Όλγα Γεροβασίλη: Σκάνδαλο ορφανό δεν υπάρχει

Δεν υπάρχει σκάνδαλο ορφανό, χωρίς πρόσωπα, σύμφωνα με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία επισήμανε πως «και τα πολιτικά πρόσωπα μπορεί να έχουν πολιτική ή ποινική ευθύνη».

Μιλώντας χθες βράδυ στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ, σημείωσε πως «είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στο ελληνικό λαό να μην κουκουλώνουμε και να μην συγκαλύπτουμε. Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πολλά εξαιτίας των πάρτι στην υγεία, στα εξοπλιστικά

κ.λπ.», ενώ πρόσθεσε ότι «η προανακριτική επιτροπή θα διερευνήσει αν έχει αρμοδιότητα η βουλή και αν έχει, θα συνεχίσει με τον τρόπο που προβλέπεται. Αν δεν έχει αρμοδιότητα με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, τότε θα παραπέμψει την υπόθεση στη δικαιοσύνη».

Παράλληλα, η υπουργός υποστήριξε ότι «αν εμείς δεν κάναμε τίποτα, αυτό θα σήμαινε συγκάλυψη, επομένως ήταν μονόδρομος να ακολουθηθούν τα βήματα που ακολουθήθηκαν». Αναφερόμενη στην ύπαρξη 10 καλπών, είπε ότι κι αυτό ήταν μονόδρομος «διότι τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται δεν θα μπορούσαν να ψηφίσουν για τον εαυτό τους. Αν η κάλπη ήταν μια ή θα ψήφιζαν και για τον εαυτό τους, που δεν το δικαιούνται, ή δεν θα ψήφιζαν. Αυτό καταργεί το απόρρητο της διαδικασίας. Είναι αντιθεσμικό. Οπότε επιλέχθηκε αυτό που παγίως έχει ακολουθήσει η Βουλή και σε άλλες διαδικασίες παλιότερα».

Τόνισε δε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και σημείωσε ότι «δεν είμαστε εμείς που ακολουθούμε εμφυλιοπολεμικές τακτικές, ούτε πρακτικές της κουκούλας. Θα ήθελα να ακούσω από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να μιλήσουν για την ουσία της υπόθεσης και να δεχθούν ότι υπήρξαν πολιτικές ευθύνες. Αν υπάρχουν και ποινικές (ευθύνες,) θα διερευνηθούν. Τα κόμματα που έφεραν τη χώρα εδώ οφείλουν να πουν στον ελληνικό λαό ότι παίρνουν την πολιτική ευθύνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα