Όλα όσα μπορείτε να κάνετε στη Θεσσαλονίκη αυτό το σαββατοκύριακο

Ενδιαφέρουσες επιλογές για όλα τα γούστα περιλαμβάνει το καλεντάρι της διασκέδασης κι αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη. Κάτοικοι κι επισκέπτες της πόλης έχουν να επιλέξουν μεταξύ θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, ξεναγήσεων στην πόλη και δράσεων για τα παιδιά!

Το Thestival ξεχώρισε ορισμένες από αυτές και σας τις παρουσιάζει!

Καλό σαββατοκύριακο σε όλους!

Δημιουργίες από ύφασμα και ξύλο στο Τελλόγλειο

Στα μυστικά και τις

τεχνικές των κατασκευών με ύφασμα, ξύλο και άλλα υλικά θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν οι συμμετέχοντες στο καινούργιο εργαστήριο για ενήλικες, που αρχίζει το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα, με την μουσειολόγο – μουσειοπαιδαγωγό Ανθή Χρυσοπούλου.

Παίρνοντας έμπνευση από τα έργα της έκθεσης του Πάρι και της Μερόπης Πρέκα, στο τριπλό αυτό εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν με διαφορετικά υλικά και τεχνικές. Στην πρώτη συνάντηση βασικό υλικό θα είναι το ξύλο μπάλσα και θέμα το κόσμημα εμπνευσμένο από τα θαλασσινά θέματα του Πάρι Πρέκα. Στη δεύτερη συνάντηση οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με την τεχνική του needle felting φτιάχνοντας χρηστικά σουβέρ, ενώ οι συναντήσεις θα ολοκληρωθούν με τον σχεδιασμό και την κατασκευή στένσιλ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στο τύπωμα σχεδίων πάνω σε υφασμάτινες τσάντες.

Η Ανθή Χρυσοπούλου μετά από περιπλανήσεις στη Ψυχολογία και την Παιδαγωγική, το Θέατρο και τη Μουσειολογία, συνόψισε γνώσεις εμπειρίες και κλίσεις στην αγάπη για το χειροποίητο. Τη συγκινεί και την εμπνέει η δυνατότητα των υλικών και αντικειμένων να μεταμορφώνονται φέροντας μέσα τους πολλαπλές ζωές και μνήμες. Για να μοιραστεί την αγάπη της αυτή, οργανώνει σχετικές δράσεις και εργαστήρια σε διάφορους χώρους ενώ τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει τη δική της γωνιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το Κουμπί coffee & crafts.

Info:

Ημερομηνίες: Σάββατο 20, 27 Ιανουαρίου και 3 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11.00 - 13.00. Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ. Το ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την εγγραφή.

Οι εγγραφές συνεχίζονται. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες στα τηλ. 2310 247111, 2310 991611.

Ο καπετάνιος της μπουγάδας

Η βρεφική θεατρική εταιρεία “The Little Foxes” (www.thelittlefoxes.gr) επιστρέφει με την νέα βρεφική θεατρική παράσταση ‘Ο Καπετάνιος της Μπουγάδας’ για το λιλιπούτειο κοινό (9 μηνών-2,5 ετών) που είναι προσβάσιμη και για θεατές με μερική ή ολική απώλεια ακοής!

Η υπόθεση της μουσικής βρεφικής παράστασης
Το παιχνίδι ανάμεσα στα απλωμένα ρούχα είναι η καλύτερη διασκέδαση για έναν ζωηρό μικρούλη. Πόσα καινούρια υλικά, πόσες καινούριες ιδέες! Μπορεί να τσαλαβουτήσει στα νερά, να γίνει «αδιάβροχο», ακόμη και να γίνει καπετάνιος!

Θα μπορέσει το μικρό του καράβι να ταξιδέψει στα κύματα;

Τί θα γίνει όταν λίγο πέσει λίγο απορρυπαντικό μέσα στο νερό;

Ηλικίες: 9 μηνών -2,5 ετών

info:

Θέατρο Αθήναιον
Σάββατο 20, 27 Ιανουαρίου
Ώρα έναρξης: 12.00

Τιμές εισιτηρίων:

1 παιδί+1 μαμά=16ευρώ*
2 αδελφάκια+ 1 μαμά= 20ευρώ*
3 αδελφάκια+ 1 μαμά= 28ευρώ*
(*ο μπαμπάς μαζί τους στην ίδια τιμή)
1 μεμονωμένο (ή επιπλέον άτομο)= 8 ευρώ

ΚΟΙΤΑ!

Η Κατερίνα Καραδήμα σκηνοθετεί τη βρεφική παράσταση «Κοίτα!», την ιστορία μιας ολόκληρης μέρας ενός μωρού μέσα στο σπίτι. Ανακαλύπτει ήχους και σκιές, κρύβεται, εμφανίζεται και παίζει με ό,τι του μοιάζει με παιχνίδι. Φτερά που πετούν, μπάλες που πέφτουν, χρώματα που αλλάζουν, νερό που κυλάει κι ένα μωρό που λίγο λίγο γίνεται παιδί. Η μαμά είναι κάπου εκεί γύρω ή και δεν είναι, αλλά κάθε φορά που κάτι σημαντικό συμβαίνει, εκείνο έχει την ανάγκη να μοιραστεί μαζί της την έκπληξη και τη χαρά της ανακάλυψης. Μ' ένα “Κοίτα!”.

Το θέατρο για βρέφη είναι ένα είδος θεάτρου πολύ ιδιαίτερο και όχι διαδεδομένο στην Ελλάδα. Μετά από μια έρευνα 4 χρόνων στις δράσεις και αντιδράσεις ενός μωρού, στο τί είναι το βρεφικό θέατρο και πώς απευθύνεται σε ένα μωρό, η Κατερίνα Καραδήμα έχει ετοιμάσει μία παράσταση - έκπληξη για τους πολύ μικρούς μας φίλους. Απευθύνεται σε βρέφη από 8 μηνών έως παιδιά 4 ετών αλλά και σε θεατρόφιλους που θα ήθελαν να ζήσουν αυτή την μοναδική θεατρική εμπειρία.

Info:

«ΚΟΙΤΑ!»
Βασιλικό Θέατρο

Σάββατο 20 Ιανουαρίου, 10.30 π.μ. και 12.00

Για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 7 ευρώ και ο δεύτερος συνοδός δωρεάν.

Σπαγγέτι αλά γαλλικά

Το «Σπαγγέτι αλά Γαλλικά», επανέρχεται. Η κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα που παρουσιάστηκε στο κοινό την περίοδο 2015 – 2016, επιστρέφει ανανεωμένη και έρχεται να διαταράξει την ηρεμία του… Παρισιού.

Ένας δικηγόρος, ο Αλμπέρτ, αναπτύσσει τη θεωρία της «συμπτωματολογίας» και βάζει… φωτιά, στη σχέση ενός ζευγαριού. Ο Ντομινίκ και η Ανέτ έρχονται σε μια ολομέτωπη σύγκρουση επιθυμώντας να διαλύσουν άμεσα το γάμο τους. Τελικά πόσο αθώοι είναι οι τρεις τους; Πόσο σκοτεινό είναι το παρελθόν τους; Όταν θα χτυπήσει το κουδούνι της εξώπορτας, τότε θα αρχίσει να ξετυλίγεται και το κουβάρι των αποκαλύψεων.

Διανομή: 05, 06, 07 Ιανουαρίου (Τσικάρας, Μπόλματη, Δουκουζγιάννης, Μπαλάσκα, Ανδρεόπουλος)

Info:

Τελευταία παράσταση: Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στις 21.30

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΑΤΟΣ, Μοσκώφ 12 με Φράγκων

Τιμές εισιτηρίων: 10 και 6 ευρώ (μειωμένο)

Οίκος ΜΑΚ-ΜΠΕΘ

Ένα πολιτικό, ψυχολογικό θρίλερ για τη σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική πραγματικότητα και την αναμενόμενη μετα-δημοκρατία. Σε ένα τοπίο άμεσου μέλλοντος, αλλά και σκοτεινού μεσαίωνα, η άνοδος στην εξουσία, η κατάκτηση του στέμματος ή η αρχηγία του κόμματος, έχει τους ίδιους κανόνες εδώ και αιώνες.

Ο Παναγιώτης Μέντης, μετά την Αδαμαντία, γράφει ξανά ένα έργο κατά παραγγελίαν για το Θέατρο Τέχνης, βασισμένο στον Μάκβεθ του Σαίξπηρ.

Info:

Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», Μεταμορφώσεως 79, Καλαμαριά

Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων:

Κανονικό: 15 ευρώ

Φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65: 13€

Χωρίς Γλουτένη

Η Ήρα Kατσούδα, μια κωμικός με μακρόχρονη πορεία στο stand up comedy, έρχεται πάλι στη Θεσσαλονίκη για μόνο τρεις παραστάσεις, από 18 έως 20 Ιανουαρίου στο Θέατρο Αθήναιον και παρουσιάζει την σόλο παράσταση της, με έναν τίτλο που καυτηριάζει την τάση της εποχής. Stand up Comedy “Χωρίς Γλουτένη”.

Είτε δυσανεκτικοί στην ίδια την γλουτένη, είτε δυσανεκτικοί στην μόδα “χωρίς γλουτένη”, θα ταυτιστείτε!

Με γρήγορες εναλλαγές και θεματολογίες που αντλούνται τόσο από προσωπικά βιώματα όσο και από την καθημερινότητα, η Ήρα παρουσιάζει την αφρόκρεμα της δουλειάς της. Με φρέσκια, νεανική ματιά και πάντα μέσα από το πρίσμα της κωμωδίας σχολιάζει την πραγματικότητα και δεν διστάζει να αυτοσαρκαστεί. Η κωμωδία στα καλύτερά της!

Κείμενα που αγαπήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και ταξίδεψαν σχεδόν σε όλη την χώρα, συγκεντρωμένα σε μια παράσταση.

Info:

Θέατρο Αθήναιον – Βασιλίσσης Όλγας 35

Παραστάσεις | 18, 19 και 20 Ιανουαρίου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων | Πέμπτη – Σάββατο στις 21:30

Εισιτήρια | 10 ευρώ

Κρυφός Καημός

Πριν το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 υπάρχει ανάγκη ανδρών για την απελευθέρωση του γένους και τη δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους. Η τελευταία ελπίδα μίας πολύτεκνης οικογένειας να προσφέρει ένα μέλος της στην επανάσταση πεθαίνει με τη γέννηση ενός ακόμα θηλυκού. Ο πατέρας αποφασίζει να μεγαλώσει το κορίτσι σαν αγόρι. Η Χρυσή γίνεται Χρύσαντος και γίνεται προσφορά στην επανάσταση.

Το έργο εστιάζει στη θέση της γυναίκας και τη μη δυνατότητα επιλογής. Ο πατέρας χρησιμοποιώντας αυτή του την ιδιότητα (του δημιουργού μιας ανθρώπινης ζωής) διαπράττει ύβρη καθώς αρνείται το φύλο του παιδιού του και επιλέγει ο ίδιος να το αλλάξει. Η κόρη ως ασθενέστερο φύλο και άβουλο υποτάσσεται στην εξουσία του πατέρα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να γίνει αυτοσκοπός η ικανοποίηση του “δημιουργού” της αφού του χρωστά τη ζωή της. Η κοπέλα γαλουχήθηκε ώστε να αντέξει τον Θεό του πολέμου μέσα από τις συνεχείς κτηνωδίες και μάχες του 1821. Δεν έχει όμως διαμορφώσει αντιστάσεις για έναν άλλο, εξίσου, ισχυρό Θεό, το Θεό του Έρωτα .Τι συμβαίνει όταν εμφανίζεται; Είναι ικανή μια κοπέλα να πάει ενάντια στη φύση της για να εκπληρώσει τις επιθυμίες του πατέρα της;

Info:

Παραστάσεις: Σάββαρτο και Κυριακή 20 και 21 Ιανουαρίου στις 21:30

Studio 29A | Πτολεμαίων 29Α (τέλος στοάς), Θεσσαλονίκη

Τιμή εισιτηρίου: 8€ κανονικό, 5€ φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, ατέλειες

Τα Κόκκινα Χριστούγεννα Της Κάρλα Δεμβριέντες

Ένας απομονωμένος πύργος.
Η Κάρλα με τον σύζυγό της και την υπηρέτρια περιμένουν τη δεσποινίδα του πύργου. Όταν ξαφνικά, έρχεται ένας άγνωστος. Και η κουνιάδα της Κάρλα.
Το χιόνι δυναμώνει…
Ένας φόνος!
Κι όλοι αποκλεισμένοι….στον πύργο της Κάρλα Δεμβριέντες!

Info:

Θέατρο Ταξίδι Ονείρου, Στεφάνου Τάττη 3, περιοχή Αγίας Σοφίας

Κάθε Σάββατο και Κυριακή του Ιανουαρίου 2018, στις 21.15.

Διάρκεια παράστασης 70 λεπτά

Εισιτήρια: Κανονικό 9€, μειωμένο 7€

Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας ο αριθμός των θεατών δεν ξεπερνά τα 30 άτομα

«Οδυσσέας» από το Σχήμα εκτός Άξονα στο Bensousan Han

16η Ιουνίου 1904

Ο Μπλουμ ξεκινά τον πρωινό του περίπατο στο Δουβλίνο θα περάσει από όλα τα πιθανά και απίθανα σημεία της πόλης, θα αναλύσει τα πάντα στο μυαλό του δίχως ποτέ οι αναλύσεις αυτές να γίνουν πράξη

16η Ιουνίου 1904

ο σύγχρονος Οδυσσέας θα συναντηθεί με τον Μακόυ, θα βρεθεί στο μπαρ του Πατ, θα πάει στην κηδεία του φίλου του, του Ντίγκναμ, θα περάσει για λίγο όπως πάντα, από την εργασία του, θα συναντηθεί με τον δάσκαλο Στήβεν Δαίδαλους. ενώ κάπου, σε μια γωνιά, σε ένα μπαρ, ένας εθνικιστής καραδοκεί αργότερα, θα συνατηθεί με τον Στήβεν που μάταια προσπαθεί να μορφώσει τους μαθητές του προβάλλοντας αντίσταση για ένα καλύτερο αύριο

16η Ιουνίου 1904

Ο Λεοπόλδος Μπλουμ θα ολοκληρώσει την Οδύσσεια της μέρας του αργά το βράδυ με την επιστροφή στο σπίτι όπου η άπιστη πιστή του Πηνελόπη τον περιμένει...

Info:

Παραστάσεις: Σάββατο και Κυριακή 20 και 21 Ιανουαρίου, στις 9μμ
Bensousan Han Εδέσσης 6 , Θεσσαλονίκη

Τιμές εισιτηρίων : 10 ευρώ κανονικό 5 ευρώ (φοιτητικό, ατέλειες και ανέργων)
Κρατήσεις θέσεων - πληροφορίες: 2310 823444
Διάρκεια : 90 λεπτά

Τα κόκκινα φανάρια

Μέσα από αυτή την παράσταση, το Θέατρο του Άλλοτε θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει και να σχολιάσει το θέμα της πορνείας ωμά και ρεαλιστικά, αφήνοντας στην άκρη τη συνηθισμένη σεξιστική, ωραιοποιημένη εικόνα των γυναικών αυτών, που με τη νόμιμη σφραγίδα του κράτους και της κοινωνίας υποφέρουν μια στιγματισμένη ζωή γεμάτη κινδύνους, κακοποιημένες ψυχικά και σωματικά.

Γυναίκες που είτε μεγάλωσαν μέσα στη φτώχεια και την ανέχεια, γυναίκες που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά σε μικρή ηλικία από συγγενείς και φίλους, γυναίκες – σκλάβες που αναγκάστηκαν βίαια να παραδώσουν τα σώματα τους, ζουν και αναπνέουν ανάμεσα μας ήσυχες, τραυματισμένες και αθόρυβες σαν φαντάσματα.
Σαν αόρατοι άνθρωποι.

Info:

Παραστάσεις: 20,21,22,23,24 και 25 Ιανουαρίου, στις 21:00

Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ (πλευρά Τσιμισκή)

Γενική είσοδος: 10 ευρώ, Φοιτητικό, ανέργων: 8 ευρώ

Σε 'μένα μιλάς;

Στο τολμηρό έργο Σε μένα μιλάς; (1996), ο Ράινερ Χάχφελντ, παρακολουθεί την καθημερινότητα τεσσάρων εφήβων μετά την αυτοκτονία του συμμαθητή τους. Πόσο τους αφορά η απώλεια του μοναχικού Μάτσε;

Σε σύντομες και γεμάτες δράση σκηνές, ο Χάχφελντ, θίγει με σύγχρονο τρόπο, το ζήτημα του εκφοβισμού στο σχολείο και καλεί νέους και ενήλικες θεατές να προβληματιστούν πάνω σε θέματα όπως: βία, φιλία, προσωπική ευθύνη, φόβος, μοναξιά, σεξουαλικότητα, σχέσεις στο σχολείο και στην οικογένεια.

Το έργο, που παραμένει για δύο δεκαετίες στο ρεπερτόριο του θρυλικού Γκριπς Τεάτερ, ενός από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά θέατρα για παιδιά και νέους, παρουσιάζεται στο ΚΘΒΕ σε πανελλήνια πρώτη.

Info:

Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στις 17:00

Θέατρο της Μονής Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός

Όσο η καρδιά μου στην καταιγίδα

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Πάνου Δεληνικόπουλου, στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Λίγα λόγια για το έργο

Σ’ ένα ορεινό χωριό της Κρήτης στις αρχές του περασμένου αιώνα. Στην ηλικία που γεννιέται η επιθυμία. Που το κορμί ξυπνάει κι ανακαλύπτει την έκτασή του. Ένα Αγόρι ερωτεύεται για πρώτη φορά. Όχι ένα κορίτσι, αλλά μια Γυναίκα. Ένας Άντρας και μια Μάνα κλείνουν τον κύκλο των σωμάτων που χορεύουν στην άκρη του γκρεμού. Των σωμάτων που απαγορεύεται να συναντηθούν. Με τη θάλασσα από κάτω τους να περιμένει.

Βασισμένος στην «Πρώτη Αγάπη» του Ιωάννη Κονδυλάκη, ο Άκης Δήμου γράφει μια παραλλαγή του γνωστού διηγήματος, για την ιερή, την απελπισμένη Πρώτη Αγάπη. Σε μια γλώσσα ποιητική, που θα μιλήσει για όσα το σώμα δεν μπόρεσε.

Info:

«Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα» του Άκη Δήμου
Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στις 21.00

Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στις 19.00
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Σε ένα αστικό σαλόνι της Δυτικής Γερμανίας, τη δεκαετία του 1970, έξι γυναίκες, που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές παίζουν η κάθε μια το ρόλο της στην ερωτική ιστορία της διάσημης σχεδιάστριας μόδας Πέτρα Φον Καντ.

“Υποθέτω ότι οι άνθρωποι είμαστε πλασμένοι να χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον αλλά δεν έχουμε μάθει πώς να είμαστε με τον άλλον.”

Γύρω από αυτή τη διαπίστωση, ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ ύφανε “Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ”, ένα έργο με έξι γυναικείους χαρακτήρες που συμπυκνώνει στις μεταξύ τους σχέσεις την προσπάθεια για συνύπαρξη αλλά και τα παιχνίδια εξουσίας, την προσκόλληση και τους κοινωνικούς ρόλους που κρύβονται πίσω από την αναζήτηση της αγάπης.

Info:

Έναρξη: Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, στις 21.00

ΦΟΥΑΓΙΕ ΤΗΣ ΕΜΣ, Εθν. Αμύνης 2

"Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας" στο Θέατρο Σοφούλη

Το Θέατρο Σοφούλη συνεχίζοντας τη συνεργασία με τις θεατρικές ομάδες της πόλης, παρουσιάζει την πειραματική θεατρική ομάδα Ντόμινο στο έργο «Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» του Δημητρίου Κορομηλά.

Ένας τσέλιγκας καταφθάνει στην Αρτοτίνα και βλέπει μια κόρη. Του θυμίζει μια παλιά του αγαπημένη. Συγκινημένος της χαρίζει ένα σταυρό... Αυτή ενθουσιασμένη τον δείχνει στη μάνα της κι εκείνη την υποχρεώνει να τον επιστρέψει...

Μια ιστορία επαναλαμβάνεται, την πρώτη φορά σαν τραγωδία, τη δεύτερη σαν φάρσα. Πόσοι γάμοι θα συμβούν σε αυτήν την παράσταση;

Ιnfo:

Θεάτρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 και Θεμιστοκλή Σοφούλη, Καλαμαριά,

Σαββατοκύριακο 20-21 Ιανουαρίου στις 21.00

Εισιτήρια: 10 ευρώ, 8 ευρώ (ΑμεΑ, άνω των 65, φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων), 5 ευρώ (ατέλειες)

"Η Αυλή των Θαυμάτων" στη Μονή Λαζαριστών

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Η Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός).

Μετά από 14 χρόνια ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες, ο Κώστας Τσιάνος, επιστρέφει στο ΚΘΒΕ για να σκηνοθετήσει το έργο σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας, την «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

«Η Αυλή των θαυμάτων βασίζεται στην έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς, που χαρακτηρίζει τη ζωή του Έλληνα. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα, κυλούν, φεύγουν κι η συνηθισμένη λαχτάρα του Ρωμιού είναι να στεριώσει κάπου, να σιγουρέψει κάτι», σημειώνει ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, στην πρώτη ιστορική παρουσίαση του έργου το 1957, από τo Θέατρο Τέχνης.

Ένα έργο που παραμένει, 60 χρόνια μετά, διαχρονικό ανεβαίνει από το ΚΘΒΕ με νέα τραγούδια σε μουσική σύνθεση του Διονύση Τσακνή και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Τέλη της δεκαετίας του 1950. Σε μια αυλή, σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, διασταυρώνονται ένας γέρος πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία που φορτωμένος τα στρώματά του σκαρφαλώνει στο ταρατσάκι του, η γυναίκα του που με μια φέτα ψωμί στο χέρι καλεί τον χαμένο εγγονό της, μια χήρα, ένας ονειροπόλος, ένα αντρόγυνο που άλλοτε χαϊδολογιέται και άλλοτε μαλλιοτραβιέται ενώ σχεδιάζει να φύγει στην Αυστραλία, μια συνοικιακή καλλονή που ελπίζει να γίνει σταρ του σινεμά, ένας «μοιραίος» υδραυλικός. Σε αυτόν τον μικρό χώρο κατοικεί ολόκληρη η Ελλάδα. Λίγο πριν καταρρεύσει το οικοδόμημα, μια ερώτηση αναδύεται: τι βιώνουμε, τελικά, ένα μίζερο αδιέξοδο ή ένα θαύμα;

Στο ρόλο της Αννετώς η Σοφία Καλεμκερίδου και του Ιορδάνη ο Δημήτρης Κολοβός.

Info:

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ-ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ

Σάββατο 20:30

Κυριακή 19.00

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)

Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

ΑΝΕΡΓΟΙ: (για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ) Δωρεάν
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (για περιορισμένο αριθμό θέσεων)

Γυάλινος κόσμος

Έργο σπάνιας ευαισθησίας και ποιητικής ορμής, ο «Γυάλινος Κόσμος», το αυτοβιογραφικό αριστούργημα του Tennessee Williams, ανεβαίνει στο Θέατρο Τ, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, με τη Γιώτα Φέστα στον ρόλο της Αμάντα.

Με φόντο τα χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης (δεκαετία του 1930), τότε που η μεσαία τάξη της Αμερικής χτυπούσε με μανία τα δάχτυλά της στο πληκτρολόγιο μιας οικονομίας που κατέρρεε, σε μια επαρχία του αμερικάνικου Νότου, εκτυλίσσεται η ιστορία μιας οικογένειας που την έχει εγκαταλείψει ο πατέρας. Το κείμενο είναι μια εξομολογητική δήλωση ενοχής του αφηγητή – γιου Τομ, που κι εκείνος με τη σειρά του εγκατέλειψε – μετά από ορισμένες ατυχείς συμπτώσεις και πολλά σπαταλημένα όνειρα – τη μητέρα του Αμάντα και την αγαπημένη του αδελφή Λώρα. Στόχος η αναζήτηση της ελευθερίας, η πάντα μακρινή, σχεδόν άπιαστη ευτυχία.

«Λώρα, Λώρα, προσπάθησα να σε ξεχάσω, αλλά σου είμαι πολύ περισσότερο πιστός απ’ όσο νόμιζα!»

Ένα σπαραχτικό και ταυτόχρονα ανελέητα σαρκαστικό έργο που μιλά για τον δύσκολο αποχωρισμό από την οικογενειακή φωλιά, για την ενοχή, για την ανέφικτη φυγή, για τη μνήμη που μπορεί να γίνει…φυλακή.

ΔΙΑΝΟΜΗ

Γιώτα Φέστα: Αμάντα

Χρήστος Παπαδόπουλος: Τομ

Κατερίνα Συναπίδου: Λώρα

Δημήτρης Κρίκος: Τζιμ

Info:

Χώρος: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη

Έως τις 25 Φεβρουαρίου.

Κάθε Παρασκευή - Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 19:00

Τιμές εισιτηρίων: 12€ γενική είσοδος | 10€ μειωμένο | 8€ ανέργων

«Μια Ξεχωριστή Μέρα» στο Θέατρο Αυλαία

Η πολυβραβευμένη ταινία ορόσημο «Μία Ξεχωριστή Μέρα» (Una Giornata Particolare) του Έττορε Σκόλα, ανεβαίνει σε θεατρική διασκευή του Αλέξανδρου Ρήγα και σκηνοθεσία της Άσπας Καλλιάνη και παρουσιάζεται από μία παραγωγή υψηλών προδιαγραφών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γκαμπριέλε (Σταύρος Ζαλμάς) διώκεται από το φασιστικό καθεστώς της Ιταλίας του 1938. Έχει μέχρι την δύση του ηλίου για να τον μεταφέρουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η Αντονιέτα (Δήμητρα Ματσούκα) πιστή μέχρι σήμερα στο καθεστώς, παντρεμένη με έξι παιδιά, τον συναντάει χωρίς να γνωρίζει τίποτα για τις «ανατρεπτικές» του αντιλήψεις. Οι ώρες που θα περάσουνε μαζί θα συνταράξουν τα πιστεύω της σε σχέση με το καθεστώς αλλά και με την μέχρι τώρα ζωή της. Την σχέση της με τον άντρα της, τον φεμινισμό, την ομοφυλοφιλία, τον κόσμο, και κυρίως την σχέση με τον ίδιο της τον εαυτό. Δύο πλάσματα μεγαλωμένα τελείως διαφορετικά, που όμως θα ανακαλύψουν μέσα από δυνατές συγκρούσεις ότι τους ενώνει το σημαντικότερο πράγμα απ? όλα. Και ίσως, μέχρι την δύση του ήλιου οι ζωές τους να αλλάξουν για πάντα.

Παίζουν: Σταύρος Ζαλμάς & Δήμητρα Ματσούκα, Αρτέμης Γαβριλούκ, Γιώτα Ζερδεβά, Νίκος Νικολαίδης, Λεωνίδας Χρυσομάλλης

Info:

Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ (Πλ. ΧΑΝΘ, τηλ. 2310 237 700)

Έως 31 Ιανουαρίου.

Παραστάσεις :

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/1 : ΔΙΠΛΗ 19.00 & 21.30
ΚΥΡΙΑΚΗ 21/1 : ΔΙΠΛΗ 19.00 & 21.30

Η Comédie-Française από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

«Η Comédie-Française στη μεγάλη οθόνη» και σας προσκαλεί να απολαύσετε στις αίθουσές του τις ωραιότερες παραστάσεις της θρυλικής παριζιάνικης θεατρικής σκηνής, σε συνεργασία με την Pathé και με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Πρόκειται για μαγνητοσκοπημένες αναμεταδόσεις θεατρικών έργων κλασικού ρεπερτορίου της Comédie-Française, του μακροβιότερου εθνικού θεάτρου στον κόσμο, τις οποίες παρουσιάζει στις αίθουσές του το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώνοντας έτσι δύο αγαπημένες τέχνες: το θέατρο και το σινεμά.

Το πρόγραμμα ξεκινά το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 στις 20:00 στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, με την κλασική κωμωδία του Μολιέρου Ο Μισάνθρωπος. Η παράσταση είναι στα γαλλικά, με ελληνικούς υπότιτλους.

* Τιμές εισιτηρίων: 5€ (γενική είσοδος), 4€ (μειωμένο)

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Ο Αλσέστ αγαπάει την Σελιμέν, μια νέα απελευθερωμένη κοσμική κοπέλα που όμως απαρνείται την άνεση που της προσφέρει η κοινωνική της θέση. Ο Αλσέστ, στοιχειωμένος από μια δίκη για την έκβαση της οποίας ανησυχεί, πηγαίνει στο σπίτι της Σελιμέν για να ζητήσει την βοήθειά της.

Η νέα καινοτόμα σκηνοθετική ματιά του Clément Hervieu-Léger σ’ αυτό το κλασικό έργο, οδηγεί τα οκτώ πρόσωπα που αποτελούν το κοινωνικό μικρόκοσμο του Μισανθρώπου, να ερμηνεύουν τους ρόλους τους όχι μέσα στη γαλήνια ατμόσφαιρα ενός σαλονιού, αλλά σε έναν ανοιχτό χώρο, στην είσοδο ενός ιδιαίτερου ξενοδοχείου που ανακαινίζεται. Τα σκηνικά είναι ένας χώρος εν κινήσει, η μεταφορά αυτού που θα έπρεπε να είναι, κατά τον σκηνοθέτη, το ρεπερτόριο «που εξελίσσεται, ενταγμένο απόλυτα μέσα στον αιώνα του, αλλά τρεφόμενο από προηγούμενους αιώνες, προσανατολισμένο ήδη στον αιώνα που έρχεται. Ανήκω σε ένα θέατρο ρεπερτορίου, και σκέφτομαι ότι αν δεν δούμε με νέο βλέμμα αυτά τα έργα, τότε αυτό το θέατρο ρεπερτορίου δεν έχει πλέον λόγω ύπαρξης».

Βραδιά Μουσικής στο Μακεδονικό Μουσείο Σϋγχρονης Τέχνης

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 στις 20:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία με έργα ξένων και Ελλήνων συνθετών από το TRIO UNISONO με τους PAULA SMITH-ΔΙΑΜΑΝΤΗ – κλαρινέτο, ΝΑΤΑΛΙΑ ΜΟΥΡΤΖΟΥ – πιάνο, ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΖΕΝΑ ΣΟΥΕΡΕΦ – βιολί. Η συναυλία με ελεύθερη είσοδο, πραγματοποιείται στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο συνεχίζει για 12η χρονιά τις μουσικές του εκδηλώσεις στο πλαίσιο της πολύπλευρης καλλιτεχνικής του παρουσίας στη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά έργα των Josef Suk, Νίκου Αστρινίδη, Ντίνου Κωνσταντινίδη, Marcel Chyrzynski και Arno Babadjanian.

Το Μουσικό Σύνολο Trio Unisono

Ιδρύθηκε το 2000 στη Θεσσαλονίκη. Η Μαρία Μποζένα Σουέρεφ παίζει βιολί και βιόλα. Σπούδασε στην Πολωνία και την Ιταλία. Μετά από δεκάχρονη σταδιοδρομία στο εξωτερικό συμμετείχε στα πρώτα βιολιά της Κ.Ο.Θ. Η Πόλα Σμιθ-Διαμαντή ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο κλαρινέτο στις Η.Π.Α. και παράλληλα με τις εμφανίσεις ως σολίστ κατείχε μόνιμη θέση στην Κ.Ο.Θ. και στο Κ.Ω.Θ. Η Ναταλία Μούρτζου, μετά τις σπουδές στη Μολδαβία, έχει διακριθεί ως πιανίστα και διδάσκει στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Το Trio Unisono διαθέτει ένα ρεπερτόριο που καλύπτει μουσικά έργα της Προκλασικής, της Κλασικής, της Ρομαντικής και της Σύγχρονης εποχής, συμπεριλαμβανομένης της Jazz, καθώς και διασκευές γνωστών έργων που παρέχουν άπειρες δυνατότητες για διάλογο μεταξύ των οργάνων. Ένας από τους στόχους του Trio Unisono είναι να επισημάνει τις συνθέσεις μουσικής δωματίου που είναι σπάνιες ή σπάνια εκτελούμενες αλλά, παρ ‘όλα αυτά, έχουν πολύ υψηλή μουσική αξία.

Ιnfo:

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Εγνατία 154, ΔΕΘ-HELEXPO)
Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018
Ώρα: 20:30
Είσοδος Ελεύθερη

Broadway nights

Το μουσικό χορευτικό υπερθέαμα Broadway Nights σε σκηνοθεσία και χορογραφία Δήμητρας Καστέλλου, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης το Δεκέμβριο του 2015. Μετά από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε και τις 2 sold out παραστάσεις, επέστρεψε για 4 ακόμη μοναδικές εμφανίσεις και πάλι στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, αρχικά το Μάρτιο του 2016 και στη συνέχεια το Φεβρουάριο του 2017, όπου και ξεχώρισε για ακόμα μία φορά πετυχαίνοντας 4 νέα sold out. Πρόκειται για ένα μουσικοχορευτικό κολάζ από τα διασημότερα μιούζικαλ όλων των εποχών, στο οποίο πρωταγωνιστεί η ομάδα Musical Κ's Blink, αποτελούμενη από 75 performers, οι οποίοι προέρχονται ισομερώς από το χώρο της υποκριτικής, της μουσικής και του χορού.

Φέτος η έναρξη της επικείμενης παράστασης θα κηρυχθεί με την πρώτη πανελλήνια παρουσίαση του τραγουδιού I Got to Dance, το οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την ομάδα Musical K's Blink, από τον μουσικοσυνθέτη Στάμο Σέμση και τον στιχουργό Γεράσιμο Ευαγγελάτο.

Η παράσταση Broadway Nights αποτελεί έναν πόλο έλξης για όλους τους λάτρεις του musical... για όλους εκείνουν που ο θόρυβος και το στρας του Broadway δεν θα τους εγκαταλείψει ποτέ! Φορέστε λοιπόν την πιο λαμπερή σας διάθεση και ελάτε να ταξιδέψουμε παρέα σε έναν κόσμο ερωτικό, υπαινικτικό, αστραφτερό... σε έναν κόσμο μαγικό!

Info:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

20 Ιανουαρίου 2018
Σαβ 18:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)

20 Ιανουαρίου 2018
Σαβ 21:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

25€ (20€*), 20€ (15€*), 17€ (15€*), 15€ (12€*), 12€ (12€*)
* Μαθητικό, φοιητικό, ΑΜΕΑ, κάτοχοι κάρτας ανεργίας

Δημήτρης Νικολούδης και Χρήστος Κολοβός στη Ζώγια

Μια μουσική παράσταση με αγαπημένα τραγούδια θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν όσοι βρεθούν στη Ζώγια, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στις 21:00. Ο Δημήτρης Νικολούδης και ο συνθέτης Χρήστος Κολοβός θα τραγουδήσουν μελοποιημένα ποιήματα θεσσαλονικιών ποιητών (Χριστιανόπουλου, Αναγνωστάκη, Ζαφειρίου), αλλά και ποιήματα των Καββαδία, Ελύτη, Λαπαθιώτη, Καβάφη, μελοποιημένα από Θάνο Μικρούτσικο, Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και άλλους, ενώ θα ακουστούν και τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία τους.

Info:

Ζώγια, Αλ. Σβώλου 54,

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, 21.00

Ο Μανώλης Λιδάκης στο ΞΕΦΩΤΟ

Ο εμβληματικός τραγουδιστής έρχεται για πρώτη φορά φέτος στη Θεσσαλονίκη για να μας χαρίσει δυο βραδιές γεμάτες από τα τραγούδια του και όχι μόνο.

Όταν τα αισθήματα γίνονται στίχοι και ο λυγμός, μουσική...

Τραγουδούν μαζί του, ο Φώτης Θεοδωρίδης και η Νίκη Τσιακίρη.

Στο πάλκο οι μουσικοί: Ηλίας Βελλής(μπουζούκι)
Κώστας Ματσίγκος (κιθάρα)
Λεωνίδας Κυρίδης (μπάσο)
Σπύρος Δέλτα (κιθάρα)
Βασίλης Κατσαμπέλας (κρουστά)
Διονύσης Θεοδώσης (πνευστά)

Info:

Σάββατο 20 Ιανουαρίου.
Ώρα έναρξης 23:00
Είσοδος 8 ευρώ
Ποτό 8 ευρώ

Ξέφωτο, Λυκούργου 5, Λαδάδικα

Τηλ. 6931091534 & 2314015911

H ρεμπέτισσα Μαριώ στο Ρεμπέτικο Σεργιάνι Live

Όταν την ρωτήσανε τι την έφερε στον κόσμο του τραγουδιού, απάντησε «το ρεμπέτικο τραγούδι από το γραμμόφωνο και ο πατέρας μου που ήταν μουσικός», αλλά και «τα σμυρνέϊκα που τα άκουγα από την κούνια μου γιατί τα τραγούδαγε η μάνα μου».

Αυτός είναι ο κόσμος της Μαριώς. Το ρεμπέτικο τραγούδι. Που το υπηρετεί με συνέπεια περισσότερο από 50 χρόνια.

Γνήσια ρεμπέτισσα και μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του είδους, η Μαριώ,
επιστρέφει στην πατρίδα της, τη Θεσσαλονίκη, για να εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης σε μία συνάντηση με τη Συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας ένα αφιέρωμα τιμή στο ρεμπέτικο τραγούδι και στην ίδια.

Ιnfo:

Σεργιάνι στον Εύοσμο, Πλάτωνος 64.

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Ώρα έναρξης 22.30

Τηλέφωνο 2310 70 35 35.

«The show must go on!» στο Θέατρο Βεργίνα του Regency Casino Thessaloniki

Το Θέατρο Βεργίνα του Regency Casino Thessaloniki υποδέχεται μία μεγάλη μουσική υπερπαραγωγή και παρουσιάζει τους Κώστα Χαριτοδιπλωμένο, Κώστα Μπίγαλη, Πωλίνα, Σοφία Αρβανίτη και Σαμπρίνα σε ένα μοναδικό υπερθέαμα που φέρνει τα 80's & τα 90's στους δρόμους της Θεσσαλονίκης του 2018!

Με ένα φαντασμαγορικό σκηνικό, εντυπωσιακές χορογραφίες, εναέρια ακροβατικά & φανταχτερά κοστούμια το Θέατρο Βεργίνα μετατρέπεται σε Vergina Radio εκπέμπει 80's & 90's & χορεύει στους ρυθμούς αγαπημένων τραγουδιών μιας ολόκληρης εποχής.

Οι αφιερώσεις στα ραδιόφωνα της εποχής, το Eurobasket του '87, o Κλαουδάτος, το φωτισμένο τακούνι του Καρύδα, το Splendid Palace, το Φλόκα ζωντανεύουν επί σκηνής και ζεσταίνουν με αναμνήσεις!

Η ξεγνοιασιά και οι μεγάλες επιτυχίες των 80's & 90's έρχονται να φωτίσουν τις βραδιές μας!

Info:

«The show must go on!» στο Θέατρο Βεργίνα του Regency Casino Thessaloniki

Θέατρο Βεργίνα, Regency Casino Thessaloniki
12ο χλμ Θεσσαλονίκης - Αεροδρομίου Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 491234

Σάββατο 20 Ιανουαρίου, Ώρα έναρξης: 21.45

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ:

VIP: 25 ευρώ
Ζώνη Α: 20 ευρώ
Ζώνη Β: 15 ευρώ

Ο Γιώργος Γιαννιάς στο Room 63

Το αγαπημένο δωμάτιο της πόλης υποδέχεται και πάλι για το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου όσους θέλουν να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να καψουρευτούν.

Γιώργος Γιαννιάς-Νάνσυ Αλεξιάδη-Ειρήνη Ντίσιου το τρίο της απόλυτης διασκέδασης, στην καρδιά της πόλης.

Info:

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο

ROOM 63, Λ. Νίκης 63

Τηλ. κρατήσεων: 2310254560

Κουρκούλης- Ιακωβίδης στο Vogue Club

O Νίκος Κουρκούλης και o Πέτρος Ιακωβίδης ενώνουν τις δυνάμεις τους στο ανανεωμένο και εντυπωσιακό «Vogue Club».

Oι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες μας παρασύρουν σε ένα από τα πιο ανατρεπτικά και διασκεδαστικά προγράμματα του φετινού χειμώνα.

Info:

Vogue Club, 26ης Οκτωβρίου 23

Τηλέφωνο: 231 055 0000

Βαλάντης & Νικηφόρος στο Barbarella Live Party

Ο Βαλάντης και ο Νικηφόρος ήρθαν για να ας ξεσηκώσουν στο Barbarella Live Party και το έκαναν καλά.

Μαζί τους ανέβηκαν στη σκηνή η Γιούλη Τάσσου και η Χριστίνα Καρόλου. Αυτό θα είναι το τελευταίο Σάββατο των εμφανίσεών τους στη Barbarella και σας περιμένουν όλους για ένα φαντασμαγορικό φινάλε!

Info:

Τελευταίο Live Party αυτού του σχήματος το Σάββατο 20 Ιανουαρίου

Barbarella Live Party. Βασ. Ηρακλείου 43, Θεσσαλονίκη

Κρατήσεις 2310 227444

Βασίλης Καρράς, Καίτη Γαρμπή και Χρήστος Μενιδιάτης στο Stage Live

Ο Βασίλης Καρράς, η Καίτη Γαρμπή και ο Χρήστος Μενιδιάτης ενώνουν τις δυνάμεις τους και χαρίζουν υπέροχες βραδιές σε όσους επιλέγουν για τη διασκέδασή τους το Stage Live!

Και αυτό το Σάββατο απολαμβάνουμε τον Βασίλη Καρρά, έναν απο τους μεγαλύτερους λαϊκούς ερμηνευτές με προσωπικό ύφος και χαρακτήρα, παρέα με τη γοητευτική Καίτη Γαμπή με τη ξεχωριστή χροιά και το διαχρονικό ρεπερτόριο και τον Χρήστο Μενιδιάτη με το χάρισμα της πίστας σε μία απρόσμενη μουσική συνύπαρξη μεγάλων επιτυχιών.

Info:

Τελευταία παράσταση Σάββατο 20/01/2018

STAGE LIVE, 26ης Οκτωβρίου 27 Θεσ/κη

Τηλέφωνo κρατήσεων: 2310 56676

Ο Ζαφείρης Μελάς στο Fix Micro

Ο Ζαφείρης Μελάς ένας καταξιωμένος τραγουδιστής, έρχεται στο Fix Micro για λίγες μόνο εμφανίσεις και θα ζωντανέψει τα βράδια μας.

Μαζί του η Ιωάννα Κουταλίδου.

Σκοπός τους να μας μας ταξιδέψουν σε δρόμους απ´ την ανατολή έως την δύση με πυξίδα την φωνή, την ψυχή και το ταλέντο τους.

Το Fix Micro βρίσκεται στο συγκρότημα Φιξ. Διαθέτει parking. Έχει ανακαινιστεί πλήρως και υπόσχεται να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες του.

Info:

Σάββατο 20 Ιανουαρίου

Τιμή φιάλης Φιξ : 120 ευρώ/4 άτομα , μισή φιάλη 60 ευρώ/2 άτομα
Τιμή εισόδου με ποτό στο μπαρ 10 ευρώ
Τηλέφωνο κρατήσεων :2312202383, 6936971336
Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου 27, Θεσσαλονίκη

Ξενάγηση στους δρόμους του νερού

Μια πόλη με τα νώτα της στη θάλασσα. Ένα υδραγωγείο που τροφοδοτεί την πόλη. Ρέματα υπόγεια. Μοναχοί που κρατούν το κλειδί του νερού. “Τους υδροχόους έκοψον σωλήνας Χορτιάτου”. Ένας βράχος που αναβλύζει. Μια βάπτιση ενήλικα. Το πρώτο μπάνιο του μωρού. Ο γεροποταμός που «εστράφη εις τα οπίσω». Κρήνες και ρείθρα στις υδάτινες οδούς. Ο Ιησούς αγένειος πάνω σε ουράνιο τόξο. Μια Κρήνη, τσεσμέ - περσικά: τσεσμ, το μάτι. Το νερό, φως που αναβλύζει, πηγή της ζωής. Ένας μουφτής τιμά την ολιγόζωη εγγονή του. Ένα τσεσμέ που διασφαλίζει τον παράδεισο. Ένας άγιος που λογχίζεται στο λουτρό. Το βλέμμα της Αζιγιαντέ.

Με οδηγό τον ιστορικό ανθρωπολόγο και περφόρμερ Μάριο Χατζηπροκοπίου ακολουθούμε τους δρόμους του νερού ξεκινώντας από την Μονή Βλατάδων και φτάνοντας ως τα Λουτρά ο Παράδεισος και περνώντας από μονές, κρήνες, χαμάμ και τεμένη. Η πυκνή αφήγηση εστιάζει στην κομβική σημασία του ύδατος στις διαφορετικές θρησκείες και εποχές της πόλης, αλλά και στις πολιτισμικές πρακτικές των λουτρών ανά τους αιώνες.

Info:

Thessaloniki Walking Tours

Κυριακή 21 Ιανουαρίου, Ώρα: 10:30

Σημείο συνάντησης: Μονή Βλατάδων

Συμμετοχή 10 ευρώ

Πληροφορίες/ κρατήσεις: [email protected] & 6978186900-1

Κυριακάτικο Πρωινό ‘Cinema Mágico’ στην αιθ.συναυλιών της ΚΟΘ

Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης συνεχίζονται με το ντούο για βιολί και πιάνο των Άκη Αρχοντή (φώτο) και Θανάση Μπιλιλή αντίστοιχα, που παρουσιάζουν μια μουσική – κινηματογραφική παράσταση, ερμηνεύοντας, αυτοσχεδιάζοντας και διασκευάζοντας με κέφι κλασικές και αγαπημένες συνθέσεις της παγκόσμιας κινηματογραφικής ανθολογίας, από χώρες όπως η Ιταλία, οι Η.Π.Α, η Γαλλία, η Ισπανία, η Αργεντινή, η Ρωσία και η Ελλάδα.

Το ‘Cinema Mágico’ είναι ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο, από τον βωβό κινηματογράφο έως τις μέρες μας, στο οποίο οι δύο καλλιτέχνες επιχειρούν να ανασύρουν μνήμες και νοσταλγία από varieté και παλιά, ζεστή και φιλόξενη κινηματογραφική αίθουσα, ενώ δεν λείπουν και απρόσμενα «happenings».

Info:

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, ώρα 12:00

Αίθουσα Συναυλιών Κ.Ο.Θ., Λ. Νίκης 73

Βιολί: Άκης Αρχοντής

Πιάνο: Θανάσης Μπιλιλής

Πρόγραμμα:

‘Cinema Mágico’

Τιμές εισιτηρίων: 10€

Μειωμένο: 5 €

Θησέας και Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων

Μετά την μεγάλη επιτυχία της περσινής χρονιάς, τον «Ιάσονα και το Χρυσόμαλλο Δέρας», η ίδια καλλιτεχνική ομάδα, παρουσιάζει στο Θέατρο «Κολοσσαίον», τον «Θησέα και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων», μια παράσταση που συνδυάζει το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων. Ας σημειωθεί ότι η παράσταση στο Αθηναϊκό ανέβασμα στο θέατρο Badminton έκανε ρεκόρ εισιτηρίων, πάνω από 100.000 χιλιάδες θεατές.

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας. Ο Θησέας, μετά από άθλους που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο. Η πλοκή καθηλώνει: στην περιπέτεια συμμετέχει όλη η ελληνική μυθολογία – ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και ασφαλώς οι Ολύμπιοι Θεοί. Από άθλο σε άθλο κι από πόλη σε πόλη υφαίνονται πλεκτάνες, μίση, πάθη, αλλά και φιλίες και έρωτες και πάνω απ’ όλα αγάπη. Στο δρόμο του Θησέα λαχαίνουν μάχες, φουρτούνες, γοργόνες –οι περιπέτειες για τους αληθινούς ήρωες δεν τελειώνουν ποτέ.

Το κείμενο υπογράφει ο καταξιωμένος ποιητής Στρατής Πασχάλης. Η σκηνοθεσία και η χορογραφία είναι της βραβευμένης χορογράφου Σοφίας Σπυράτου. Τα επιβλητικά σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε ο πάντα ευφάνταστος Μανόλης Παντελιδάκης, ο οποίος δημιούργησε έναν εντυπωσιακό εικαστικό κόσμο, που προσδίδει στο θέαμα ξεχωριστή, αλησμόνητη αυθεντικότητα, ενώ η μουσική που βασίζεται σε παραδοσιακά ελληνικά μοτιβα, έχει ακούσματα τζαζ και έθνικ.

Info:

Θέατρο Κολοσσαίον, Βασ.Όλγας 150

Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 11.30 πμ

«Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Kουτί των Ήχων» στο Θέατρο Τ

«Τί θα συμβεί όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να εγκαταλείψει την Πόλη της Φασαρίας ακολουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός δράκος και ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους, τον ωθούν σε μια μαγική περιπέτεια!»

Η παράσταση είναι ιδιαίτερα διαδραστική και τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά καθ? όλη τη διάρκειά της, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα, απαντώντας σε ερωτήσεις και βοηθώντας τον κύριο ΚΙΧ να μαγέψει τον φοβερό δράκο Μουσικόδοντα. Το κείμενο υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Κρατικό Βραβείο το 2007 και το 2015, διεθνής διάκριση White Ravens το 2016 κ.α.) και βασικά του υλικά είναι το χιούμορ, η περιπέτεια και –φυσικά- οι ήχοι!

Info:

Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμιγκ 16

Κάθε Κυριακή στις 12.00

«Ελίζα» στο Βασιλικό Θέατρο

Η Παιδική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την αριστουργηματική «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου, στο Βασιλικό Θέατρο από την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017.
Η πιο συναρπαστική και γοητευτική ιστορία αγάπης για ένα κορίτσι αλλιώτικο από τα άλλα. Ένα κορίτσι έξυπνο, γενναίο, πεισματάρικο, δυναμικό, ένα κορίτσι που δεν φοβάται να περιμένει και να αγαπάει. Ένα κορίτσι που αγωνίζεται για τα πιστεύω της και τον έρωτά της. Ένας καπετάνιος γένους θηλυκού. Ένας άντρας με κίτρινο σκουφί. Μια κερασιά. Ένας παπαγάλος. Ένα τρελό πλήρωμα από άντρες. Η περιπέτεια αρχίζει και έχει όνομα: Ελίζα!

Κύρια χαρακτηριστικά της πρωταγωνίστριας, αυτά που μαθαίνουμε από μικρά παιδιά… την πίστη στη φιλία, στη ζωή και στην αλήθεια!

Με φόντο την ελισαβετιανή εποχή, ένα μπουλούκι ηθοποιών που ξεκόλλησαν θαρρείς από σελίδες κάποιου κόμικ αποφασίζει να ανεβάσει, σε πείσμα όλων των τεχνικών δυσκολι

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, ιακωβος καμπανελλης, στην κ, νικος κουρκουλης, vogue club, θεατρο, coffee, info, τηλ, εταιρεία, νέα, ελλαδα, αθηνα, προσφορες, αμεα, Χριστούγεννα, ιουνίου, κηδεία, χανθ, δραση, κθβε, κρητη, εμσ, σταρ, γιου, τομ, μνήμη, αυλαια, σαββατο, μαρια, jazz, blink, dance, αιθουσα, radio, eurobasket, χλμ, vip, room, vogue, club, live, party, stage, fix, φιξ, φιάλη, ιησούς, φως, συμμετοχή, γαλλια, ρωσία, badminton, κιχ, white, κινηση στους δρομους, ΔΕΘ, τασσω καββαδια, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, αξια, τραπεζα της ανατολης, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, δωρο πασχα 2012, κωστας καρρας, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, φωτια, Οδυσσέας Ελύτη, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, Νικόλαος Κοπέρνικος, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, χιονι, μιλα, υδραγωγειο, φεστιβαλ κινηματογραφου, επιθυμιες, γλουτενη, μνήμη, ιησούς, eurobasket, χωρες, ρωσία, το θεμα, αμεα, αργεντινη, αυστραλια, αυλαια, βαπτιση, βεργινα, γυναικα, γωνια, δημοκρατια, δωρεαν, εργασια, θαλασσα, θεμα, θησεας, θριλερ, θρησκειες, ισπανια, ιταλια, κθβε, μητερα, μουσικη, μοδα, μωρο, νησι, ξυλο, οδυσσεια, ονειρα, οροσημο, παιχνιδια, πηνελοπη, πλαισιο, ποιηματα, προγραμμα, ρουχα, σινεμα, σταρ, στιχοι, σωκρατης, τραγουδια, φιλια, φτωχεια, φως, χρωματα, ψυχολογια, ψωμι, ωρα, radio, vogue, αγαπη, αγνωστος, αθηναιον, ακης, ανθη, ανοδος, απωλεια, αριαδνη, ασια, ατμοσφαιρα, αφηγηση, βλεμμα, βοηθεια, βραδια, βραδυ, βρισκεται, γαλλικα, γειτονια, δημητρα, γινει, γινεται, γινονται, γιου, γλωσσα, γοργονες, δακρυα, δαχτυλα, δελτα, δυνατοτητα, δηλωση, δικη, δειχνει, δουβλινο, δρακος, διημερο, δυναμικο, εγγραφη, εγγραφες, ευκαιρια, ευκολα, αιθουσα, ευρω, ευτυχια, υπαρχει, ειρηνη, εκβαση, ελλειψη, ελξης, ελπιδα, εμη, εμπνευση, εμσ, ενεργα, εργα, εξι, εποχη, εποχες, επρεπε, επιτυχια, επιθυμια, ερευνα, ερχεται, ερχονται, εταιρεία, ετων, ευθυνη, ευοσμο, εφαπαξ, εξυπνο, ζαφειρης μελας, ζεστη, ζωη, ζωης, χαμαμ, κηδεία, ιδια, ιδιο, ειδος, ηλικια, υποθεση, ηρεμια, ηρωες, υφος, θεατρα, θεατρο badminton, θυμιζει, θορυβος, θεωρια, ιδρυμα, εικονα, ιωαννα, ιστορικο, υφασμα, κερασια, κειμενο, κιχ, κοσμημα, κοστουμια, κρατικο, κωμωδια, λεωνιδας, λιδακης, λογια, λωρα, μαμα, ματια, ματι, μεγαρο μουσικης, μυθολογια, μυστικο, μιουζικαλ, μικρο, μανο, μολδαβια, μοναξια, μονη λαζαριστων, μπανιο, μαρια, μυαλο, μυστικα, νερο, νικη, νηπια, νωτα, ομαδα, παντα, οδυσσεας, ουρανιο τοξο, ουρανιο, οικογενεια, οκτω, ομοφυλοφιλια, ονομα, παιδι, παιδια, παρουσιαση, πεμπτη, πετρα, πηγη, πυξιδα, πιστη, πεισμα, πιανο, πληκτρολογιο, πολωνια, προγραμματα, πρισμα, πρωινο, ψυχη, ρεκορ, ρεμπετικο, ρηγα, ρολο, σαιξπηρ, σαββατο, σελιδες, σεξουαλικοτητα, συζυγο, συνεχεια, σειρα, σκηνες, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, σωμα, σοφια, σπιτι, συγχρονο, σφραγιδα, σχολειο, ταση, τιμη, τι ειναι, τηλ, τοξο, τσαντες, τομ, υψηλη, φαντασματα, φετα, φεστιβαλ, φυγη, φυλο, φυση, φιξ, φλεμινγκ, φοβος, φοντο, φτερα, φιάλη, φοβερο, φωλια, φωνη, φορα, χερι, χανθ, χατζηβασιλειου, χηρα, χιουμορ, χρηστος, χριστινα, χλμ, χρυση, χαρα, ωδειο, βιολι, ωμα, οντα, ωρες, αντρες, αφιερωσεις, αγορι, αιωνες, αυλη, badminton, dance, blink, white, club, coffee, δημητρης, δωματιο, ελληνικα, εμφανισεις, ερωτες, ερωτησεις, fix, γιωτα, γιωργος γιαννιας, γνωσεις, χωρα, ιακωβος, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, ιουνίου, jazz, χροια, κολαζ, κοπελα, καρδια, κωμικος, κωστας, κυριακη, μια φορα, μοιαζει, room, ομαδες, ορχηστρα, παιχνιδι, ποιητης, πληροφοριες, ποτο, party, πωλινα, σκηνη, σκηνικα, smith, στην κ, stage, σωληνας, σωματα, ταξιδι, τρελο, θαλασσινα, θανασης, υδραυλικος, θεματα, θεοι, θησεα, υλικα, υλικο, βιωματα, χορογραφιες, ζαφειρης, ζαλμας
Τυχαία Θέματα