Ορθοπεταλιές αγάπης και αλληλεγγύης από τη Γερμανία στη Θεσσαλονίκη

Πόση αλληλεγγύη "χωράει" ένα ποδηλατικό ταξίδι από τη Γερμανία έως την Ελλάδα; Στην περίπτωση του Torsten Reh και του Jochen Hardt πολλή αλληλεγγύη και πολλή αγάπη για τα παιδιά -και όχι μόνο- αφού θα χρειαστεί να διανύσουν πάνω από 2.000 χλμ με τα ποδήλατά τους, με μοναδικό σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για κοινωφελείς οργανώσεις και να σταλεί ένα μήνυμα ελπίδας και ανθρωπιάς.

Ο Torsten και ο Jochen άφησαν για λίγο την καθημερινότητά τους, ανέβηκαν στα ποδήλατά τους και ξεκίνησαν από το Simmersbach της Γερμανίας

με προορισμό τη Θεσσαλονίκη σε έναν ποδηλατικό γύρο "ελπίδας για ένα χαμόγελο" (Hope for a Smile Tour) με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν όλους όσους συναντούν στο διάβα τους για την ανάγκη να βοηθηθούν άνθρωποι που βρίσκονται σε δυσχερή θέση.

Για κάθε χιλιόμετρο που διανύουν οι δύο Γερμανοί ποδηλάτες ζητούν από όσους πιστεύουν στην ανάγκη της αλληλεγγύης στις δύσκολες εποχές που ζει ο πλανήτης να καταθέσουν από ένα σεντ έως όσα χρήματα επιθυμούν, με στόχο το ποσό που θα συγκεντρωθεί να κατανεμηθεί ισόποσα σε τέσσερις κοινωφελείς οργανώσεις (World Vision, Open Doors, Ev. Gemeinschaftsverein / CVJM και Χαμόγελο του Παιδιού). Οι δύο ποδηλάτες χρηματοδοτούν οι ίδιοι τα έξοδα της διαδρομής τους και, όπως λένε, το ποσό που θα συγκεντρώσουν θα πάει αυτούσιο στις τέσσερις αυτές οργανώσεις.

«Βασικός στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε χρήματα και να βοηθήσουμε παιδιά που έχουν κάποιου είδους ανάγκη ή και μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Torsten Reh, ο οποίος θέλει, όπως λέει, να προσφέρει πίσω στην κοινωνία ένα κομμάτι της υπέροχης ζώης που τού έχει χαριστεί απλόχερα.

«Έχω μια υπέροχη οικογένεια, μια καλή δουλειά, υγεία. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που δεν έχουν κάποια ή και τίποτα απ' αυτά. Ξέρω πως δεν είναι μεγάλη η βοήθεια, αλλά ξέρω επίσης πως πολλές μικρές τέτοιες χειρονομίες μπορούν στο τέλος να προσφέρουν μια μεγάλη βοήθεια», τονίζει.

«Η οργάνωση "World Vision" είναι μια οργάνωση που τη γνωρίζω και υποστηρίζω τη δράση της εδώ και πολλά χρόνια. Βοηθούν τα παιδιά στους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας, η οργάνωση "Open Doors" βοηθά ανθρώπους που ζουν σε χώρες που είναι είτε δύσκολο είτε επικίνδυνο να ζεις ως χριστιανός, η Ev. Gemeinschaftsverein / CVJM (YMCA), στο μικρό χωριό μας, το Simmersbach, έχει στη διάθεσή της ένα κτίριο, όπου πραγματοποιούνται μια σειρά από δραστηριότητες, ωστόσο υπήρχαν προβλήματα και χρειάστηκε μια μεγάλη ανακαίνιση. Ανακάλυψα τη δράση του Χαμόγελου του Παιδιού χάρη στον φίλο μου Βίκτωρα και ξέρω πως κάνουν φοβερή δουλειά» λέει, εξηγώντας τους λόγους που αποφάσισαν να στηρίξουν τις παραπάνω τέσσερις οργανώσεις.

Το ταξίδι τους ξεκίνησε γύρω στις 25 Αυγούστου και στόχος τους είναι να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη έγκαιρα ώστε να δώσουν το "παρών" σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν τους στη διάρκεια της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Αρχικός σκοπός ήταν να συγκεντρώσουν δωρεές ύψους 10.000 ευρώ, αλλά ήδη, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Torsten Reh, το ποσό έχει ξεπεράσει τις 23.200 ευρώ. «Είναι τρελό και ταυτόχρονα υπέροχο αυτό που συμβαίνει», τονίζει.

Οι δύο Γερμανοί φίλοι απολαμβάνουν, όπως λένε, το ταξίδι, τα τοπία και τους ανθρώπους που συναντούν, και προσπαθούν να παρακινήσουν όλους όσοι θέλουν και μπορούν να κάνουν παρόμοιες δράσεις για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας, όπου γης, που έχουν ανάγκη.

«Στους τρεις τελευταίους προορισμούς μας, είχαμε την ευκαιρία να διανυκτερεύσουμε σε σπίτια ανθρώπων που δεν είχαμε ξαναδεί στη ζωή μας. Μοιραστήκαμε μαζί τους το βραδινό και το πρωινό γεύμα και ήταν υπέροχα», λένε για το ταξίδι τους.

«Συναντήσαμε πολλούς υπέροχους ανθρώπους και συζητήσαμε για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα και φυσικά για το Hope for a Smile Tour αλλά και για τις οικογένειές μας, τις δουλειές μας, την πίστη μας στον Θεό!», επισημαίνουν.

Για τον Torsten Reh, η Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη κάθε άλλο πάρα ?terra incognita είναι, αφού ο πεθερός του κατάγεται από τον Λαγκαδά. «Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη μου», λέει και εξηγεί πως την έχει επισκεφθεί οχτώ φορές. «Ήρθα στη Θεσσαλονίκη και το Γερμανικό Σχολείο οχτώ φορές με μαθητές μου και, φυσικά, πολλές φορές για διακοπές», αναφέρει και προσθέτει: «Αγαπώ τους ανθρώπους της, τον παλμό της πόλης, το γεγονός ότι έχει πολλούς νέους ανθρώπους λόγω των πανεπιστημίων της».

Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που θα έρθει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αν κι έχει ακούσει ιστορίες από τον πεθερό του -συχνό επισκέπτη αυτής- και δηλώνει ευτυχής τόσο για την τιμή που τούς επιφυλάσσεται όσο και για το γεγονός ότι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους ανθρώπους του Χαμόγελου του Παιδιού.

Όσο για τα αγαπημένα του σημεία στην πόλη; «Η Αριστοτέλους, ο Λευκός Πύργος και τα Κάστρα», λέει και δηλώνει λάτρης της Ελλάδας!

Ο Torsten και ο Jochen μας δίνουν ραντεβού στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στη σελίδα της ΔΕΘ, θα τούς απονεμηθεί τιμητική πλακέτα για τη δράση τους.

*Περισσότερες πληροφορίες για το "Hope for a Smile Tour" στη σελίδα http://www.hope-for-a-smile.de/*

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα