Ολυμπία Οδός: Καμπάνια για την πλήρη ολοκλήρωση του έργου

Με μια καμπάνια που θα διαρκέσει έναν μήνα θα ενημερωθούν και επίσημα Έλληνες και ξένοι, ειδικά οι κάτοικοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού, ενός ιδιαίτερα σημαντικού οδικού άξονα, που συνδέει τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο (Ελευσίνα-Κόρινθο-Πάτρα) όχι μόνο με την υπόλοιπη χώρα, αλλά και με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο στρατηγικής

σημασίας υπερσύγχρονος αυτός αυτοκινητόδρομος, συνολικού μήκους 202 χλμ, αναμένεται να συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού των περιοχών αυτών και την προβολή προορισμών όπως τα ιστορικά Καλάβρυτα, μια ιστορική πόλη γνωστή, μεταξύ άλλων, και για το κοσμοπολίτικο χιονοδρομικό κέντρο της.

Για την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού, που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2008 με συγχρηματοδότηση από το Γ΄ ΚΠΣ κι ολοκληρώθηκε το 2017 στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, το Ελληνικό Δημόσιο και η Ε.Ε. συνέβαλαν με 845 εκατ. ευρώ, οι χρήστες της, μέσω διοδίων, με 652 εκατ. ευρώ και οι ιδιώτες που υπέγραψαν σύμβαση παραχώρησης 30 ετών με 875 εκατ. ευρώ. Η εν λόγω σύμβαση, η οποία ανατέθηκε ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τη συντήρηση και τη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου, με στόχο να παρέχει στους οδηγούς σύντομες, ασφαλείς διαδρομές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, όπως ενημερώσεις για τον χρόνο ταξιδιού, τις συνθήκες κυκλοφορίας και την πρόγνωση καιρού, καθώς και να διευκολύνει την προσβασιμότητα σε τουριστικές περιοχές κι αρχαιολογικούς χώρους.

«Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι η ολοκλήρωση της κολοσσιαίας αυτής κατασκευής έχει ιδιαίτερα θετική επίδραση στην καθημερινότητα των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, καθώς και στην ποιότητα της εμπειρίας των διερχομένων οδηγών. Επιπλέον, ο αυτοκινητόδρομος ενισχύει σημαντικά την ανάπτυξη και την οικονομία, όχι μόνο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, καθώς, εκτός από το ότι διευκολύνει τις εξαγωγές της αγροτικής παραγωγής, τη θέτει και στο επίκεντρο του εμπορίου της Κεντρικής Ευρώπης» δηλώνει η Ολυμπία Οδός.

Όπως τονίζει, ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η ολοκλήρωση του ασφαλούς αυτού οδικού άξονα είχε ως άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση θανατηφόρων ατυχημάτων μεταξύ 2008 και 2018 κατά 93%. «Αυτό και μόνο καταδεικνύει τον τεράστιο ρόλο που παίζουν τέτοιες σύγχρονες υποδομές στην αντιμετώπιση των τροχαίων δυστυχημάτων, τα οποία στην Ελλάδα έχουν λάβει δυστυχώς διαστάσεις εθνικής τραγωδίας» σημειώνει η Ολυμπία Οδός, μια ολοκληρωμένη μονάδα παροχής υπηρεσιών 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο, με εγκαταστάσεις για την άνεση των ταξιδιωτών, όπως Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), πάρκινγκ και WC, τηλέφωνα SOS, κλπ.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας προβολής του νέου αυτοκινητόδρομου, έχει εγκατασταθεί ειδική διαδραστική πινακίδα για την ενημέρωση των ταξιδιωτών, στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Πελατών Ψαθόπυργου με ενσωματωμένο πρόγραμμα λήψης κι επεξεργασίας φωτογραφιών, που προσκαλεί τους περαστικούς να συμμετάσχουν ενεργά, τραβώντας μία προσωπική τους φωτογραφία για να τη μοιραστούν στα κοινωνικά δίκτυα.

Η εκστρατεία για την προβολή της Ολυμπίας Οδού, θα διαρκέσει έως τις 7 Νοεμβρίου και θα αξιοποιήσει τόσο υπαίθριες, όσο και ψηφιακές μορφές επικοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα