. Ο στόχος είναι να βρεθεί λύση στην εξαγγελία των τελωνειακών για απεργίες στην πύλη 16. Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί μία λύση, έγινε αρκετή κουβέντα, σε καλό κλίμα. Προσπαθούμε να βρούμε μία προσωρινή λύση, γιατί αυτό το καθεστώς ίσχυε τα τελευταία 20 χρόνια. Τώρα η διοίκηση αυτή είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο, είναι πολύ κοντά για να παραδώσει και δεν μπορεί να γίνουν αυτά που ζητάνε οι τελωνιακοί, μπορεί όμως σε ένα πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας να βρούμε κάποια λύση. Είμαστε κοντά», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής, στο περιθώριο της παρουσίας του σε εκδηλώσεις της 82ης ΔΕΘ.

Σημείωσε, ακόμη, πως «τη Δευτέρα το πρωί να γίνει πάλι συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με την παρουσία και του γενικού γραμματέα του υπουργείου και αν δεν προκύψει λύση θα τους φωνάξω στην Αθήνα».

«Μνημόνιο συνεργασίας ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με την ΑΕΝ Μακεδονίας»

Ο υπουργός είχε συναντήσεις και με τις διοικήσεις του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, όπου συμφωνήθηκε τα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα να συνεργαστούν πάνω σε συγκεκριμένους στόχους. «Θέλω να εμπλέξω το ΤΕΙ στην προσπάθεια ανάπτυξης της Σχολής. Πρέπει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας να έχουν -με την καλή έννοια- εμπλοκή στην ανάπτυξη του επιπέδου των ναυτικών ακαδημιών. Συναποφασίσαμε να υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας», εξήγησε ο κ. Κουρουμπλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα