Όλα όσα μπορείτε να κάνετε το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου και παρότι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που έχει αρχίσει από την περασμένη Πέμπτη βρίσκεται πρώτο στη λίστα για διασκέδαση το διήμερο στην πόλη, υπάρχουν πολλές επιλογές και για όσους δεν επιθυμούν να κλειστούν στις σκοτεινές αίθουσες του Ολύμπιον και του λιμανιού.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας, το παζάρι βιβλίων, η έκθεση Κρητικών προϊόντων αλλά και οι δεινόσαυροι στη ΔΕΘ,

έρχονται να εμπλουτίσουν το καλεντάρι της διασκέδασης, μαζί με τις πολλές προγραμματισμένες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους.

Το Thestival σας παρουσιάζει τις επιλογές του και σας εύχεται ένα καλό σαββατοκύριακο:

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Πρώτο σαββατοκύριακο του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αυτό που διανύουμε. Η συναρπαστική γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου πραγματοποιείται στην ιστορική έδρα του θεσμού, στο Ολύμπιον, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Αυτό το δεκαήμερο βρεθείτε στις σκοτεινές αίθουσες και ανακαλύψτε ανατρεπτικούς δημιουργούς, πρωτότυπα αφιερώματα, τις καλύτερες ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά, σχεδόν όλες τις ελληνικές παραγωγές της χρονιάς, νέες δράσεις στην Αγορά, παράλληλες εκδηλώσεις.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα προβολών.

Το αναλυτικό ημερολόγιο ΕΔΩ.

Info:

58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

2-12 Νοεμβρίου 2017

Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας

Λιμάνι: Τζον Κασσαβέτης, Τώνια Μαρκετάκη, Φρίντα Λιάπα, Σταύρος Τορνές.

ThessPuppet

To ThessPuppet επιστρέφει! Μέρες σαν παραμύθι στην πόλη! 11 μέρες συνεχόμενης θεατρικής γιορτής για όλες τις ηλικίες!

19 θίασοι από 9 χώρες, 75 παραστάσεις!

Τι θα δείτε; Θέατρο και κουκλοθέατρο, στα ελληνικά, αλλά και χωρίς λόγια και με πολλή μουσική, κίνηση και φυσικά με εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων ώστε να ερμηνεύσουν ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις!

Με παράλληλες εκπαιδευτικές προτάσεις και ξεχωριστές παραστάσεις που δεν έχουν ξανάρθει στην Ελλάδα με θιάσους από την Αργεντινή και τη Βραζιλία ως την Ισπανία, την Ελλάδα και το Ισραήλ!

Από τις 3 έως τις 13 Νοεμβρίου «ThessPuppet ’17» με παράλληλες εκδηλώσεις, και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες.

Παραστάσεις πρωινές για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων, και για όλη την οικογένεια στο απογευματινό πρόγραμμα.

Και κάτι για πρώτη φορά! Το Τeatro Mobile στη Θεσσαλονίκη, ένας πολυχώρος πάνω σε ρόδες!

Σε υπαίθριο χώρο, σε κεντρικά σημεία, θα στηθούν τα κινητά θέατρα ως κλειστή πλατεία με πρόσβαση στις δυο αίθουσες και στις δραστηριότητες μέσα και έξω – έτσι εκτός από την σκηνή του θεάτρου, θα διασκεδάσετε στον χώρο αναψυχής, που περιλαμβάνει μια μικρή βιβλιοθήκη για την τέχνη του θεάτρου και έναν χώρο γεμάτο διαδραστικά παιχνίδια (γλυπτά, οπτικά και ηχητικά παιχνίδια).

Il teatro mobile – Το κινητό θέατρο

5, 6 & 7 Νοεμβρίου στο Δήμο Λαγκαδά

8, 9 & 10 Νοεμβρίου στο Δήμο Δέλτα

11, 12 & 13 Νοεμβρίου στην πλατεία Αριστοτέλους

Info:

Από τις 3 έως τις 13 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον», στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Τιμές εισιτηρίων:

6 ευρώ για τις σχολικές παραστάσεις
4 ευρώ για τα εργαστήρια στα σχολεία
8 ευρώ για το κοινό στις απογευματινές παραστάσεις
6 ευρώ για οικογενειακό εισιτήριο (Γονέα με 2 + παιδιά)
50 ευρώ πάσο για όλες τις 13 παραστάσεις για το κοινό
80 ευρώ, το κάθε σεμιναριο.
20 ευρώ, τιμή για το εργαστήρι του Pep Beltran

Φθινοπωρινό παζάρι Therapy dogs

Στο φθινοπωρινό του παζάρι που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 04 & 05 Νοεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 20:00 στην έδρα του στην οδό 25ης Μαρτίου 93, Θεσσαλονίκη προσκαλεί το σωματείο Therapydogs.

Στο παζάρι θα βρείτε, δώρα, είδη σπιτιού, παιχνίδια, κοσμήματα, χειροποίητα σαπουνάκια, φυσικά καλλυντικά, βιβλία, χειροποίητες μαρμελάδες και λικέρ, παιδικές ζωγραφιές, ρούχα-παπούτσια-τσάντες (2ο χέρι) και πολλά ακόμη.

Εκδηλώσεις για τους μικρούς φίλους :

04/11 από τις 17:00-19:00 Face painting

05/11 από τις 11:00-13:00 Καλλιτεχνικό Εργαστήρι

Όλα τα έσοδα, θα διατεθούν για τις ανάγκες του φιλανθρωπικού (μη κερδοσκοπικού) σωματείου Therapydogs.

"Το Καρναβάλι των Ζώων και άλλες ιστορίες" στο ΑΠΘ

Η φετινή εκπαιδευτική σειρά συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης με τίτλο το ‘Καρναβάλι των Ζώων και άλλες ιστορίες’ δημιουργήθηκε με σκοπό να εισάγει μικρούς και μεγάλους με ευχάριστο τρόπο στον μαγικό κόσμο της κλασικής μουσικής, μέσα από γνωστά ακούσματα σπουδαίων δημιουργών.

Ο Μιχάλης Σιώνας, σε ρόλο αφηγητή, βοηθάει τους μικρούς μας φίλους να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας μίας συμφωνικής ορχήστρας, το πώς συνεργάζονται τα όργανα ακολουθώντας τη μπαγκέτα του μαέστρου και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα, σε μία διαδικασία αλληλεπίδρασης με τα παιδιά που κάνει αυτό το μουσικό ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον και ευχάριστο για όλους.

Την Κ.Ο.Θ. διευθύνουν οι Αθανάσιος Σουργκούνης και Δημοσθένης Φωτιάδης.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μία συναυλία για όλη την οικογένεια, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, στις 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

Η φετινή εκπαιδευτική σειρά συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης με τίτλο «Το Καρναβάλι των Ζώων και άλλες ιστορίες» δημιουργήθηκε με σκοπό να εισάγει μικρούς και μεγάλους με ευχάριστο τρόπο στον μαγικό κόσμο της κλασικής μουσικής, μέσα από γνωστά ακούσματα σπουδαίων δημιουργών. Ο Μιχάλης Σιώνας, σε ρόλο αφηγητή, βοηθάει τους μικρούς μας φίλους να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας μίας συμφωνικής ορχήστρας, το πώς συνεργάζονται τα όργανα ακολουθώντας τη μπαγκέτα του μαέστρου και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα, σε μία διαδικασία αλληλεπίδρασης με τα παιδιά που κάνει αυτό το μουσικό ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον και ευχάριστο για όλους.
Την Κ.Ο.Θ. διευθύνουν οι Αθανάσιος Σουργκούνης και Δημοσθένης Φωτιάδης.

Είσοδος: 5 ευρώ (Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με το 2310 257900 και το [email protected])

Συναυλία για όλη την οικογένεια:
Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, ώρα 19:00
Στην Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.

Διεύθυνση ορχήστρας: Αθανάσιος Σουργκούνης, Δημοσθένης Φωτιάδης

Αφηγητής: Μιχάλης Σιώνας # η συμμετοχή του ηθοποιού γίνεται σε συνεργασία με το Κ.Θ.Β.Ε.

Τιμές εισιτηρίων:
Πλατεία 15 ευρώ
Εξώστης 10 ευρώ
Μειωμένο 5 ευρώ

Comedy Club: Stand up comedy για μικρούς και μεγάλους

Η πρωτοποριακή stand up παράσταση για παιδιά και γονείς που παρουσιάζει ο κορυφαίος κωμικός Γιώργος Χατζηπαύλου, μετά τη μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης σεζόν, επιστρέφει μόνο για 4 παραστάσεις, το Νοέμβριο στη μικρή σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον.

Stand up comedy για παιδιά!
Για πρώτη φορά στη χώρα μας, το αγαπημένο είδος θεατρικής κωμωδίας που συνεχώς κερδίζει την αγάπη του κόσμου απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 12 ετών. Προσαρμοσμένο θεματολογικά, με γλώσσα και περιεχόμενο απόλυτα κατάλληλα για τους μικρούς φίλους!

Τι είναι το stand up comedy;
Το πιο περιεκτικό και δυνατό είδος θεατρικής κωμωδίας. Στη σκηνή ένας κωμικός παρουσιάζει στο κοινό το κείμενο που έχει ετοιμάσει, το οποίο αποτελείται από πολλά διαφορετικά θέματα και είναι γραμμένο έτσι ώστε να περιλαμβάνει κάθε λίγα δευτερόλεπτα ένα αστείο. Το κείμενο αναδεικνύεται από την ερμηνεία του κωμικού, με κύρια εργαλεία το σώμα και τη φωνή.

Τι είναι το stand up comedy για παιδιά;
Ό,τι ακριβώς και το stand up comedy για ενήλικες, μόνο που εδώ τα θέματα και η γλώσσα είναι κατάλληλα για παιδιά, αλλά κι επιλεγμένα, έτσι ώστε κερδίζουν το ενδιαφέρον και να προκαλούν το γέλιο των μικρών θεατών.

Info:

Θέατρο Αθήναιον / μικρή σκηνή – Βασιλίσσης Όλγας 35
Παραστάσεις | Σάββατο 4 & 11 Νοεμβρίου, Κυριακή 5 & 12 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης | Σάββατο στις 18:00, Κυριακή στις 12:00
Εισιτήρια |10 ευρώ (κανονικό) 8 ευρώ (ανέργων), 24 ευρώ (οικογενειακό 3 ατόμων), 28 ευρώ (οικογενειακό τεσσάρων ατόμων).

«Ο καπετάνιος της μπουγάδας» απο τους The Little Foxes

Το παιχνίδι ανάμεσα στα απλωμένα ρούχα είναι η καλύτερη διασκέδαση για έναν ζωηρό μικρούλη. Πόσα καινούρια υλικά, πόσες καινούριες ιδέες! Μπορεί να τσαλαβουτήσει στα νερά, να γίνει «αδιάβροχο», ακόμη και να γίνει καπετάνιος!
Θα μπορέσει το μικρό του καράβι να ταξιδέψει στα κύματα;
Τί θα γίνει όταν λίγο πέσει λίγο απορρυπαντικό μέσα στο νερό;

Πρωτότυπο κείμενο/ σκηνοθεσία: Έμιλυ Καμαρινοπούλου

Ερμηνεία: Βασίλης Κανελλόπουλος

Διάρκεια: 30’ βρεφική θεατρική παράσταση + 40’ δημιουργικό παιχνίδι

Ηλικίες: 9 μηνών -2,5 ετών

Ιnfo:
Θέατρο Αθήναιον
4, 11, 18, 25 Νοεμβρίου
2, 9, 16, 23, 30 Δεκεμβρίου
13, 20, 27 Ιανουαρίου
Ώρα έναρξης: 12.00

Τιμές εισιτηρίων:
1 παιδί+1 μαμά=16ευρώ*
2 αδελφάκια+ 1 μαμά= 20ευρώ*
3 αδελφάκια+ 1 μαμά= 28ευρώ*
(*ο μπαμπάς μαζί τους στην ίδια τιμή)
1 μεμονωμένο (ή επιπλέον άτομο)= 8 ευρώ

Μετά το γάμο της Χιονάτης

«… και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα»!!!

Έτσι τελειώνει κάθε λαϊκό παραμύθι που… σέβεται τον εαυτό του! Αλλά τι μπορεί να έχει τύχει στη ζωή κάθε ήρωα του λαϊκού παραμυθιού μετά το ΤΕΛΟΣ της ιστορίας ή τολμηρότερα, στη ζωή κάθε ανθρώπου μετά το «ευτυχές» γεγονός; Δηλαδή… τι συνέβη στην Χιονάτη μετά τον πριγκιπικό της γάμο;

Μια κεφάτη, απολαυστική, θελξικάρδια άποψη για το «ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΗΣ ΧΙΟΝΑΤΗΣ» που είναι η νέα μας διαδραστική παράσταση και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους!!! αφού το παραμύθι της Χιονάτης είναι ανοικτό σε πολλαπλές αναγνώσεις, προσεγγίσεις ανθρωπολογικές, ψυχαναλυτικές, κοινωνιολογικές, οραματικές κ.α.

Μικροί και Μεγάλοι καλωσορίζουν ευχάριστα την ξεκαρδιστική «συνέχεια» του γνωστού παραμυθιού σε μια προσπάθεια για αλλαγή κι ανεξαρτησία, ανατροπή και ελευθερία σε μια προσδοκία διαφυγής από την καθημερινότητα.

Info:

Όλα τα Σάββατα του Νοέμβρη στις 17:00 μ.μ.
Κινηματοθέατρο ΦΑΡΓΚΑΝΗ, Αγ. Παντελεήμος 10, Περιοχή Καμάρα
Γενική Είσοδος: 6 Ευρώ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ “ΛΑΜΠΙΟΝΙ”

Παζάρι βιβλίων

«Το Παζάρι των Εκδοτών της Θεσσαλονίκης» άνοιξε και πάλι τις πύλες του στην Κεντρική Πύλη της ΔΕΘ (είσοδος ΧΑΝΘ) και θα διαρκέσει έως τις 15 Νοεμβρίου.

Συμμετέχουν 150 εκδότες από όλη τη χώρα με 300.000 χιλιάδες βιβλία σε πολύ ελκυστικές τιμές, ενώ αποτελεί μία συνδιοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και του Κέντρου Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ωράριο Λειτουργίας

Καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Οι δεινόσαυροι στη ΔΕΘ

Το εντυπωσιακό θεματικό πάρκο και μουσείο oι «Δεινόσαυροι», είναι έτοιμο να σας υποδεχτεί και αυτό το σαββατοκύριακο, σε έναν χώρο 2.500 τ.μ., στο περίπτερο 5 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Το μεγάλο ρολόι του Γαλαξία και το μικρότερο ρολόι της Γης, γυρίζουν ταυτόχρονα πίσω για 124 και πλέον, εκατομμύρια χρόνια, πριν από την προ - προ - προϊστορική εποχή και μας παρουσιάζουν τους κυρίαρχους στον πλανήτη Γη: τον τρομακτικό Ρεξ, τον αλλόκοτο Τρικέρατο, τον Βραχιόσαυρο, τον Διπλόσαυρο και τη μεγάλη παρέα τους, που δεν έχει δει ανθρώπινο μάτι από κοντά.

Τι καθόρισε την εξέλιξή τους; Γνωρίζουμε όλα τα είδη των δεινοσαύρων; Πώς εξελίχθηκαν και επικράτησαν στον πλανήτη μας επί εκατομμύρια χρόνια; Γιατί εξαφανίστηκαν; Μπορούν να ξαναγεννηθούν; Γιατί παρά την τρομακτική όψη και μορφή τους εξακολουθούν να γοητεύουν τα μικρά παιδιά; Είναι ένα παραμύθι… Είναι περιπέτεια… Είναι η πραγματικότητα, πριν εμφανιστεί ο άνθρωπος στον γαλάζιο πλανήτη.

Στο νέο θεματικό πάρκο της ΔΕΘ-HELEXPO «Δεινόσαυροι», μικροί και μεγάλοι επισκέπτες μπαίνουν σε μια μηχανή του χρόνου και μεταφέρονται εκατομμύρια χρόνια πριν. Εκεί, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, ζουν μια μοναδική εμπειρία. Έχουν την ευκαιρία να δουν, να ακούσουν, να αγγίξουν και να ζήσουν μια περιπέτεια μαζί με τα γιγάντια αυτά πλάσματα, που προσομοιώνουν μερικά από τα μεγαλύτερα εκθέματα στην Ευρώπη.

Η θεματική έκθεση δεινοσαύρων έχει σχεδιαστεί από το Παλαιοντολογικό Ίδρυμα FelixdeAzara, το Πανεπιστήμιο Maimonides της Αργεντινής και διαθέτει την πολύ «βαριά» υπογραφή και την επιμέλεια του Sebastian Apesteguía, διεθνούς φήμης παλαιοντολόγου και διδάκτορα στις Φυσικές Επιστήμες. Όλες οι αναλυτικές πληροφορίες στο www.dinosaurs.gr.

Ωράριο λειτουργίας:

Σάββατο : 11.00 - 19.00
Κυριακή : 11.00 - 19.00

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος : 7€ / άτομο
Μαθητές (σε οργανωμένη επίσκεψη) : 5€ / άτομο
Οικογενειακό (2 γονείς & 2 παιδιά) : 22 €
Οικογενειακό (3μελής οικογένεια) : 18 €
Άνεργοι (μόνο Παρασκευή με την επίδειξη κάρτας ανεργίας) : 4€
Παιδιά μέχρι 3 ετών : δωρεάν

Δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo.

8η Έκθεση Κρητικών Προϊόντων

Οι γεύσεις, ο πολιτισμός, τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης παρουσιάζονται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης έως και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στο περίπτερο 12.

Στην 8η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση-Toπικές Γεύσεις Ελλάδας» συμμετέχουν δεκάδες εκθέτες από κάθε γωνιά της κρητικής γης, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται πάρα πολλές μουσικές, χορευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Οι παραγωγοί από την Κρήτη και από άλλες περιοχές, όπως από Κατερίνη, Τρίκαλα, Καλάβρυτα, Κομοτηνή, Λάρισα, Βοιωτία, Θεσσαλονίκη, Νίσυρο, Μεσσηνία, Ημαθία, Αττική, Λήμνο κα, θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες μια μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων: λάδι, τυροκομικά, παξιμάδια – αρτοσκευάσματα, μέλι, βότανα, γλυκά, καραμελωμένους καρπούς, ζυμαρικά, ρακί, κρασί, κάστανα, γεμιστά σύκα, τοματοειδή, καλλυντικά, αιθέρια έλαια, σαπούνια, αρώματα κα.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, περισσότεροι από τριακόσιοι χορευτές, πενήντα μουσικοί, δεκάδες πολιτιστικά σωματεία και άλλοι συντελεστές θα συμμετάσχουν σ’ αυτό το εννιαήμερο πολιτιστικό αντάμωμα γεύσεων, μουσικής, χορού και πολιτισμού.

Info:

ΔΕΘ, Περίπτερο 12

Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη, ενώ θα παρέχεται και δωρεάν πάρκινγκ σε όλα τα οχήματα.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι για τα Σαββατοκύριακα από τις 10.30 το πρωί έως και τις 21.30 το βράδυ, ενώ για τις καθημερινές η έκθεση θα είναι ανοικτή από τις 12 το μεσημέρι έως τις 21.30 το βράδυ.

Οι «Χελώνες» στο Vis Motrix Performance Studio

«Χελώνες» ο τίτλος της παράστασης που ανοίγει τη σεζόν 2017-2018 στο Vis Motrix Performance Studio, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Παυλίδη. Πρόκειται για το νέο έργο της Σάσας Νάτση («Φλύαρα Γόνατα», «Νους Εν Σώματι»), ένα έργο αλληγορικό που προτείνει ότι η αποδοχή της πραγματικότητας, όσο άσχημη κι αν είναι αυτή, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αλλαγή στη ζωή μας.

Ένα ζευγάρι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, έρχονται αντιμέτωποι με ένα συγκλονιστικό γεγονός: Την υποδοχή του παιδιού τους από ένα ξέφρενο πλήθος που ζητωκραυγάζει για το κατόρθωμά του, τη μεγάλη εφεύρεσή του. Κατόρθωμα για τον άνδρα. Εγκληματική πράξη για τη γυναίκα. Τη δραματική εξέλιξη στη σχέση του ζευγαριού απαλύνουν με την εμφάνισή τους δύο όμορφες ερωτευμένες χελώνες.

Ιnfo:

Χώρος: Vis Motrix Performance Studio, Έδισσον 4 (απέναντι από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης)
Πρεμιέρα: Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017
Παραστάσεις: Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21:30
Τιμές εισιτηρίων: 10€ γενική είσοδος| 5€ κάθε Τρίτη

«H Συνέντευξη» στη Μικρή Σκηνή του Θέατρου Αθήναιον

Ένα πρωτότυπο έργο, που τοποθετείται σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, με θέμα την εργασιακή βία και την παραχώρηση κεκτημένων δικαιωμάτων στα πλαίσια του ανταγωνισμού στον εργασιακό χώρο.

Επειδή δουλειές -και ιδιαίτερα δουλειές σαν αυτήν- δε βρίσκονται κάθε μέρα. Και χωρίς δουλειά δεν υπάρχουν λεφτά. Και χωρίς λεφτά, δεν υπάρχει ζωή.

«H Συνέντευξη» από την Ομάδα Θεάτρου Partisans
4, 5 και 10, 11, 12 Νοεμβρίου 2017
Παρασκευή - Σάββατο: στις 21.00, Κυριακή: στις 20.00

στη Μικρή Σκηνή του Θέατρου Αθήναιον (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 35),

Τιμές εισiτηρίων:

Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Μειωμένο: 7 ευρώ
Ομαδικό (για κρατήσεις 10 ατόμων και άνω): 5 ευρώ
Δωρεάν είσοδος σε άτομα Α.Μ.Ε.Α.

"Λίλια" στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς

Ο Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Ρώσους ποιητές. Η Λίλια Μπρίκ υπήρξε για εκείνον πηγή έρωτα αλλά και συμφοράς. Ο Όσιπ Μπρικ υπήρξε στήριγμά του. Το ερωτικό κοκτέιλ των τριών, έξω από συμβάσεις, μέχρι και σήμερα είναι αξιομνημόνευτο.

Ο Μαγιακόφσκι είναι σήμερα η φωνή που περιγράφει αυτά που υπάρχουν και δεν φαίνονται. Βέβαια, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται αποκομμένος από το πολιτικό περιβάλλον της εποχής του καθώς επίσης και το στενότερο “οικογενειακό “ του περιβάλλον. Η ποικιλόμορφη, ερωτική, ποιητική, εξω-συμβατική σχέση του με την Λίλια και τον Όσιπ Μπρικ υπήρξε πεδίο κρίσεων και κατακρίσεων από τους σύγχρονούς του αλλά και τους μετέπειτα μελετητές τους έργου του. Η Λίλια υπήρξε Μούσα και «κατάρα» του, υπήρξε «έρωτας» και «καταδίκη» του. Ο ίδιος υπήρξε έμπνευση για μια ολόκληρη Επανάσταση. Οι επαναστάσεις όμως άλλοτε είναι μαζικές και άλλοτε μέσα στα μάτια του καθενός ξεχωριστά.

Ποιος βλέπει και ποιος «βλέπει», τι είναι πραγματικότητα και τι όχι, πού μπορεί κανείς να κρυφτεί από τα αδιέξοδά του; Εκεί που ο έρωτας οδηγεί στην απόγνωση, εκεί που το μυαλό επιλέγει τον θάνατο, εκεί που το πάθος φέρνει αδιέξοδα˙ εκεί είναι που οι λέξεις γίνονται ποίηση.

«Αγαπημένο Λίλικ,
Πού αγαπήθηκες, απάντησέ μου, πού;»

Info:

Θέατρο Μελίνα Μερκούρη,
Ημερομηνίες Παραστάσεων: 04,05- 09,10,11,12 Νοεμβρίου

Τιμές εισιτηρίων: Γενικό 10 ευρώ – Φοιτητικό/Ανεργίας 8 ευρώ

"Στον Πάγο"

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους στην παράσταση «Βρικόλακες» του Henrik Ibsen τη σεζόν 2015-2016, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και το Θέατρο Τ ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν το δημοφιλές και βραβευμένο έργο της Βρετανής Bryony Lavery (Μπραϊόνι Λέιβερι) «Στον Πάγο» (“Frozen”), σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, με τους Ελένη Δημοπούλου, Δημήτρη Ναζίρη και Σοφία Βούλγαρη.

Το έργο της Μπραϊόνι Λέιβερι έχει ως θέμα του τον πόνο και την εκδίκηση, αλλά και τον πόθο για ζωή. Μέσα από την ιστορία της δολοφονίας ενός δεκάχρονου κοριτσιού από έναν παιδεραστή και κατά συρροή δολοφόνο, η συγγραφέας μιλάει για την απώλεια και την καθήλωση, την επιθυμία της εκδίκησης και τη συγχώρεση, τη διαστροφή και την αρρώστια. Μία από τις σημαντικότερες φωνές του σύγχρονου θεάτρου, η Μπραϊόνι Λέιβερι αγγίζει στο έργο της ένα θέμα ιδιαίτερα σοβαρό για την ποινική δικαιοσύνη: είναι ο δολοφόνος ένας κακός άνθρωπος ή το έγκλημά του είναι μια παθολογία; Παράλληλα, η συγγραφέας διερευνά τη διαδικασία της συγχώρεσης: μπορεί μια μητέρα να συγχωρέσει τον δολοφόνο της κόρης της;

Γραμμένο με τρυφερότητα και ευαισθησία, το «Στον Πάγο» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με καταιγιστικό ρυθμό και κλιμακούμενη ένταση, που έχει παιχτεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού και έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων.

Ιnfo:

Χώρος: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη
Παραστάσεις: Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 19:00
Τιμές εισιτηρίων: 12€ γενική είσοδος | 10€ μειωμένο | 8€ ανέργων
Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ.

"Οικογενειακή γιορτή" (Festen) στο φουαγιέ της ΕΜΣ

Η «Oικογενειακή Γιορτή» (Festen) σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, η παράσταση που καθήλωσε τη θεατρική Θεσσαλονίκη, μετά το ταξίδι της στην Αθήνα - στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών, όπου και οι 5 παραστάσεις που δόθηκαν ήταν sold out - επιστρέφει δυναμικά στο Φουαγιέ της ΕΜΣ.

Μια οικογενειακή γιορτή γίνεται αφορμή να διαταραχτεί η επίπλαστη αρμονία που για χρόνια επικρατούσε μέσα στο σπίτι της οικογένειας Χάνσεν. Τιμώμενο πρόσωπο είναι ο πατέρας, ο Χέλγκε, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος γιορτάζει τα εξηκοστά του γενέθλια περιστοιχισμένος από τα μέλη της οικογένειάς του και στενούς φίλους. Τα καλά κρυμμένα μυστικά της οικογένειας αποκαλύπτονται, χωρίς όμως στην πραγματικότητα να συγκλονίζουν κανέναν. Η γιορτή συνεχίζεται κανονικά – το γλέντι δε σταματάει. O καλοκουρδισμένος μεγαλοαστικός μηχανισμός αντιστέκεται.

Τον Χέλγκε Χάνσεν ερμηνεύει ο Βασίλης Σπυρόπουλος και τον Κρίστιαν Χάνσεν ο Χρίστος Στυλιανού.

H παράσταση «Οικογενειακή Γιορτή» (Festen) είναι ακατάλληλη.

Info:

Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 18:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13 ευρώ
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρώ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

Ο άνδρας με την πουά γραβάτα

Tο έργο διαδραματίζεται μέσα στο μυαλό του Ιάκωβου Λέδερμαν την ώρα που αυτοκτονεί. Τι μπορεί να έχει στο μυαλό του κάποιος που εν τέλει παίρνει την απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του;

Με τη βοήθεια της φαντασίας του δημιουργεί έναν κόσμο δικό του, οικείο, επινοώντας ακόμη και πρόσωπα που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν, για να ξεχάσει το τι έκανε ή ίσως για να βοηθήσει τον εαυτό του να αποφασίσει ότι το τέλος του ήρθε επειδή το αποφάσισε ο ίδιος.

Όλα αυτά μας παρουσιάζονται με έναν κωμικοτραγικό τρόπο, μια γλυκόπικρη ωδή στις χαρές και τα βάσανα του Ιάκωβου. Ή μήπως του καθένα;

Ψάχνοντας την απόλυτη ευτυχία μέχρι και τα τελευταία 40 μέτρα της σύγκρουσης του, ο Ιάκωβος Λέδερμαν αναθεωρεί και πράττει.

Τι συμβαίνει αλήθεια στο μυαλό αυτού που αυτοκτονεί;

Τι συμβαίνει στο μυαλό αυτού που πέφτει στο κενό;

Τι να σκέφτεται, άραγε, ο Ιάκωβος Λέδερμαν;

Info:

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 και Θεμιστοκλή Σοφούλη, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

Παρασκευή – Σάββατο στις 21.15 και Κυριακή στις 20.30

Τιμή εισιτηρίου : 12 ευρώ, Μειωμένο (Φοιτητές, άνεργοι): 8 ευρώ, Ατέλειες – ΑμεΑ: 5 ευρώ

Το «Γκιακ» επιστρέφει στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

H εξαιρετικά πετυχημένη παράσταση «Γκιακ» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά της βραβευμένης συλλογής διηγημάτων του Δημοσθένη Παπαμάρκου, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, τη «συγκλονιστική εξομολόγηση ψυχής» που έδρεψε δάφνες από κοινό και κριτικούς.

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.

Info:

«Γκιακ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 21:00, Κυριακή 19.00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:
Κανονικό εισιτήριο: 13 ευρώ
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρώ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

"Ρώσικη επανάσταση" στο Βασιλικό Θέατρο

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την «Ρώσικη Επανάσταση» σε δραματουργία και σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις. Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 25 Οκτωβρίου στο Βασιλικό Θέατρο, στο πλαίσιο των Παράλληλων Εκδηλώσεων των 52ων Δημητρίων.

Σήμερα, 100 χρόνια μετά το ξέσπασμα της Επανάστασης, μια σύγχρονη παράσταση για την «πίστη», μέσα από τα μάτια του ρηξικέλευθου Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις. Ένα έργο που προσπαθεί να ανασυνθέσει τις πρώτες μέρες της Ρώσικης Επανάστασης μέσα από τα μάτια ενός απλού ανθρώπου που βρέθηκε μέσα στη δίνη της επαναστατικής ορμής για την αλλαγή του κόσμου.

Info:

«ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» του Τσέζαρις Γκραουζίνις
Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:
Κανονικό εισιτήριο: 13 ευρώ (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 ευρώ (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρώ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

"Ανεμοδαρμένα ύψη" στο Θέατρο της ΕΜΣ

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας του Χήθκλιφ και της Κάθριν, η περσινή επιτυχία θα «ζωντανέψει» και πάλι στη σκηνή του Θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών από τις 26 Οκτωβρίου 2017. Τα «Ανεμοδαρμένα ύψη» της Έμιλυ Μπροντέ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, μία από τις μεγαλύτερες ερωτικές ιστορίες όλων των εποχών, επανέρχονται για να μας καθηλώσουν με την άγρια ποιητική τους δύναμη, την ταραγμένη και σκοτεινή τους ατμόσφαιρα και για να φωτίσουν αριστοτεχνικά τις ρομαντικές αλλά και βίαιες πλευρές του απόλυτου και καταστροφικού έρωτα των ηρώων του.

Ήρωές του είναι τα μέλη δύο οικογενειών, που κατοικούν σε απομονωμένα σπίτια στα χερσοτόπια του Γιόρκσαϊρ. Η Μπροντέ παρουσιάζει την ιστορία της καταστροφής των ηρώων, φέρνοντας στην επιφάνεια τα απελπισμένα και παράφορα βάθη της ανθρώπινης ύπαρξης, με τρόπο αντίστοιχο της αρχαίας τραγωδίας.

Info:

«ΤΑ ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ» της Έμιλυ Μπροντέ
ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΕΜΣ)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 20:30, Κυριακή 19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:
Κανονικό εισιτήριο: 13 ευρώ (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 ευρώ (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρώ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

"Η Αυλή των Θαυμάτων" στη Μονή Λαζαριστών

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Η Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός).

Μετά από 14 χρόνια ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες, ο Κώστας Τσιάνος, επιστρέφει στο ΚΘΒΕ για να σκηνοθετήσει το έργο σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας, την «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

«Η Αυλή των θαυμάτων βασίζεται στην έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς, που χαρακτηρίζει τη ζωή του Έλληνα. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα, κυλούν, φεύγουν κι η συνηθισμένη λαχτάρα του Ρωμιού είναι να στεριώσει κάπου, να σιγουρέψει κάτι», σημειώνει ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, στην πρώτη ιστορική παρουσίαση του έργου το 1957, από τo Θέατρο Τέχνης.

Ένα έργο που παραμένει, 60 χρόνια μετά, διαχρονικό ανεβαίνει από το ΚΘΒΕ με νέα τραγούδια σε μουσική σύνθεση του Διονύση Τσακνή και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Τέλη της δεκαετίας του 1950. Σε μια αυλή, σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, διασταυρώνονται ένας γέρος πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία που φορτωμένος τα στρώματά του σκαρφαλώνει στο ταρατσάκι του, η γυναίκα του που με μια φέτα ψωμί στο χέρι καλεί τον χαμένο εγγονό της, μια χήρα, ένας ονειροπόλος, ένα αντρόγυνο που άλλοτε χαϊδολογιέται και άλλοτε μαλλιοτραβιέται ενώ σχεδιάζει να φύγει στην Αυστραλία, μια συνοικιακή καλλονή που ελπίζει να γίνει σταρ του σινεμά, ένας «μοιραίος» υδραυλικός. Σε αυτόν τον μικρό χώρο κατοικεί ολόκληρη η Ελλάδα. Λίγο πριν καταρρεύσει το οικοδόμημα, μια ερώτηση αναδύεται: τι βιώνουμε, τελικά, ένα μίζερο αδιέξοδο ή ένα θαύμα;

Στο ρόλο της Αννετώς η Σοφία Καλεμκερίδου και του Ιορδάνη ο Δημήτρης Κολοβός.

Info:

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ-ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ

Σάββατο 20:30, Κυριακή 19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

ΑΝΕΡΓΟΙ: (για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ) Δωρεάν
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (για περιορισμένο αριθμό θέσεων)

Ο Μάρκος Σεφερλής στο Ράδιο Σίτυ

Πόσες μέρες μπορεί ν’ αντέξει ένας άνθρωπος τρώγοντας μόνο καρύδα;
Είναι ικανός να «καρυδώσει» κάποιον λόγω στέρησης κρέατος;
Πόσο μπορεί ν’ αντέξει κάποιος χωρίς μπάνιο;
Και πόσο μπορεί ν’ αντέξει κάποιος άλλος να κοιμηθεί δίπλα του;
Πόσα κιλά μπορεί να χάσει ένας ράπερ, αν πάει σε νησί χωρίς τάπερ;
Άραγε θα ψήφιζαν 4.000 γυναίκες να παραμείνει ένας άντρας για μήνες μακριά τους, αν είχαν μείνει ικανοποιημένες απ’ τις επιδόσεις του;
Πόσες μέρες μπορεί να μείνει μια γυναίκα άβαφτη;
Αν της μιλήσει κάποιος εκείνες τις μέρες την έβαψε;
Πόσους σταυρούς πρέπει να κάνει κάποιος, για να βγει πρώτος σε μια δοκιμασία;
Πόσα κομποσκοίνια χρειάζονται για να κερδίσει έναν Κύπριο;
Πόσες μέρες χρειάζεται μια διάσημη ξανθιά, για να τερματίσει σε κάποιο αγώνισμα που απαιτεί αντοχή, εξυπνάδα και ταχύτητα;
Γιατί πρέπει ν’ ανάβει κάποιος φωτιές και μετά να κάνει τον Κινέζο, όταν είναι ήδη Κινέζος;
Για να μην θυμίζει η μούρη σου κέρινο ομοίωμα στη χαρά και τη λύπη, μήπως θα βοηθούσε λίγο… «κοκκινάκι» στα μάγουλα;
Τί είναι πλέον απαραίτητο για να βγάλει κάποιος χρήματα στη ζωή του;
Ένα πτυχίο Πανεπιστημίου ή πέντε μήνες στον Άγιο Δομίνικο;

Ο Μάρκος Σεφερλής και οι υπόλοιποι «μαχητές» της διασκέδασης σας περιμένουν, για να ενώσετε τα χέρια και να φωνάξετε όλοι μαζί… «Survivor!»

Ιnfo:

Ράδιο Σίτυ, Παρασκευοπούλου 9

ΕΩΣ ΤΙΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΚΥΡΙΑΚΗ 9:00 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ και ΚΥΡΙΑΚΗ 6.00 μ.μ

ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ 10.30 με 13.00 και 17.30 με 21.00 καθημερινά

Σίρλεϋ Βαλεντάιν με την Ελένη Καστάνη

Ένα έργο με πολύ γέλιο, συγκίνηση και απρόοπτα…

Η Βρετανίδα Σίρλεϋ είναι μια γυναίκα λίγο μετά τα 50, μάνα δύο παιδιών που έχουν τη δική τους πλέον ζωή και σύζυγος ενός άνδρα που η σχέση τους χάθηκε κάπου στην πορεία των χρόνων. Μόνη της συντροφιά ο τοίχος της κουζίνας της μέχρι τη μέρα που μια ασήμαντη αφορμή την ξυπνάει και αποφασίζει να ξαναβρεί τον εαυτό της, να ξανανιώσει ζωντανή. Ένα ταξίδι στην Ελλάδα, ένα τραπεζάκι μπροστά στη θάλασσα, ένα αγιόκλημα και μια …αναπάντεχη γνωριμία θα συνθέσουν το σκηνικό της δικής της επανάστασης απέναντι σε όσα την καταπίεζαν. Πόσο όμως θα κρατήσει αυτή η επανάσταση; Θα καταφέρει να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της με το μέσα της και τους δικούς της ανθρώπους; Και τελικά υπάρχει δεύτερη ευκαιρία στη ζωή;

Σίρλεϋ Βαλεντάιν η Ελένη Καστάνη
Μετάφραση: Αλέξανδρος Ρήγας
Σκηνοθεσία: Πέμη Ζούνη

Info:

Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ τηλ. 2310 237 700

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:
Από 25 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου
Σάββατο Απογευματινή: 19.00 και βραδινή: 21.30
Κυριακή: 20.00

Τιμές Εισιτηρίων:
Προπώληση: 12 Euro , Μειωμένα (Φοιτητές, Άνεργοι, Πολύτεκνοι) : 12 Euro

Γενική Είσοδος: 15 Euro
ΑΜΕΑ ΔΩΡΕΑΝ

“Σχεδον Σαραντα” the final cut

Η τρίτη σόλο παράσταση του Γιώργου Χατζηπαύλου, με τίτλο, Σχεδόν σαράντα, για μία τελευταία σεζόν στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον.

Μετά τις sold out παραστάσεις του τη σεζόν που πέρασε και την πρώτη του μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία σε 9 πόλεις, ο Γιώργος επιστρέφει για λίγες ακόμα εμφανίσεις με την παράσταση που χαρακτηρίστηκε από τις καλύτερες ελληνικές stand up comedy παραστάσεις και αναλύει όλα τα στάδια στη ζωή ενός άντρα αλλά και τη σχέση του με το άλλο φύλο, τη σημερινή εποχή, όλα τα παράξενα που βλέπουμε και βιώνουμε γύρω μας ενώ παράλληλα μας βάζει στον εξωφρενικά περίεργο και αστείο κόσμο της πατρότητας!

Ένας από τους κορυφαίους και πρωτοπόρους stand-up κωμικούς της Ελλάδας που, μεταξύ άλλων, είναι ο δημιουργός του Stand up for U, του ετήσιου θεσμού κωμωδίας που στηρίζει τις δράσεις της UNICEF, αλλά και ο δημιουργός της πρώτης stand up comedy παράστασης για παιδιά, επιστρέφει στο Θέατρο Αθήναιον για 4 παραστάσεις και κάνει τον χειμώνα μας απολαυστικό και γεμάτο γέλιο κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:30.

Ιnfo:

Θέατρο Αθήναιον / κεντρική σκηνή – Βασιλίσσης Όλγας 35
Παραστάσεις | Σάββατο 4 & 11 Νοεμβρίου, Κυριακή 5 & 12 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης | Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:00
Εισιτήρια |10 ευρώ, Προπώληση 8 ευρώ

Bbq party στο Χοζεβά Καφέ-Μεζέ

Το Χοζεβά Καφέ-Μεζέ γιορτάζει τα τρία χρόνια λειτουργίας του με Bbq party.

Το event θα ντυθεί μουσικά από live με το Γιάννη Κυρατσό και τη Ραχήλ Τσελεπίδου.

Info:

Σάββατο 4/11 στις 8 μ.μ.

Χοζεβά Καφέ-Μεζέ

Σπανδώνη 5, 54624 Θεσσαλονίκη

6ο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης

Από το Σάββατο 4 Νοεμβρίου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πόρτες του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για να υποδεχτεί για ακόμα μια χρονιά σπουδαίους Έλληνες πιανίστες.

Οι Νίκος Κυριόσογλου, Ναταλία Μιχαηλίδου, Πάνος Καράν, Αλεξία Μουζά και Αντώνης Ανισέγκος τιμούν με την παρουσία τους τον κύκλο των κεντρικών ρεσιτάλ στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, ενώ στο φετινό μεγάλο event λήξης του Φεστιβάλ στο Μέγαρο Μουσικής παρουσιάζεται το σύνολο Piandaemonium (6 πιάνα – 12 πιανίστες) σε δύο μοναδικές συναυλίες.

Μια αγαπημένη παρέα μουσικών καταπολεμά τη μοναχικότητα του πιανίστα, δημιουργεί μια ορχήστρα πιάνων και επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει, μέσα σε ένα νέο πλαίσιο, τον παραδοσιακό πιανιστικό ήχο. Συμμετέχουν οι Χαράλαμπος Αγγελόπουλος, Ευτυχία Βενιωτά, Εύη Γιαμοπούλου, Δόμνα Ευνουχίδου, Νίκος Ζαφρανάς, Χρήστος Λενούτσος, Ειρήνη Μαύρου, Μαρία Μυλαράκη, Στέφανος Νάσος, Χρήστος Νούλης, Διονύσης Παντής, Αντώνης Σελεμίδης, Θοδωρής Τζοβανάκης και Κώστας Χάρδας.

Οι παράλληλες δράσεις περιλαμβάνουν φέτος, όπως κάθε χρόνο, τριήμερο Masterclass πιάνου με τη σπουδαία πιανίστα και παιδαγωγό Δόμνα Ευνουχίδου στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, αλλά και συναυλίες νέων καλλιτεχνών στην Καβάλα, Αλεξανδρούπολη και τη Φλώρινα.

Σάββατο 04/11/2017, 20.30, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Νίκος Κυριόσογλου
Ρεσιτάλ – Νίκος Κυριόσογλου
Έργα Haydn, Schumann, Tchaikovsky, Stravinsky, Chopin, Rachmaninoff

1ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το 1ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής του Μ.Μ.Θ. δανείζεται τον τίτλο του από τη συλλογή έργων του Γάλλου συνθέτη François Couperin, Les Goûts Réunis. Ο τίτλος μπορεί να μεταφραστεί στα ελληνικά ως "τα ενωμένα ύφη" ή αλλιώς "τα ενωμένα γούστα" και αντανακλά το ανοιχτό πνεύμα όχι μόνο του συνθέτη, αλλά και της εποχής του, την αξιοθαύμαστη κυκλοφορία και ανταλλαγή ιδεών, καθώς και τις αμοιβαίες επιρροές και αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στα διαφορετικά εθνικά στυλ μουσικής στην Ευρώπη του Μπαρόκ.

Το Φεστιβάλ Les Goûts Réunis φιλοδοξεί να δώσει στο κοινό της Θεσσαλονίκης μια γεύση από την απίστευτη ποικιλία και διαφορετικότητα, τη φαντασία και τον πειραματισμό που χαρακτηρίζουν την Μπαρόκ μουσική και εποχή, με την ιδιαίτερη αισθητική της βασισμένη στις έντονες αντιθέσεις και τη δραματικότητα, στις εναλλαγές χαρακτήρα και συναισθημάτων, στην ανομοιομορφία και την ασυμμετρία. Ταυτοχρόνως, το Φεστιβάλ έρχεται να καλύψει ένα κενό παρουσιάζοντας, σ’ αυτή την πρώτη του έκδοση, τέσσερα κοντσέρτα με οργανική μουσική δωματίου, υποστηρίζοντας έτσι το λιγότερο εμπορικό και γνωστό κομμάτι της μουσικής του 17ου και 18ου αιώνα. Τέλος, το Φεστιβάλ Les Goûts Réunis προτείνει ένα μικρό πανόραμα της ελληνικής μπαρόκ σκηνής, με καλεσμένους μερικούς από τους πιο δημιουργικούς και αντιπροσωπευτικούς Έλληνες μουσικούς που αφιερώνονται με ταλέντο και αυθεντικότητα, στην έρευνα και ιστορική ερμηνεία της μπαρόκ μουσικής σε όργανα εποχής.

Μπαρόκ δοξάρια και εντέρινες χορδές, βιολιά, βιολοντσέλα, βιολοντσέλο πίκολο, βιολόνε και βιόλες ντα γκάμπα, φλογέρα και μπαρόκ φλάουτο, θεόρβη, λαούτο, μπαρόκ κιθάρα και τσέμπαλο, σε μια σπάνια μουσική πανδαισία με ιταλική, γαλλική, αγγλική, ολλανδική, γερμανική κι αυστριακή οργανική μουσική δωματίου, με σονάτες, σουίτες, χορούς, τραγούδια, Follias και Ciaconnas που θα μας ταξιδέψουν στα πιο βαθιά, όμορφα, αλλά και ακραία συναισθήματα που η μουσική μπορεί να προκαλέσει στην ανθρώπινη ψυχή, από το φως στο σκοτάδι, από τη μελαγχολία και τη λύπη στη χαρά και την έξαψη, από τη χαμηλόφωνη κι ευαίσθητη μελωδική εκφραστικότητα στην ηχηρή και ξέφρενη δεξιοτεχνία.

ΣΑ 4 Νοεμβρίου: À deux violes égales - Γαλλική και Αγγλική μουσική για δύο βιόλες ντα γκάμπα

Info:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Σαββατο 4 Νοεμβρίου 21:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)

Το dissonArt ensemble στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Το dissonArt ensemble παρουσιάζει τα έργα των συνθετών Thomas Amann, Clemens Nachtmann και Oρέστη Τουφεκτσή που ανήκουν στην ένωση συνθετών "die andere saite" της πόλης Graz μαζί με το "Ikhoor" του Ιάννη Ξενάκη και το έργο Feda version 2 της Γερμανίδας συνθέτριας Ulrike Mayer-Spohn.

dissonArt ensemble

Jannis Anissegos, flutes
Alexandros Stavridis, clarinets
Thodoris Patsalidis, violin
Poulcheria Seira, viola
Vassilis Saitis, cello
Yiannis Chatzis, double bass
Lenio Liatsou, piano

Info:

Το dissonArt ensemble στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 8:30 μ.μ.

Mystery Night@ Bensousan Han

Οι θεματικές βραδιές μυστηρίου που “οργώνουν” μεταφυσικά την Ελλάδα, βρίσκουν μία ακόμα φιλόξενη στέγη.
Αυτή τη φορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο Bensousan Han-Μπενσουσάν Χαν, σ’ ένα κτίριο που η ατμόσφαιρά του φωνάζει “μυστήριο!”

Με συντροφιά λοιπόν 50 από εσάς, ο Γιώργος Μαντζουρανίδης θα ταξιδέψει μέσα από θρύλους, ιστορίες, όνειρα και εφιάλτες, φτάνοντας από το σκοτεινό δάσος της Δαδιάς στον Έβρο ως τις όχθες της λίμνης της Καστοριάς.

12 κεφάλαια αφιερωμένα στο μυστήριο και το μεταφυσικό.
12 κομμάτια της γεωγραφίας της “άλλης” Βόρειας Ελλάδας.

Μην το φοβηθείτε… σας περιμένουμε!

Παρουσίαση: Γιώργος Μαντζουρανίδης/ Copywriter/ Urban walker

Info:

Bensousan Han-Μπενσουσάν Χαν/ Εδέσσης 6, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη
Σάββατο 4 Νοεμβρίου
Έναρξη: 21:00
Ώρα προσέλευσης 20:30
Είσοδος με ποτό: 10€

JZ Stand Up Comedy Show στο Φαργκάνη

Ο Jeremy και ο Ζήσης Ρούμπος έρχονται για μία και μοναδική παράσταση στη Θεσσαλονίκη. «JZ Stand Up Comedy Show» από το Ζή

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, 25η μαρτιου, ανεμοδαρμενα υψη, ιακωβος καμπανελλης, το φως, ΔΕΘ, ημερολόγιο, info, θεατρο, ελλαδα, σχολεια, mobile, teatro, face, καρναβαλι, συμμετοχή, club, νέα, χανθ, ρεξ, sebastian, κρητη, κατερινη, τρικαλα, καλαβρυτα, κομοτηνη, λαρισα, performance, studio, νους, κοζανη, αθηνα, εμσ, κυριακη, ωδή, αμεα, κθβε, σταρ, σταυροι, σαββατο, τηλ, euro, unicef, bbq, party, live, καβαλα, αλεξανδρουπολη, φλώρινα, chopin, στυλ, φως, αιθουσα, ensemble, double, night, καστορια, μυστήριο, urban, τελη κυκλοφοριας, βιβλια, ομαδα διας, καρναβαλι 2011, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, τραπεζα της ανατολης, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, Τελετή Έναρξης, αλλαγη ωρας 2012, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, γιωργος αγγελοπουλος, γιορτη σημερα, δομνα μιχαηλιδου, εξαψη, ξανα, ελενη, χειροποιητα, φεστιβαλ κινηματογραφου, πασο, φλώρινα, ωδή, χωρες, ημερολόγιο, αμεα, αργεντινη, αυστραλια, αυτοκινητο, αυλαια, βοτανα, βραζιλια, γεμιστα, γλυκα, γυναικα, γωνια, δουλεια, δωρα, δωρεαν, εδρα, εργαλεια, ζυμαρικα, ζωγραφιες, θαλασσα, θεμα, θριλερ, ισπανια, κθβε, κιθαρα, κινητα, μητερα, μηχανη του χρονου, μουσικη, νησι, ονειρα, οψη, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, πυλη, ραδιο, ρουχα, σημερινη, σινεμα, σταρ, σωκρατης, ταινιες, τρομακτικο, τραγουδια, φεστιβαλ αθηνων, φως, ψωμι, ωρα, bbq, face, unicef, urban, αγαπη, αγορα, αθηναιον, αιθερια ελαια, αισθητικη, αλεξια, ανθρωπος, αρμονια, απωλεια, αρρωστια, αρωματα, ασια, αττικη, ατμοσφαιρα, αφορμη, βοιωτια, βοηθεια, βραδυ, βρειτε, βρισκεται, γεγονος, γειτονια, γελιο, γευση, γινει, γινεται, γινονται, γλεντι, γλωσσα, γνωριμια, γονεις, δασος, δεινοσαυροι, δευτερα, δυναμη, δικη, δινη, δοθει, δωσει, διημερο, ευη, ευχαριστο, εθιμα, ευκαιρια, ευκολα, αιθουσα, ευρω, ευτυχια, ηθη, υπαρχει, ειρηνη, εκθεση, ελευθερια, ελλειψη, εμιλυ, εμπνευση, εμσ, εμψυχωση, ενδιαφεροντα, εργα, εμφάνιση, εξελιξη, εξομολογηση, εποχη, επιτυχια, επιθυμια, ερευνα, ερχεται, ερχονται, ετοιμο, ετων, ευρωπη, εφιαλτες, τεχνη, ζησης, ζωη, ζωων, ιδια, ειδος, ημαθια, η φωνη, ηχητικα, χιονατη, θεατρα, θυμιζει, θοδωρης, ειδη σπιτιου, ιδρυμα, ηχο, κειμενο, κινητο, κινηση, κυρια, κιλα, κοκτειλ, κοσμηματα, κρασι, κρατικο, κτιριο, λαδι, λαδαδικα, λεφτα, λημνο, λυπη, λικερ, λογια, μακρια, ματια, ματι, μεγαρο μουσικης, μελι, μεσσηνια, μηνες, μυστήριο, μικρο, μονη λαζαριστων, μορφη, μαρια, μυαλο, μυστικα, ομαδα, ποιηση, οικογενεια, οπτικα, οχηματα, οχθες, παιδια, παζαρι, παθος, παπουτσια, παρουσιαση, πεδιο, πεμπτη, περιβαλλον, πηγη, υπογραφη, πορτες, πρωι, ψυχη, πτυχιο, πυλες, ρακι, ραχηλ, ρεξ, ρεσιταλ, ρολοι, ρολο, σαπουνια, σαββατο, σεζον, σεμιναρια, σεφερλης, σειρα, συμμετοχή, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, σωμα, σοφια, σπιτι, σπιτια, στυλ, συκα, σωματειο, τιμη, τοιχος, τι ειναι, τηλ, το φως, τρια, τριτη, τριημερο, τσαντες, τιτλος, φαντασια, φετα, φαινονται, φεστιβαλ, φυλο, φυσικα, φλαουτο, φλεμινγκ, φλογερα, φωνη, φορα, χερι, χαθηκε, χανθ, χηρα, χρηστος, χριστος, χαρα, ωδειο, ομορφα, ωρες, ασχημη, αυλη, mobile, chopin, club, double, δαφνες, δημητρης, δουλειες, ειδη, εκδικηση, ελληνικα, εμφανισεις, ensemble, ενωση, ενωμενα, euro, φουαγιε, γευσεις, γιορτη, helexpo, χωρα, ιακωβος, ιδιαιτερα, κακος, κομματι, κωμικος, κωνσταντινου, κωστας, κυριακη, λεξεις, μεινει, μπροστα, οργανα, ορχηστρα, ο χριστος, παυλος, παιχνιδι, πληροφοριες, ποιητες, ποτο, party, studio, sebastian, σκηνη, σπυροπουλος, ταξιδι, teatro, υδραυλικος, θεματα, υλικα, υπαρχουν λεφτα, χερια, ζευγαρι, performance
Αναζητήσεις
εδεσσης 6 bazar ρουχων
Τυχαία Θέματα