Όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη και... τα πέριξ!

Μπορεί οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς να περνούν πλέον τα σαββατοκύριακα στις παραλίες, ωστόσο, επιλογές για ένα όμορφο διήμερο υπάρχουν και για όσους μένουν στην πόλη.

Δείτε ορισμένες απο τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στην πόλη αλλά και... τα πέριξ και κάνετε την επιλογή σας.

3ο Festival Stand Up Comedy

Το Mediterranean Cosmos διοργανώνει το 3ο Festival

Stand Up Comedy και δίνει χιουμοριστική διάσταση στις καλοκαιρινές βραδιές μας!

Στο Αμφιθέατρο του εμπορικού κέντρου σας περιμένουν μοναδικές παραστάσεις Stand Up Comedy. Ετοιμαστείτε για πολύ γέλιο!

Σάββατο 14 Ιουλίου

Δημήτρης Δημόπουλος

@ Αμφιθέατρο MediterraneanCosmos

Έναρξη: 20:30

Είσοδος ελεύθερη

Botrini Week sto Ciel

Ο Έκτορας Μποτρίνι και το Ciel Bar – Restaurant ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια καλοκαιρινή γαστρονομική εβδομάδα!

Ο βραβευμένος chef και η ομάδα του έχουν ετοιμάσει δύο ειδικά μενού σε προνομιακή τιμή.

Για μια εβδομάδα οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την δημιουργική κουζίνα του Έκτορα Μποτρίνι. Εκλεκτές γεύσεις, επιμελημένες από τη μαεστρία του διάσημου chef σας περιμένουν να τις απολαύσετε, σε ένα αξέχαστο γαστρονομικό ταξίδι, από τις 9 έως τις 15 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο της ενέργειας Botrini Week ο Έκτορας και η ομάδα του μας υποδέχονται στο Ciel Bar-Restaurant (Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 12, Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης).

Για περισσότερες πληροφορίες & κρατήσεις: 2310 253878

Ο χώρος διαθέτει πάρκινγκ

Ωράριο κουζίνας:

Σάββατο και Κυριακή 14 και 15 Ιουλίου: 13:00 – 00:30

Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 12, Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Les Au Revoir live

Μουσικά μακροβούτια και έντονους καλοκαιρινούς ρυθμούς σας υπόσχονται και αυτό το Σαββατοκύριακο οι Les Au Revoir.

Το αγαπημένο συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη, γνωρίζει με ένα μοναδικό τρόπο να συνδυάζει κλασικές συνθέσεις με αγαπημένους ήχους του σήμερα. Κάθε live των Les Au Revoir είναι ένα ιδιαίτερο ταξίδι στο χρόνο με τραγούδια του χθες και του σήμερα, σε bossa nova, swing και lounge ρυθμούς, που σίγουρα θα σας ταξιδέψουν σε μαγικούς προορισμούς!

Οι Les Au Revoir είναι: Αλεξάνδρα Μπουνάτσα (Τραγούδι) Κώστας Καραμήτσος (Πλήκτρα – programming) Λεωνίδας Αναγνώστου (Ακουστική Κιθάρα)

Σάββατο 14/7 @ Liquido Pool Lounge (Περιοχή Αεροδρομίου, Θεσσαλονίκη) | Έναρξη:15:00
Κυριακή 15/7 @ Pasir All Day Beach Bar & More (Καλύβες, Χαλκιδική) | Έναρξη 16:30

Street Outdoors Roots στη Χαλκιδική

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Street Outdoors παρουσιάζει το Street Outdoors Roots, μια διαφορετική μορφή festival, πάνω στο κύμα, με τριήμερη διάρκεια και ελεύθερη είσοδο. Το Roots Festival έχει ως σκοπό να αναδείξει την άποψη του Street Outdoors πως το DJing αποτελεί μια ξεχωριστή μορφή τέχνης και για αυτό τον λόγο παρουσιάζει μερικούς από τους αγαπημένους του και κορυφαίους συλλέκτες και DJs. House, Disco, Techno, Ambient και Afro, αναμιγνύονται κατά την διάρκεια της ημέρας με DJ sets χωρίς αυστηρά όρια στα επιλεγόμενα είδη.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Maori Beach Bar στην παραλία Πύργος της Χαλκιδικής, μόλις 90 λεπτά από την πόλη της Θεσσαλονίκης, σε ένα χώρο μοναδικής αισθητικής, γνωστό για την αίσθηση απόλυτης ελευθερίας, την εκπληκτική θέα στον Aθωνικό κόλπο, την έντονη εναλλαγή πράσινου και γαλάζιου και την καλλιτεχνική του πρωτοπορία. Line up: Akylla – Bengoa – 4EST – Raj Pannu – Thomas Numan – Locke – Prism – Kocmoc – Street Outdoors Soundsystem

Παρασκευή- Κυριακή 13-15 Ιουλίου 2018, Maori Beach Bar, Ακτή Πύργος, Γομάτι, Χαλκιδική, Είσοδος ελεύθερη.

Ο Ανδρέας Στάμος στα Mamounia Live Summer

Ο Ανδρέας Στάμος ηρθε στα Mamounia Live Summer και υπόσχεται ένα καλοκαιρινό πρόγραμμ, γεμάτο χορό και τραγούδι.

Μαζί του η Άννα Καμαρινού και ο Βασίλης Δήμου.

Info:

Kάθε Παρασκευή και Σάββατο

Mamounia Live Summer, περιοχή αεροδρομίου.

Τ. 2310 557000

Eκδηλώσεις για τα 44 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Την Κυριακή 15 Ιουλίου, στις 11:00, εγκαινιάζονται στο Επταπύργιο οι εκδηλώσεις για τα 44 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την κυπριακή τραγωδία.

Σε χώρους της φυλακής του Επταπυργίου θα φιλοξενηθούν δύο περιοδικές εκθέσεις, μία αφιερωμένη στην αντίσταση κατά της δικτατορίας στη Θεσσαλονίκη και μία στο δράμα της Κύπρου.

Οι εκθέσεις αποτελούν αποτέλεσμα της συνεργασίας της Εφορείας μας με το Σύλλογο Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 και την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας.

Όπερα "Η στέψη της Ποππαίας" στο Ωδείο της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς

Η Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και τους Φίλους Νέας Παραλίας, σας παρουσιάζουν 2 συναυλίες όπερας κάτω από τον όμορφο ελληνικό ουρανό.

Στις 15 και στις 16 Ιουλίου, θα παρακολουθήσουμε στο Θέατρο του Κήπου των Εποχών στη Νέα Παραλία, την όπερα του Κλάουντιο Μοντεβέρντι «Η στέψη της Ποππαίας». Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά και μελωδικά έργα του λυρικού ρεπερτορίου.

Η υπόθεση μας πηγαίνει πίσω στην αρχαία Ρώμη και μας παρουσιάζει την ιστορία του Νέρωνα, ο οποίος, ερωτευμένος με την παλλακίδα Ποππαία, προετοιμάζει το έδαφος για την αποχώρηση της συζύγου του, Οκτάβιας και την στέψη της νέας αγαπημένης του ως βασίλισσας της Ρώμης.

Στο ρόλο του Νέρωνα η μεσόφωνος Κασσάνδρα Δημοπούλου. Την Οκτάβια ερμηνεύει η παγκοσμίου φήμης σοπράνο, Τζένη Δριβάλα. Δίπλα τους ερμηνεύουν λυρικοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που συμμετέχουν στα προγράμματα της Εταιρίας Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος (Skull of Yorick Productions) Opera da Camera Oscura και Opera Studio SOYP αντίστοιχα.

Την σκηνοθεσία των: Τζένη Δριβάλα και Κασσάνδρα Δημοπούλου αναβιώνει ο Αθανάσιος Μαργούτας ενώ στη μουσική διεύθυνση κουαρτέτου εγχόρδων και στο πιάνο για τις δύο εκδηλώσεις βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Γκαρίπης.

Μαγευτικές οπερατικές νύχτες καλοκαιριού, πάντα δωρεάν για το κοινό της Θεσσαλονίκης.

*Την Κυριακή 15/7 στο στο Θέατρο του Κήπου των Εποχών στη Νέα Παραλία

Στις 21.00, Είσοδος ελεύθερη

Βραδιά Μουντιάλ στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Πρόσκληση σε όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τον τελικό του Μουντιάλ 2018 ανάμεσα στη Γαλλία και την Κροατία απευθύνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

«Το Γαλλικό Ινστιτούτο σας δίνει ραντεβού την Κυριακή 15 Ιουλίου στις 18:00 στην αίθουσα Αλλατίνη-Dassault για να παρακολουθήσουμε μαζί τον μεγάλο τελικό του μουντιάλ 2018.

Είσοδος ελεύθερη με την επίδειξη ταυτότητας!», αναφέρει ανακοίνωση του Ινστιτούτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα