Όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη και τα πέριξ

Τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουλίου αυτό που διανύουμε και οι περισσότεροι σπεύδουν στις παραλίες για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα.

Παρότι η χαλάρωση βρίσκεται για την πλειοψηφία στην κορυφή της λίστας για το διήμερο, δεν είναι λίγοι και αυτοί που ψάχνουν ξεχωριστές προτάσεις για διασκέδαση στη Θεσσαλονίκη και... τα πέριξ.

Το Thestival ξεχώρισε μερικές από αυτές και σας τις παρουσιάζει:

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προβολές στην ταράτσα

Από την Παραλία

στα Σαγόνια του Καρχαρία κι από τον Όμηρο Ευστρατιάδη στον Wes Anderson!

Επταήμερο θερινών προβολών στην Ταράτσα της Youthfully Yours Gr εώς την Πέμπτη 03/08.

ΠΡΟΣΟΧΗ οι ταινίες αρχίζουν στις 21:30!

29/07 Dazed and Confused, Richard Linklater (1993)
30/07 Moonrise Kingdom, Wes Anderson (2012)
31/07 My Summer of Love, Pawel Pawlikowski (2004)
01/08 Jaws, Steven Spielberg (1975)
02/08 Y Tu Mama Tambien, Alfonso Cuaron (2001)
03/08 Ρόδα, τσάντα και κοπάνα, Όμηρος Ευστρατιάδης (1982)

Στον χώρο μας θα βρείτε κρασί, μπύρες, χυμούς, αναψυκτικά καθώς και homemade pop corn, ηλιόσπορους ή άλλα snack.

Ο χώρος λειτουργεί με ελεύθερη συνεισφορά.

*Το Youthfully Yours GR είναι ένας Μη Κυβερνητικός- Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός από την Ελλάδα με δραστηριότητα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την επικοινωνία των νέων που μένουν στη χώρα μας, με νέους άλλων χωρών.

Σινεμά στην Πολίχνη

Το θερινό σινεμά Τζένη Καρέζη γιορτάζει τα 20 του χρόνια με μία σειρά δωρεάν προβολών. Αυτή την εβδομάδα, μέχρι την Κυριακή 30/7 προβάλλεται η ταινία “ΛΑΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΘΙΚΤΟΙ // INSEPARABLES”.

Αργεντίνικη ταινία, σκηνοθεσία Μάρκος Καρνεβάλε με τους: Όσκαρ Μαρτίνεζ, Ροντρίχο Ντε λα Σέρνα, Κάρλα Πέτερσον. Ένας τετραπληγικός πλούσιος προσλαμβάνει για βοηθό – νοσοκόμο του έναν εξωστρεφή και λαϊκό νεαρό, ο οποίος θα του αλλάξει τη ζωή με εντελώς απρόσμενο τρόπο.

Info:

Σάββατο 29/7 και Κυριακή 30/7 στο θερινό σινεμά Τζένη Καρέζη (Μαυρομιχάλη και Φιλίππου, στο Πάρκο Κρύας Βρύσης Πολίχνης). Είσοδος ελεύθερη.

"Πάμε Βόλβη" με τον Μανώλη Μητσιά

Μια από τις πιο γνώριμες φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής, εμφανίζεται αυτή την Κυριακή στον Σταυρό, σε μια μοναδική συναυλία.

Ο μεγάλος λαϊκός ερμηνευτής Μανώλης Μητσιάς, την Κυριακή 30 Ιουλίου, τραγουδά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού, σε μια εκδήλωση που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του Δήμου Βόλβης.

Όλες οι μεγάλες επιτυχίες του αγαπημένου Μακεδόνα τραγουδιστή, θα έχουν την τιμητική τους.

Η συναυλία αρχίζει στις 21.30 το βράδυ και ιδιαίτερη σημασία έχει, ότι στο πρόγραμμα θα συμμετέχει ενεργά η Μικτή Χορωδία της Μουσικής Σχολής Δήμου Βόλβης υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σταύρου Καραμάνη.

ΣΤΑ ΠΕΡΙΞ

Κύπελλο Βορείου Αιγαίου

Αρχίζει η διοργάνωση του Κυπέλλου Βορείου Αιγαίου 2017 που θα διεξαχθεί έως τις 4 Αυγούστου στο Porto Carras στη Σιθωνία Χαλκιδικής για σκάφη με πιστοποιητικά ORC International, ORC Club και IRC.

Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα ναυταθλητικά σωματεία και έχοντας μεγάλη εμπειρία σε επιτυχημένες ανάλογες διοργανώσεις, διοργανώνει το Κύπελλο το οποίο αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο των αθλητών όσο και αυτών που αγαπούν την ιστιοπλοΐα. Σε ένα ιδανικό περιβάλλον όπου βρίσκεται το Porto Carras και κάτω από τον καλοκαιρινό ελληνικό ήλιο οι ανοιχτές θάλασσες θα προσφέρουν συγκινήσεις σε όσους συμμετάσχουν στους αγώνες αλλά και σε όσους τους παρακολουθήσουν από κοντά.

Οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν στον Τορωναίο Κόλπο. Η έναρξη της διοργάνωσης και η συνάντηση κυβερνητών θα γίνει στο Porto Carras στην Χαλκιδική, όπου θα είναι η έδρα της διοργάνωσης. Τα συμμετέχοντα σκάφη θα ελλιμενιστούν στην μαρίνα του Porto Carras. Οι ιστιοδρομίες θα περιλαμβάνουν διαδρομές ελεγχόμενου στίβου (όρτσα-πρύμα, τρίγωνο) και παράκτιες διαδρομές στον Τορωναίο κόλπο.

Στο Κύπελλο Βορείου Αιγαίου 2017 (North Aegean Cup 2017) θα δώσουν το "παρών" κορυφαίοι ιστιοπλόοι από όλη την Ελλάδα.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30.7.2017.

«Ηλέκτρα» στο Δημοτικό Θέατρο Κολινδρού

Το ΔΙΑΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ παρουσιάζει την τραγωδία του Σοφοκλή «ΗΛΕΚΤΡΑ» σε μετάφραση Ιωάννη Γρυπάρη, σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη, μουσική Γιάννη Ιωάννου, σκηνικά Χάρη Σεπεντζή, χορογραφίες Φαίης Σούκου, φωτισμούς Γιώργου Δανεσή.

Το κοστούμι στην «Ηλέκτρα» σχεδιάζει φιλικά ο Πέτρος Ζουμπουλάκης.

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Ηλέκτρα: Μαίρη Βιδάλη
Ορέστης: Γιάννης Αϊβάζης / Κώστας Φραγκολιάς
Κλυταιμνήστρα: Λουκία Παπαδάκη
Αίγισθος: Στέλιος Γεράνης
Παιδαγωγός: Πέτρος Αποστολόπουλος
Χρυσόθεμις: Μαριλένα Κάραλη / Έλενα Μιχαλάκη
Πυλάδης: Κώστας Φραγκολιάς / Σάββας Σουρμελίδης
Α΄ Κορυφαία : για πρώτη φορά στο είδος, η έξοχη ερμηνεύτρια Καλλιόπη Βέττα
Β΄ Κορυφαία: Μαρία Γούλα
Χορός: Ρούλα Αντωνοπούλου, Μαριλένα Κάραλη, Έλενα Μιχαλάκη, Αλεξία Ξυγαλά, Έλενα Πετροπούλου, Δέσποινα Χαριάτη

Σκηνοθεσία Γιώτα Κουνδουράκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Πετροπούλου

Σάββατο 29 Ιουλίου, στις 21.30, στο Δημοτικό θέατρο ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ, στο πλαίσιο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ.

"Αλέξης Ζορμπάς" στα Ν. Μουδανιά

Η εμβληματική μορφή του Αλέξη Ζορμπά από το μνημειώδες και διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Βίος και η Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» ξαναζωντανεύει από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη, με την αυθεντική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή και σε μια μοναδική διασκευή των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα.

Στη σκηνή θα δούμε να ζωντανεύει με μια νέα δημιουργική ματιά και ένα ανεπανάληπτο τρόπο ο «μοναδικός διάλογος ενός καλαμαρά και ενός μεγάλου ανθρώπου του λαού, διάλογος μεταξύ του δικηγόρου Νου και της μεγάλης ψυχής του λαού», όπως αναφέρει ο ίδιος ο Νίκος Καζαντζάκης για τη διαχρονική φιλία του με τον Ζορμπά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΤΙΣ 21.30, ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Η China Moses στον Λόφο της Σάνης

Η δεύτερη γενιά μιας εμβληματικής φωνής φτάνει στον Λόφο της Σάνης για μια μοναδική εμφάνιση Η China Moses, διαδέχεται στη σκηνή την μητέρα της, την κορυφαία Dee Dee Bridgewater, που συναντήσαμε πριν λίγες μέρες στο Sani Festival.

Πρόκειται για μια ερμηνεύτρια με ιδιαίτερο μουσικό ιδίωμα και σοβαρές καταβολές, που δε σταματά να εκπλήσσει.

Η China Moses είναι μια εκρηκτική τραγουδίστρια της soul και της jazz, με καριέρα και ως παρουσιάστρια στο γαλλικό MTV, αλλά και σε αρκετά ραδιόφωνα. Κόρη της κορυφαίας Dee Dee Bridgewater και του σκηνοθέτη Gilbert Moses, έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες –όπως οι Guru, DJ Mehdi, Karriem Riggins, Meshell Ndegeocello και Anthony Marshall, χαράσσοντας τη δική της πορεία.

Μετά το πρώτο άλμπουμ της, σε ηλικία 16 ετών, το 2009 ηχογράφησε ένα άλμπουμ-αφιέρωμα στο είδωλό της, την Dinah Washington, μαζί με τον διάσημο πιανίστα Raphael Lemonnier, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη μεγάλη της επιτυχία, το άλμπουμ “Crazy Blues”, που αξιολογήθηκε το 2013 από τους βρετανικούς Times στα 100 καλύτερα της χρονιάς και το παρουσίασε στην Ελλάδα αποκλειστικά στο Sani Festival σε μια συναυλία αξέχαστη σε όσους είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν.

Στο νέο της άλμπουμ, “Nightintales” (EDEL), διευρύνει ακόμα περισσότερο τους μουσικούς της ορίζοντες, ξεπερνώντας τον εαυτό της. Η συνεργασία της με μουσικούς από διαφορετικά είδη τη βοηθούν να επαναπροσδιορίσει το στερεότυπο της jazz τραγουδίστριας, ταξιδεύοντας τους ακροατές της σε καινούργια, ανεξερεύνητα μονοπάτια.

Info:

Sani Festival

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Λόφος της Σάνης, Ώρα: 21.30, Είσοδος: 20-30 ευρώ

Dennis Ferrer @Molos On The Beach

Ο καλλιτέχνης με την πιο λαμπρή πορεία από τον χώρο της afro μέχρι το πέρασμα του στην tech house, επιστρέφει στην Χαλκιδική.

H NON Aesthetics και o Molos on the Beach παρουσιάζουν τον καλλιτέχνη που αγαπήθηκε όσο λίγοι από το ελληνικό κοινό.

Ο Dennis Ferrer, ο άνθρωπος πίσω την Objectivity, και κυκλοφορίες σε Defected, Stricktly Rhythm, Cadenza που σημάδεψαν το είδος και αποθεώθηκαν στα dancefloors παγκοσμίως. Με τα dj sets του να ξεχειλίζουν από ενέργεια και uplifting ρυθμό, στήνοντας ένα ατελείωτο πάρτυ εκεί που η soul συναντάει την tech και κλασσική house.

Info:

Molos On The Beach
Παραλία Χανιώτης

Κυριακή 30 Ιουλίου, στις 16.00

Οι Les Au Revoir live στη Γερακινή

Οι Les Au Revoir θα εμφανιστούν την Κυριακή 30 Ιουλίου στην σκάλα Γερακινής (Χαλκιδική), στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Πολυγύρου.

Έχοντας στις αποσκευές τους το πρώτο τους album «Retro' Clock», το αγαπημένο συγκρότημα της Θεσσαλονίκης έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τόσο τις δικές του διασκευές όσο και άλλες αγαπημένες συνθέσεις. Κάθε live των Les Au Revoir είναι πάντα μια μοναδική εμπειρία, ένα ιδιαίτερο ταξίδι στο χρόνο με μελωδίες του χθες και του σήμερα, σε bossa nova, swing και lounge ρυθμούς, που σίγουρα θα σας ταξιδέψουν σε μαγικούς προορισμούς!

Οι Les Au Revoir είναι:
Αλεξάνδρα Μπουνάτσα (Τραγούδι)
Κώστας Καραμήτσος (Πλήκτρα - programming)
Λεωνίδας Αναγνώστου (Ακουστική Κιθάρα)

Tην Κυριακή 30 Ιουλίου στη σκάλα Γερακινής (Χαλκιδική) (9ο Φεστιβάλ Πολυγύρου). Στις 21.30- Είσοδος ελεύθερη.

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, σιθωνία χαλκιδικής, Τελετή Έναρξης, summer, love, pop, ελλαδα, αθικτοι, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, info, σταυροι, οπαπ, porto, club, irc, aegean, cup, θεατρο, ηλεκτρα, μετάφραση, φεστιβαλ, νέα, σαββατο, china, εμφάνιση, festival, jazz, mtv, guru, washington, times, beach, tech, house, dennis, rhythm, live, retro, clock, nova, κινηση στους δρομους, αλλαγη ωρας, ηλεκτρα γαλανου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, τελη κυκλοφοριας 2013, αλλαγη ωρας 2013, αθικτοι, μετάφραση, θερινο σινεμα, δωρεαν, εδρα, ηθοποιοι, θαλασσα, καριερα, μητερα, μουσικη, ομηρος, οριζοντες, πλαισιο, προγραμμα, σινεμα, ταινιες, τυχη, φιλια, χαλκιδικη, ωρα, aegean, irc, mtv, times, αγωνες, αλεξια, ανθρωπος, βραδυ, βρειτε, βρισκεται, γινει, δεσποινα, διευθυνση, δικη, διημερο, εδαφος, ελενα, εβδομαδα, ενεργεια, ενεργα, εμφάνιση, επικοινωνια, επιτυχια, ετων, ζωη, ειδος, ηλικια, σιθωνια, ιωαννου, καζαντζακης, κυπελλο, κρασι, λουκια, ματια, μορφη, μπυρες, μαρια, παντα, ομιλος, πεμπτη, περιβαλλον, πολιτεια, παρτυ, ροδα, σαββας, σιγουρα, σειρα, σιθωνία χαλκιδικής, σκαφη, σκηνοθεσια, σχολειο, τζενη καρεζη, τραγουδιστρια, φεστιβαλ, φτανει, φορα, summer, beach, china, club, cup, dennis, ειδη, love, festival, γιωτα, guru, house, χωρα, ιδανικο, ιδιαιτερο, jazz, κωστας φραγκολιας, κωστας, κυριακη, ομηρο, washington, pop, porto, rhythm, σκηνη, σκηνικα, ταξιδι, tech, θαλασσες, χορογραφιες
Τυχαία Θέματα