Όλα όσα μπορείτε να κάνετε στη Θεσσαλονίκη αυτό το σαββατοκύριακο!

Η πόλη έχει μπει εδώ και μέρες σε γιορτινούς ρυθμούς κι έχει φορέσει τα καλά της για να υποδεχτεί επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν ή να ξαναζήσουν τη μαγεία της χριστουγεννιάτικης Θεσσαλονίκης.

Όσοι αποφασίσουν να μείνουν τις ημέρες αυτές στην πόλη έχουν πολλές επιλογές για διασκέδαση, αλλά και αγορές.

Στο λιμάνι στήνεται χριστουγεννιάτικο Flea Market, ενώ στον ίδιο χώρο το KIDOT

περιμένει τους μικρούς μας φίλους για ένα ταξίδι στον... Christmas Planet!

Τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια έρχονται και πάλι για να αναστατώσουν το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ όσοι θέλουν να κινηθούν περιφερειακά, δεν μπορούν να βρουν καλύτερη επιλογή από το Μαγεμένο Στρατόπεδο στη Σταυρούπολη.

Σταθερές αξίες στο καλεντάρι της διασκέδασης αποτελούν οι θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, ενώ οι νυχτερινές πίστες διευρύνουν το εορταστικό πρόγραμμά για όσους θέλουν να το γλεντήσουν μέχρι πρωίας.

Δείτε όσα ξεχώρισε το Thestival για σας και κάνετε την επιλογή σας:

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, από τις 12:00μμ έως τις 3:00μμ. στην πλατεία Αριστοτέλους θα πραγματοποιηθεί μουσικό δρώμενο, από μπουλούκι (ομάδα) Καστοριανών καρναβαλιστών με τη συνοδεία χάλκινων μουσικών οργάνων.

Σκοπός της δράσης να γνωρίσει τη μεγαλύτερη δυνατή απήχηση ο θεσμός των Ραγκουτσαριών, (Καστοριανό καρναβάλι) το κορυφαίο πολιτισμικό γεγονός του Δήμου Καστοριάς το οποίο οφείλουμε να αναδεικνύουμε στην υπόλοιπη Ελλάδα και όχι μόνο.

Τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια εντυπωσιάζουν, με την ιστορία τους, την ονομασία τους και τα μουσικά τους ακούσματα κι αποτελούν αφορμή, για διαπολιτισμικό διάλογο.

Συναυλία στο μετρό

Δύο σταθμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσουν συναυλία και θεατρικό έργο αυτά τα Χριστούγεννα, δίνοντας την ευκαιρία να επισκεφθούν οι πολίτες τους χώρους του έργου και να μεταφερθεί έως κι εκεί το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων.

Η συναυλία θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου, ενώ έπεται το θεατρικό του ΚΘΒΕ στις 29 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα η εορταστική συναυλία διοργανώνεται από την Αττικό Μετρό Α.Ε. και τον Δήμο Καλαμαριάς και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12:00 στο Σταθμό «Καλαμαριά», της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης (είσοδος από την οδό Μεταμορφώσεως). Εκεί, η Φιλαρμονική Ορχήστρα και η Μικτή Χορωδία Δήμου Καλαμαριάς θα εκτελέσει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.
Σολίστ η μέτζο σοπράνο Θάλεια Μαυρίδου.
Διευθύνει ο Ιωάννης Κούκας.

Διευκρινίζεται ότι η είσοδος θα επιτραπεί μόνο σε ενήλικες και όσοι θελήσουν να την παρακολουθήσουν, καλούνται να φροντίσουν για κατάλληλα υποδήματα, καθώς η συναυλία θα γίνει μέσα σε εργοτάξιο.

Η επόμενη εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις 18:00 και θα συνοδευτεί από μια θεατρική εκδήλωση του ΚΘΒΕ.

ΔΡΑΣΕΙΣ:

Christmas Flea Market & Street Food

Το Thessaloniki Christmas Flea Market έρχεται για 3 ημέρες στην εμβληματική Αποθήκη Γ’, εντός του Λιμανιού! Από την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου σας υποδεχόμαστε στη Χριστουγεννιάτικη έκδοση των Flea Markets!

Έχοντας ξεκινήσει τα Flea Markets από τον Σεπτέμβριο του 2016 στον πολυχώρο του Μύλου, είχανε την ευκαιρία να βρεθούνε και σε άλλους εμβληματικούς χώρους όπως το νέο Δημαρχειακό Μέγαρο, το Lab’ Attoir και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους είναι κάθε φορά να συστήνουν έναν εναλλακτικό χώρο της πόλης για τη μεγάλη αυτή γιορτή!

Υπάρχει όρεξη να δείξουν στον κόσμο την ευκαιρία να ανταλλάξει πράγματα, να μάθει την εναλλακτική χρήση παλιών αντικειμένων, να μάθει την αξία του παλιού και τη χαρά να το μεταποιείς σε κάτι νέο.

Να διασκεδάζουν όλοι μαζί, γνωρίζοντας νέες κουλτούρες μέσω της γεύσης (street food), τα παιδιά να γίνονται ενεργά ερχόμενα σ’ επαφή με την κουλτούρα των Flea Markets, να ανακαλύψουν νέους θησαυρούς φτιαγμένους με αγάπη ή παλιούς θησαυρούς που υπάρχουν σκονισμένοι σε κάποιο ράφι για χρόνια!

• Τί θα περιλαμβάνει το Flea Market Thessaloniki:

o Αγορά με δίσκους, ρούχα, υποδήματα, κατασκευές, ηλεκτρικές συσκευές, έργα τέχνης, παιχνίδια, κοσμήματα, δημιουργίες, βιολογικά προϊόντα

o Street food: στόχος είναι να γνωρίσουμε όσες το δυνατόν περισσότερες γεύσεις

o Μουσικές εκδηλώσεις με DJs

o Μουσικές Χορωδίες

o Μπαρ

Info:

Αποθήκη Γ' Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Παρασκευή- Κυριακή 21-23 Δεκεμβρίου

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη

Ωράριο Λειτουργίας / Working Hours: 11:00 – 21:00

Μαγεμένο στρατόπεδο

Η μαγεία των Χριστουγέννων επέστρεψε και μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2019, ο Άγιος Βασίλης, ξωτικά και νεράιδες, ανοίγουν μια απέραντη αγκαλιά μέσα στο «Μαγεμένο Στρατόπεδο», στο στρατόπεδο Παύλου Μελά και χαρίζουν ψυχαγωγία, βιωματικά παιχνίδια, εμπειρίες, γνώση στα παιδιά μας.

Μουσικές συναυλίες, θέατρο, χορός, αφήγηση παραμυθιών, κουκλοθέατρο, ανιματέρ, ακροβατική γυμναστική, κατασκευές, μαγειρική, σκοποβολή, τοξοβολία, κομμωτική, face painting, διατροφοπαιχνίδια και περιβαλλοντική εκπαίδευση, δώρα και πολλές πολλές εκπλήξεις!

Μάλιστα οι διοργανωτές θα πρωτοτυπήσουν καθώς η αλλαγή του χρόνου θα γίνει με ποντιακά έθιμα και ένα ζωντανό μουσικό πρόγραμμα υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας!

Ώρες λειτουργίας: 17.00- 21.00

Detox closet

Το Coq Au Zen σας προσκαλεί να δηλώσετε συμμετοχή στο πρώτο detox closet για να πουλήσετε, χαρίσετε ή ανταλλάξετε ρούχα, παπούτσια ή αξεσουάρ σε πολύ καλή κατάσταση την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου από τις 12.00 μέχρι τις 19.00.

Δεκτές συμμετοχές μέχρι 15 ατόμων με 3 κομμάτια maximum.

Στις μουσικές η Lito Lito-Eleni Kopaidou

Συμμετοχές με inbox message στη facebook page Coq Au Zen Bar Bistro

Info:

Coq Au Zen, Βαλαωρίτου 37

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου από τις 12:00

Κάλαντα από όλη την Ελλάδα στα Κωνσταντινοπολίτικα Θεσσαλονίκης

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τη Μακεδονία και την Πόλη, από τον Πόντο και την Κρήτη θα αντηχήσουν στις γειτονιές του Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018, στις 5 το απόγευμα, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων «Κωνσταντινουπολίτικα, ένα χωριό μέσα στην πόλη». Η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώνεται από το 2014, φέτος αναμένεται πιο όμορφη από κάθε άλλη φορά!

Το ραντεβού δίνεται στις 5.00 μ.μ. στο πάρκο Μπαριαμάκη (στη συμβολή των οδών Δημοκρίτου με Ιπποκράτους), από όπου ομάδες καλαντάρηδων μαζί με κατοίκους και φίλους του Συνοικισμού, κρατώντας αναμμένα φαναράκια και τρίγωνα στα χέρια, θα περιδιαβούν τους δρόμους του Συνοικισμού ακολουθώντας διαφορετικές διαδρομές, για να πουν τα κάλαντα. Επικεφαλής των ομάδων των καλαντάρηδων θα είναι το Χορευτικό του Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών, ο Σύλλογος Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής Παράδοσης «Ιδαία Γη» και η Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος.

Τελικός προορισμός ο χώρος απέναντι από την ταβέρνα «Άμπελος» (στη συμβολή των οδών Βισβίζη και Συμεωνίδη) όπου μικρά και μεγάλα παιδιά θα κεραστούν χριστουγεννιάτικα και νηστίσιμα εδέσματα, φτιαγμένα από τις μαμάδες και τις γιαγιάδες του Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών, αλλά και ζεστό κόκκινο κρασί, υπό τους χριστουγεννιάτικους ήχους των σαξοφώνων της μπάντας Κου Κλουξ Σαξ του Δήμου Θέρμης (ΔΕΠΠΑΘ).

ΕΚΘΕΣΕΙΣ:

1o Arts & Crafts Festival -Capsis

Μια εντυπωσιακή γιορτή τεχνών συνδυάζει και παρουσιάζει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης σε έναν χώρο, μια ανάσα πριν την γιορτή των Χριστουγέννων! Το 1o Arts & Crafts Festival -Capsis με την επιμέλεια του Myro Antiques House σας προσκαλεί να γνωρίσετε την δημιουργική πλευρά της πόλης στο πολυτελές συνεδριακό κέντρο του Ξενοδοχείου Capsis (Μοναστηρίου 16) 21- 22 και 23 Δεκεμβρίου του 2018, παραμονές Χριστουγέννων. Επιμελημένες εικαστικές εκθέσεις, αδιαμεσολάβητα projects καλλιτεχνών, χιλιάδες ιδέες και προτάσεις για δώρα, performances, bazaar χειροτεχνιών, σπάνιες αντίκες, συλλογές αντικειμένων, πίνακες, γλυπτά, εκπαιδευτικά προγράμματα, μόδα, μουσική, parties, καλλιτεχνικές ομάδες επί 12ώρου βάσεως παρουσιάζουν την δουλειά τους ψυχαγωγόντας και συστήνοντας δεκάδες πτυχές της τέχνης στους επισκέπτες. Σας περιμένουμε μικρούς και μεγάλους σε ένα απολαυστικό τριήμερο με την δυνατότητα να προμηθευτείτε τα δώρα σας για σας και τους φίλους σας σε υπέροχες γιορτινές τιμές, αλλά και να ανακαλύψετε νέες γεύσεις και αρώματα σε μία πληθώρα εστιατορίων και open bars στο χώρο του ξενοδοχείου!

Info:

Capsis Hotel Thessaloniki: Μοναστηρίου 16

Ώρες / Μέρες λειτουργίας: Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 17.00 – 22.30

Εγκαίνια, Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 10.00 – 22.30.

Δωρεάν είσοδος για το κοινό.

La mamart – arts

La mamart – arts & crafts fair! Όταν το μεράκι και το χειροποίητο γίνονται Τέχνη. Η παράδοση του χειροποίητου χάνεται στο παρελθόν. Αντανακλά τον πολιτισμό του τόπου μέσα από παλιές τεχνικές της γιαγιάς και του τεχνίτη. Έχει μια ιστορία να διηγηθεί γιατί είναι αυθεντικό, μοναδικό. Έχει ταυτότητα.

Εμπνεύστηκαν απ’ το παλιό, και δημιούργησαν πρωτοποριακά σύγχρονα αντικείμενα, χρηστικά και διακοσμητικά. Οι δημιουργίες τους μπήκαν στα πωλητήρια μουσείων, στις γκαλερί, αποκτώντας όλο και μεγαλύτερο κοινό.

Η έκθεση la mamart, εδώ και 15 χρόνια τώρα, στηρίζει και προβάλει χειροτέχνες-καλλιτέχνες, με όποια τεχνική κι αν έχουν επιλέξει να εκφραστούν.

Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν δύο διαδοχικές εκθέσεις με διαφορετικούς καλλιτέχνες-χειροτέχνες στον ζεστό και ατμοσφαιρικό χώρο του Καφέ Αίθριο μέσα στο κτίριο της ΧΑΝΘ. Οι επισκέπτες ταυτόχρονα με την έκθεση, μπορούν να χαλαρώνουν με καφεδάκι, κρασάκι, ποτάκι στον χώρο του Καφέ.

Κεντρικό κτίριο ΧΑΝΘ, Καφέ το Αίθριο,

Ώρες λειτουργίας: 12.00-22.00

Πέμπτη- Κυριακή 20-23/12

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ:

Ο Χρήστος Χατζής στο Βασιλικό Θέατρο

Με τον διεθνούς φήμης Έλληνα συνθέτη κ. Χρήστο Χατζή θα κλείσει η διοργάνωση του ΚΘΒΕ, «Έλληνες στον Κόσμο», που περιέλαβε μια σειρά αφιερωμάτων σε Έλληνες καλλιτέχνες, από διαφορετικούς χώρους της Τέχνης, οι οποίοι διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Η παρουσίαση του έργου του θα γίνει στο Βασιλικό Θέατρο. Τον κ. Χατζή θα προλογίσει η λυρική τραγουδίστρια, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κ. Αγγελική Καθαρίου. Ο συνθέτης θα μας μιλήσει για τη σχέση πνευματικότητας και μουσικής και για την «απογκετοποίηση της λόγιας μουσικής». Θα παρουσιάσει αποσπάσματα του έργου του και θα μοιραστεί την εμπειρία του στο χώρο της σύνθεσης με το κοινό και τους καλλιτέχνες της πόλης.

Ο κ. Χατζής θα πραγματοποιήσει masterclass με θέμα: Σύγκλιση: Το Zeitgeist του 21ου αιώνα. Το masterclass θα πραγματοποιηθεί Κυριακή 23 Δεκεμβρίου.

Χρήστος Χατζής

Ο διεθνούς φήμης συνθέτης Χρήστος Χατζής, έχει λάβει πλήθος βραβείων και διακρίσεων για το έργο του, έχει συνεργαστεί με διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, όπως η βιολίστρια Hilary Hahn και η μουσικός κρουστών οργάνων Dame Evelyn Glennie, καθώς και με τις συμφωνικές ορχήστρες του Τορόντο, Winnipeg, Montreal, Νέας Σκοτίας, Ουραλίων, Βαρσοβίας, Νότιας Ολλανδίας, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, άλλες ελληνικές συμφωνικές ορχήστρες και το Royal Winnipeg Ballet. Είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και έχει χαρακτηριστεί ως «ένας από τους πιο σημαντικούς συνθέτες του σήμερα» (CBC), και «ένας σύγχρονος Καναδός μαιτρ» (New Yorker). Πρόσφατα καθιερώθηκε ως ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της γενιάς του. Το έργο του Χρήστου Χατζή αποτελεί μια καινοτομία στο χώρο της μουσικής του 21ου αιώνα και καταφέρνει να συνδυάσει διανοητική πολυπλοκότητα και καθαρότητα, ψυχολογική/συναισθηματική αμεσότητα και τεχνική μαεστρία μέσω διαφόρων μουσικών ιδιωμάτων.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου,

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, στις 18.00

Είσοδος ελεύθερη

Κοίτα

Η Μαριάννα Αβραμάκη υποδέχεται ξανά μικρούς και μεγάλους για να τους παρασύρει στην ιστορία μιας ολόκληρης μέρας ενός μωρού στο σπίτι. Φτερά που πετούν, μπάλες που πέφτουν, χρώματα που αλλάζουν, νερό που κυλάει κι ένα μωρό που λίγο λίγο μεγαλώνει. Ένας υπέροχος κόσμος γεμάτος χρώματα, ήχους και εικόνες θα ξεδιπλωθεί μπροστά στις μαμάδες και στους μπαμπάδες, που έρχονται με τα μωρά τους στο θέατρο για πρώτη φορά.

Το θέατρο για βρέφη είναι ένα είδος θεάτρου πολύ ιδιαίτερο και όχι διαδεδομένο στην Ελλάδα. Μετά από μια έρευνα 4 χρόνων στις δράσεις και αντιδράσεις ενός μωρού, στο τί είναι το βρεφικό θέατρο και πώς απευθύνεται σε ένα μωρό, η Κατερίνα Καραδήμα έχει ετοιμάσει μία παράσταση - έκπληξη για τους πολύ μικρούς μας φίλους. Απευθύνεται σε βρέφη από 8 μηνών έως παιδιά 4 ετών αλλά και σε θεατρόφιλους που θα ήθελαν να ζήσουν αυτή την μοναδική θεατρική εμπειρία.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λευκού Πύργου

Καθε Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, από 17/11/2018 έως 29/12/2018

ΒΡΕΦΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Γενική είσοδος: 7€ (βρέφη, παιδιά, ενήλικες)

Ντα

Ένας γιος επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε για την κηδεία του πατέρα του και βιώνει ξανά όλη την προηγούμενη ζωή του. Ο Ντα (υποκοριστικό του Daddy) αντιμέτωπος με τον Τσάρλι. Η πατρική φιγούρα, οι σχέσεις των παιδιών με τους γονείς, τα λάθη του παρελθόντος, η απώλεια, το τίμημα της ενηλικίωσης, η σκληρότητα που πολλές φορές κρύβει μέσα της αγάπη, η παιδική ηλικία μέσα από την απόσταση του χρόνου.
Το έργο έγινε γνωστό στη χώρα μας τη δεκαετία του ΄80 από το θίασο του Μάνου Κατράκη.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λευκού Πύργου

Σάββατο στις 21.00

Εισιτήρια: 5-13€

Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα

Ο κόσμος του Κρίστοφερ, ενός ιδιαίτερου αγοριού στο φάσμα του αυτισμού και το μυστήριο της δολοφονίας του σκύλου της γειτόνισσας, ζωντάνεψαν στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών και κέρδισαν το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού που, όρθιο, επευφημούσε τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης.

Ένα έργο τρυφερό και ανθρώπινο, σε μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου και σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη, που ανοίγει ένα παράθυρο στο θέμα της διαφορετικότητας, φέρνοντας τους νέους ανθρώπους αντιμέτωπους με θέματα όπως η διαμόρφωση της προσωπικότητας, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η δυσκολία στην επικοινωνία και η μοναδικότητα του ατόμου.

Μια συγκινητική ιστορία που προτρέπει να δούμε τη ζωή μέσα από τα μάτια ενός παιδιού με ιδιαίτερες ικανότητες βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μάρκ Χάντον, ένα μάθημα ζωής για εφήβους, μα και ενήλικες.

Info:

Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη

Κάθε Σάββατο στις 17:00

Εισιτήρια: 10 ευρώ

Καληνύχτα Μαργαρίτα

Η ιστορία του έργου είναι τοποθετημένη στα χρόνια της κατοχής, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Η οικογένεια Περδικάρη είναι μια τυπική εικόνα της μεγαλοαστικής επαρχίας.

Ο συντηρητισμός , η απληστία, η απάτη, η συνενοχή, η αμοιβαιότητα στην κοινωνική πρόσοψη και η δυσπιστία στο «εσωτερικό», τη χαρακτηρίζουν.΄Εχει διαβρωθεί από τα ίδια τα λάθη της, την αυτοϋπονόμευση της.

Αυτό το σπίτι-θεσμός θα καταρρεύσει χτυπημένο από μέσα. Η νεαρή δασκάλα, το στερνοπαίδι της οικογένειας, η Μαργαρίτα, θα πυροδοτήσει τα εκρηκτικά...

Όταν η Μαργαρίτα μυείται στην αντίσταση κατά των Γερμανών, είναι ώριμη να δεχτεί την έξοδο, τη διαφυγή από το περιβάλλον της. Τα επιχειρήματά της τα βρίσκει μέσα στο ίδιο της το σπίτι.".

Info:

Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη

Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00

Εισιτήρια: 5- 13 ευρώ

Χειμωνιάτικο παραμύθι

Η μεγαλοφυής σαιξπηρική εξιστόρηση μιας δυνατής ιστορίας αγάπης, ζήλειας κι εγκατάλειψης. Ένα σκοτεινό παραμύθι γεμάτο εικόνες και συναισθήματα, εκεί όπου ο χρόνος επιβραδύνεται κι οι άμυνες, οι αντοχές κι οι αντιστάσεις των ηρώων πέφτουν σε «χειμερία νάρκη». Η ιστορία του βασιλιά Λεόντιου που με την υποψία ότι η γυναίκα του τον απατά, τυφλωμένος από ζήλεια, θα οδηγηθεί σε απόλυτη δυστυχία και μοναξιά. Αλλά, κάποτε θα έρθει η μεγαλειώδης αλλαγή: ο Λεόντιος θα βγει από το λήθαργο, θα «ξυπνήσει» σοφότερος, και το σκοτάδι θα διαδεχθεί το φως. Γιατί η δύναμη της ζωής είναι ανίκητη…

Info:

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ), Εθν. Αμύνης 1

Σάββατο στις 20.30 και Κυριακή στις 19.00

Εισιτήρια: 5-13 ευρώ

Υπέρ Ελλάδος (Η υπόθεση Πολκ στο προσκήνιο)

1948-49: Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος δολοφονείται στη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση αναστατώνεται και οι ξένοι επεμβαίνουν. Ένας αθώος μπαίνει στη φυλακή. Η υπόθεση κλείνει.

Εβδομήντα χρόνια μετά την δολοφονία του Τζορζ Πολκ, ένα θεατρικό έργο δίνει φωνή στα πρόσωπα του δράματος που συγκλόνησε τη χώρα. Μέσα στον βαθύ εμφύλιο, κυνηγοί και κυνηγημένοι, θύτες και θύματα, Πόντιες μάνες, κωλοπετσωμένες Αμερικανίδες, ανελέητοι δικηγόροι, ασφαλίτες και κατάσκοποι, σε ένα γαϊτανάκι αφηγήσεων που ξετυλίγει το νήμα της υπόθεσης. Κι απέναντί τους μια ολόκληρη πόλη, που παρακολουθεί και σχολιάζει τα γενόμενα. Πρόσωπα της Ιστορίας αλλά και πρόσωπα της διπλανής πόρτας συνομιλούν και συγκρούονται. Γιατί η Ιστορία (με το γιώτα κεφαλαίο) φτιάχνεται από τις ιστορίες των ανθρώπων.

Info:

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη

Σάββατο και Κυριακή στις 20.00

Εισιτήρια: 5-13 ευρώ

Η εξέγερση της μύτης

«Η μύτη μου δεν είναι στη θέση της»

Πώς συνδέεται μια μύτη που το έσκασε από τον ιδιοκτήτη της, ένας κουτσός ξυλουργός που κατασκεύασε τη Σελήνη, κάποιες γριές που από περιέργεια πέφτουν από τα παράθυρα, ένας άνθρωπος με πέντε καρούμπαλα και ένας κοκκινομάλλης που δεν έχει μαλλιά;

Το έργο «Η Εξέγερση της Μύτης» αποτελεί μια σύνθεση κειμένων των σπουδαίων Ρώσων συγγραφέων Νικολάι Γκόγκολ και Δανιήλ Χαρμς, οι οποίοι σημάδεψαν τη ρωσική αλλά και την παγκόσμια λογοτεχνία. Δύο συγγραφείς που βρήκανε μέσα στο παράλογο (ή τον παραλογισμό) τον χώρο για την ελευθερία του ανθρώπου και τη δυνατότητα να ανακατασκευάσει τον κόσμο του.

Info:

Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς "Μελίνα Μερκούρη", Μεταμορφώσεως 7

Σάββατο 21.00 και Κυριακή 18.00

Εισιτήρια: 5-13 ευρώ

Περιμένοντας τον Γκοντό

Το εμπνευσμένο έργο του Νομπελίστα Ιρλανδού συγγραφέα Σάμουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό» στην αξεπέραστη μετάφραση του Μίνου Βολανάκη και σε σκηνοθεσία του Γιάννη Αναστασάκη, αφού κέρδισε κοινό και κριτικούς, επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου.

Ο Βλαδίμηρος και ο Εστραγκόν περιμένουν τον Γκοντό, μετέωροι σε ένα έρημο τοπίο. Δύο κλοσάρ, ένα μισοφαγωμένο καρότο, ένα ζευγάρι παλιές αρβύλες, ένα καπέλο που θα έπρεπε να γράφει μέσα το όνομά μας αλλά δεν έχει τίποτε, σε μια δυνατή παράσταση που εκφράζει την αγωνία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Infο:

Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λ. Πύργου

Κυριακή στις 20.00

Εισιτήρια: 5-13 ευρώ

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου

Το πολυαγαπημένο βιβλίο των παιδικών μας χρόνων θα ζωντανέψει στη σκηνή σε δραματοποίηση των Σάββα Κυριακίδη και Τάκη Τζαμαργιά και θα μας μεταφέρει στην Αθήνα, στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής μέσα από τη ματιά του μικρού Πέτρου.

Ένας μεγάλος περίπατος, ένα ταξίδι συναισθημάτων, ένα έργο που συνδυάζει τη σκληρή πραγματικότητα και την αγωνία της επιβίωσης με την ελαφρότητα και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας. Το κλασικό, βραβευμένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, της πλέον μεταφρασμένης (σε περισσότερες από 20 γλώσσες) συγγραφέα λογοτεχνικών και θεατρικών έργων για παιδιά και νέους μας μεταδίδει μηνύματα ελπίδας κι αισιοδοξίας ότι οι άνθρωποι μπορούν να τα καταφέρουν ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λ. Πύργου

Κυριακή στις 11.00

Εισιτήρια: 10 ευρώ

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Sorry λάθος κρεβάτι

Ένα ζευγάρι αναγκάζεται μετά από ένα πολύωρο ταξίδι να καταφύγει αργά τη νύχτα σε ένα άθλιο μοτέλ προκειμένου να ξεκουραστεί. Σε αυτό τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί σωστά, ενώ ο ιδιοκτήτης του, δείχνει αρκετά παράξενος.

Η νευρικότητα και η κούραση οδηγεί το ζευγάρι σε μια απίστευτη ρήξη. Η έλευση νέων πελατών στο μοτέλ προκαλεί αλυσιδωτές παρεξηγήσεις και φέρνει απίστευτες αποκαλύψεις. Τελικά, τι μυστικά κρύβουν το εν λόγω ξενοδοχείο και οι ένοικοί του;

Info:

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΑΤΟΣ
Μοσκώφ 12 με Φράγκων
Ώρα έναρξης: 21.30
Εισιτήρια: 10 και 6 ευρώ (μειωμένο)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Κάθε Σάββατο και Κυριακή

Εορταστική περίοδος: 21 – 22 – 23/12 και 28 – 29 – 30/12

Πέφτει η νύχτα…



Πέφτει η νύχτα και μία οικογένεια καλείται να εξιχνιάσει ένα έγκλημα. Ποιος σκότωσε άραγε τον Λάζαρο μέσα στο ίδιο του το σπίτι; Οι ήρωες της ιστορίας μας είναι παγιδευμένοι σε μία πλεκτάνη. Όλοι κατηγορούνται.

Η μαύρη κωμωδία του Μάριου Κωνσταντίνου, είναι βασισμένη στο έργο ‘’Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται’’, του Ρομπέρ Τομά, όπου λαμβάνει χώρα στην πραγματικότητα του σήμερα. Η οικογένεια του Λάζαρου αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπη με την αλήθεια.

Οι μάσκες πέφτουν και η αλήθεια αποδεικνύεται πικρή. Ποια είναι η πραγματική σχέση της οικογένειας με το θύμα; Πόσο καλά γνωρίζουν ο ένας τον άλλον; Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη πιο πολύ όταν τα ΜΜΕ έρχονται να καταγράψουν το συμβάν. Το παιχνίδι της αλήθειας αποδεικνύεται μοιραίο, εύθραυστο και σαρκαστικό. Ποιος άραγε θα το αντέξει;

Info:

Θέατρο Σοφούλη :Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη

Σάββατο: 8, 15, 22 και 29 Δεκεμβρίου στις 21.00
Κυριακή: 9, 16, 23 και 30 Δεκεμβρίου στις 21.00
Γενική είσοδος: 10 ευρώ (με ένα ποτήρι κρασί)

TOC TOC: Μια παράσταση σκέτη ψυχοθεραπεία

Ο Ομάρ Ταρίφ ή bill dab ή αλλιώς Βασίλης Δαμπάογλου το τρελό Παόκι απ’ την Θεσσαλονίκη, με ανανεωμένο πλατίνα μαλλί αλογοουρά, κατεβαίνει με το ταξί του στην Αθήνα, να συναντήσει το γιατρό! Ιδεοψυχαναγκασμός του η αριθμομανία.

Ο Φώτης Σταθάκης έρχεται με το σύνδρομό του, το «Jill de la Turret»…μπινελικώνει και γαυγίζει !!! Τα γαυγισματάκια του «βγαίνουν» σε καταστάσεις στρες, ο Φώτης είναι πολυτάλαντος και έχει εκατό ειδικότητες!

Η Κρητικιά Νίτσα Νοικοκυράκη με το βαλιτσάκι-οπλοστάσιό της καθαρίζει και απολυμαίνει ό,τι βρει μπροστά της και χτυπάει μικρόβια και ιούς ανελέητα!

Η Άννα Μαρία Κλεοπάτρα Μπιμπίκα, θεούσα πάντα, συνεχίζει να αρνείται ότι έρχεται στο γιατρό για την ίδια και τα τικ της, αλλά για μια φίλη, που δεν μπορεί να μετακινηθεί. Επικαλείται ακόμα όλους τους αγίους και τις ιδιότητες αυτών, ενώ όταν ακούει τα γαλλικά του «Ζαν Λουι» Φώτη, αρχίζει και τα ξόρκια!

Η Λαρισαία Λίλη Παπαγεωργοδημητρομανωλακίδη επαναλαμβάνει από την πρώτη στιγμή ό,τι λέει πάντα 2 φορές και “κάποιες φορές” επαναλαμβάνει την τελευταία λέξη ή συλλαβή. Σύνδρομό της η παλιλαλία!

Ο Μπάμπης Γραμμένος επιστρέφει με το μηχανάκι του… συνεχίζει να μην πατάει πάνω σε γραμμές αλλά, πλέον και να τραυλίζει, όταν τις βλέπει – θέμα μεγάλο έχει πια ακόμα και με τη συμμετρία!

Όλοι αυτοί, άγνωστοι μεταξύ τους, συναντώνται στον προθάλαμο του παγκοσμίου φήμης γιατρού, στις ικανότητες του οποίου έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους για οριστική θεραπεία. Ο γιατρός όμως λείπει και, όπως συνεχώς ενημερώνει τους ασθενείς η βοηθός του, προσπαθεί να έλθει και όλο κοντεύει και όλο όμως αργεί.

Οι ήρωές μας περιμένουν και όσο περιμένουν κουβεντιάζουν και όσο κουβεντιάζουν οδηγούνται μοιραία σε group therapy αυτοδίδακτο ελλείψει ιατρού, τα αποτελέσματα του άκρως απρόσμενα και ανατρεπτικά, ξεκαρδιστικά και συγκινητικά.

TOC TOC Μία παράσταση… ψυχοθεραπεία!

Παίζουν: Κώστας Σπυρόπουλος, Δημήτρης Σταρόβας, Βίβιαν Κοντομάρη, Νίκος Πολυδερόπουλος, Κατερίνα Θεοχάρη, Γιούλη Τσαγκαράκη, Δημήτρης Κατσόγιαννος, Εβελίνα Καραπάνου.

Info:

Ράδιο Σίτυ, Παρασκευοπούλου 9,
Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 – 21:00
Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 – 20:00

Ξεπεσμένος Δερβίσης

Ο κόσμος της Τέχνης μας έχει δείξει πως δεν υπάρχει ασυμβίβαστο ανάμεσα στις ιδιότητες "αμαρτωλός" και "ασκητής". Ένας χορευτής και ένας αφηγητής έχοντας ως αφετηρία αυτήν τη σκέψη διαβάζουν σαν να είναι ένα κείμενο, τα τρία ερωτικά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη: "Υπό την βασιλικήν δρυν", "Τα ρόδινα ακρογιάλια", "Η Φαρμακολύτρια".

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης
Χορογραφία: Δημήτρης Σωτηρίου
Σκηνικό/Κοστούμι: Ανδρέας Γεωργιάδης
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου
Χορευτής: Δημήτρης Σωτηρίου
Αφηγητής: Θοδωρής Γκόνης
Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Μαστοράκης, Γιάννης Σταυρίδης
Χειρισμός ήχου παράστασης: Κώστας Γαρουφαλίδης
Χειρισμός κονσόλας φωτισμών: Γιώργος Τριανταφυλλίδης

Info:

Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ / Τσιμισκή)
Παραστάσεις: 22 – 23 Δεκεμβρίου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00
Εισιτήρια: 12 € γενική είσοδος, 10 € ανέργων / πολυτέκνων / φοιτητικό

STAND UP COMEDY:

Βραδιές Stand up Comedy Show με ελεύθερη είσοδο

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει Βραδιές Stand up Comedy Show “Work in Progress” με τον Ανδρέα Πασπάτη.

Ο Ανδρέας Πασπάτης, ένας κωμικός με μεγάλη πορεία στην ελληνική Stand up comedy σκηνή, επιστρέφει! Μετά την επιτυχημένη του σόλο παράσταση με τίτλο «Τσάι Party» που πήγε sold out σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία, ο Ανδρέας ετοιμάζει την 2η και ολοκαίνουρια σόλο του παράσταση. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, συγκεντρώνει όλα του τα καινούρια αστεία, τις σημειώσεις και τις παρατηρήσεις του, γράφει νέο υλικό , παρουσιάζει και δοκιμάζει το ποιο καινούριο κομμάτι της δουλειάς του σε μία «Work in Progress» παράσταση στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος.

Ανανεωμένος και εξαιρετικά ευρηματικός, με νέα κείμενα, παρουσιάζει καινούρια αστεία, αστεία που ακόμη είναι υπό κατασκευή και κείμενα που θα δοκιμαστούν για πρώτη φορά σε κοινό. Μια ολόφρεσκη «Work in Progress» παράσταση, όπου δοκιμάζεται, δημιουργείται και τελειοποιείται νέο υλικό.

O Ανδρέας Πασπάτης με έξυπνο χιούμορ, γρήγορες εναλλαγές, κωμικούς πειραματισμούς, νέες θεματολογίες, γράφει, σβήνει και δοκιμάζει τα πιο καινούρια του αστεία, σε μια βραδιά work in progress που θα αποτελέσει την βάση για το νέο του stand up comedy special!

Διάρκεια Παράστασης| 60’ λεπτά

Ιnfo:

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018
Ώρα: 21:30
Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος», Εθνικής Αμύνης 1

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

"Ο Βαφτιστικός" στο Μέγαρο Μουσικής

Η οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη "Ο Βαφτιστικός" ανεβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για δύο παραστάσεις στις 22 και 23 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης (Μ2).

Η Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, επιστρέφουν στο Μέγαρο για αυτή τη Χριστουγεννιάτικη έκπληξη, με μία από τις πιο πετυχημένες παραστάσεις που έχουν ανέβει στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης τα τελευταία χρόνια.

Υπόθεση:
Το ζεύγος Ζαχαρούλη, που ζει στην Αθήνα, γιορτάζει τη δεύτερη επέτειο των γάμων του. Ο Ζαχαρούλης, επιστρατευμένος λόγω του πολέμου, έχει κατορθώσει να βγει βοηθητικός και να τοποθετηθεί στο τάγμα αυτοκινήτων. Συζητώντας με τους προσκεκλημένους του, ο Ζαχαρούλης διηγείται ότι η γυναίκα του (Βιβίκα), όταν ήταν ακόμα παιδί, είχε βαφτίσει κάποιον στη Λειβαδιά και πως ο βαφτιστικός της αυτός, βρίσκεται τώρα στρατιώτης στο μέτωπο. Η καινούργια στολή του Ζαχαρούλη που έρχεται από το ραφείο γίνεται αιτία ενός καυγά. Η Βιβίκα κατηγορεί τον άντρα της πως είναι δειλός, και «κουραμπιές». Το μόνο που την παρηγορεί, είναι ο βαφτιστικός της (ο Μάρκος Κορτάσης) που βρίσκεται στο μέτωπο και πολεμά σαν ήρωας.

Σκηνοθεσία: Κασσάνδρα Δημοπούλου
Μουσική Διεύθυνση: Χρήστος Κτιστάκης
Σκηνικά/Κοστούμια: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης
Βοηθός Σκηνοθεσίας: Αθανάσιος Μαργούτας
Μακιγιάζ: Απόστολος Μαρινόπουλος

Ερμηνεύουν:
Βιβίκα: Ειρήνη Κώνστα
Χαρμίδης: Φίλιππος Μοδινός
Ζαχαρούλης: Δημοσθένης Σταυριανός
Κική: θα ανακοινωθεί
Συνταγματάρχης: Αλέξανδρος Γάβαρης
Κορτάσης: Αθανάσιος Μαργούτας

Συμφωνική Ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης
Μικτή Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης

Info:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018, 19:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 , 19:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 30€ (20€*), 25€ (15€*), 20€ (10€*)
* Φοιτητικό, παιδικό, κάρτα ανεργίας, πολύτεκνοι-τρίτεκνοι, ΑΜΕΑ, κάρτα αλληλεγγύης

Χριστουγεννιάτικη συναυλία αγάπης του Ωδείου Βορείου Ελλάδος

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Βορείου Ελλάδος και η Συμφωνική Ορχήστρα Jazz Βορείου Ελλάδος θα δώσουν ηχηρό παρών στην καθιερωμένη πλέον, μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία αγάπης του Ωδείου Βορείου Ελλάδος.

Συμμετέχει το Χορωδιακό σύνολο της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Α. Βουτσινάς, οι ορχήστρες Αστεράκια και Νέα Γενιά.
Guest Vocal soloist: Korina Arvinte.
Orchestra's vocal soloist: Evelyn Tsavalou.
Piano soloist: Christos Digkas.
Διεύθυνση ορχήστρας & καλλιτεχνική διεύθυνση χορωδίας: Michalis Chatzianastassiou.

Info:

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00

Αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Είσοδος 5 ευρώ- Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρωθούν από τις 10.00 - 21.00 στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠθ και θα διατεθούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Εορταστική συναυλία MOYSA

Η καθιερωμένη πλέον χριστουγεννιάτικη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA) αποκτά φέτος και μια άλλη διάσταση, αφού όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού στην Αττική. Πρόκειται για μια ελάχιστη και κυρίως συμβολική κίνηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης εκ μέρους του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Α' Μέρος

G. Holst: A Moorside Suite για ορχήστρα εγχόρδων
W.Α. Mozart: Κοντσέρτο για κόρνο Αρ. 3 σε μι ύφεση μείζονα, K. 447

Β' Μέρος

L.v. Beethoven: Κοντσέρτο για πιάνο Αρ. 3 σε ντο ελάσσονα, έργο 37
A. Márquez: Danzón Αρ. 2
N. Piovani: Όμορφη Ζωή (ελληνικοί στίχοι Λίνας Νικολακοπούλου, ενορχήστρωση Θοδωρής Παπαδημητρίου)
M. Legrand: I Will Wait for You (στίχοι Jacques Demy, αγγλικοί στίχοι Norman Gimbel, διασκευή - ενορχήστρωση Παναγιώτης Κουντούρης)
L. Bonfá: Manhã de Carnaval (στίχοι Antônio Maria, αγγλικοί στίχοι George David Weiss,
Hugo Peretti, Luigi Creatore, διασκευή – ενορχήστρωση Θ. Παπαδημητρίου)
H. Martin: Have Yourself a Merry Little Christmas (στίχοι Ralph Blane,
διασκευή - ενορχήστρωση Θ. Παπαδημητρίου)
Κάλαντα Ικαρίας & Κρήτης (παραδοσιακά, διασκευή - ενορχήστρωση Θ. Παπαδημητρίου)

Θοδωρής Βουτσικάκης Τραγούδι
Salvador Navarro Martinez Κόρνο
Γιώργος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης Πιάνο
MOYSA - Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
Θοδωρής Παπαδημητρίου Διεύθυνση Ορχήστρας

Info:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018, στις 21:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:10€, 5€ (μειωμένο)

Φιλαρμονική Δήμου Θεσσαλονίκης "TUTTI CHRISTMAS"

Κάθε χρόνο, και ειδικά τον μήνα Δεκέμβριο, η φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης φροντίζει για την εορταστική ατμόσφαιρα της πόλης, με ποικίλες εμφανίσεις και συνεργασίες.

Τη συναυλία διανθίζουν χριστουγεννιάτικες ψαλμωδίες από τον Πάρη Γκούνα και τον Μίλτο Σπυριδόπουλο.

Διευθύνει ο Κλεάνθης Ζαρίμπας.

Info:

Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ,

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, Ώρα: 8:00 μμ - 10:00 μμ

Μπλε @MYLOS CLUB

Με τον δικό τους ιδιαίτερο ήχο και τις εκρηκτικές συναυλίες συνεχίζουν ακάθεκτοι την πορεία τους.

Επτά albums και ένα διπλό best off, με πολλά από τα τραγούδια τους να είναι πλέον διαχρονικά, τους έχουν καθιερώσει ως ένα από τα μακροβιότερα και πιο αγαπημένα συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Φέτος μαζί με τους ΜΠΛΕ συνυπάρχει, ως special guest, ο Ελληνο-Γάλλος Georges Perin, ένας soul – funk performer με πλούσιο βιογραφικό και δισκογραφία, που έχει ¨ανοίξει¨ συναυλίες ξένων καλλιτεχνών όπως James Brown, Nina Simone, Mick Taylor κ.α.

ΜΠΛΕ:
Γιώργος Παπαποστόλου – Μουσική
Γιώργος Παρώδης – Στίχοι
Τζώρτζια Κεφαλά – Φωνή
Νατάσα Αλεξίου – Βιολί, φωνητικά

Ιnfo:

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 @ MYLOS CLUB
Μύλος Club, Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία, Θεσσαλονίκη
Ώρα προσέλευσης: 21:30
Ώρα έναρξης: 22:30
Προπώληση: 10€
Ταμείο: 12€

Η αγορά του εισιτήριου δεν εξασφαλίζει θέση καθημένου.

Το εισιτήριο είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνει ποτό.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Γιώτα Νέγκα στο Stage

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Γιώτα Νέγκα συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής και γιορτάζουν για όλα εκείνα τα φαινομενικά ετερώνυμα που κρύβουν μέσα τους τις πιο αλληλένδετες δυνάμεις. Οι δυο τους δίνουν τα χέρια και ξεκινούν να μαθαίνουν ο ένας τον άλλον κάνοντας μια κυκλική πορεία που ενώνει τις κοινές τους καταβολές. «Όλα για όλα» που παίζονται στην καθημερινότητα μας, στα όνειρα μας, στην ίδια σκηνή.

Ο Βασίλης γίνεται η Γιώτα. Η Γιώτα γίνεται ο Βασίλης. Ανακαλύπτουν μαζί το λαϊκό τραγουδιστή που κρύβει εκείνος μέσα του και τη ροκ φιλοσοφία που ακολουθεί τη ζωή εκείνης. Διαβάζουν ο ένας στον άλλο τα σημάδια που αποδεικνύουν πως η ρίζα τους είναι μία και κοινή.

Ιnfo:

Σάββατο 22/12 στις 22:30

Stage Live – 26ης Οκτωβρίου 27

Μπουκάλι για 4 άτομα: 150 ευρώ

Μπουκάλι κρασιού για 2 άτομα: 75 ευρώ

Ποτό: 15 ευρώ

Τηλ. 2310.566768

Tonis Sfinos & Shaya στη Barbarella

Αυτή τη σεζόν ο Τοnis Sfinos επιστρέφει στο Barbarella και μας μεταφέρει στην εποχή που το μήκος της φούστας ανεβαίνει, ο ερωτισμός είναι διάχυτος, τα flapper girls ζουν έντονα και προκλητικά ενώ κατακλύζουν τα γκανκστερικά στέκια της δεκαετίας του ’20.

Σε ένα show που θυμίζει κάτι από «Chicago,» «Cotton Club» και «Moulin Rouge», ο ιντερνάτιοναλ playboy επισκέπτεται μια… απαγορευμένη δεκαετία του μεσοπολέμου και μιας παράνομης πτυχής της Νέας Υόρκης. Ανάμεσα όμως, σε long island ice teas και της ιταλικής μαφίας, ο Τόνις θα βρει πάλι το πιο ακατάλληλο κορίτσι να ερωτευτεί: Την «βασίλισσα» της παράνομης νύχτας, την γυναίκα που μοιάζει να φοβούνται και οι σπουδαιότεροι gangsters του υπόκοσμου. Μια πραγματική boss lady. Γιατί αυτή τη χρονιά η Shaya θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη σκληρή γοητεία του Τόνι Σφήνου.

Μπορεί ο Σφήνος στο νέο του show “TONI GUN”να βγάλει τον Δον Κορλεόνε από μέσα του ή θα μείνει για πάντα το παιδί των λουλουδιών;

Info:

16, 23 & 30 Δεκεμβρίου
Barbarella Live Party, Βασιλέως Ηρακλείου 43
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 227444

Η Πέγκυ Ζήνα στη Barbarella

Με ένα μουσικό πρόγραμμα πολύ διαφορετικό, αλλά και γνώριμο για όσους την ακολουθούν πιστά όλα αυτά τα χρόνια, η Πέγκυ Ζήνα θα μας ταξιδεύει στην καρδιά του χειμώνα με τα τραγούδια-επιτυχίες της.

Μαζί της οι Au revoir.

Ενορχήστρωση: Γιώργος Ζαχαρίου

Infο:

Barbarella Live Party, Βασ. Ηρακλείου 43

XMAS & NEW YEAR’S EVE!
ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ & LES AU REVOIR!
ΣΑΒΒΑΤΟ 22/12
ΔΕΥΤΕΡΑ 24/12
ΤΡΙΤΗ 25/12
ΣΑΒΒΑΤΟ 29/12
ΔΕΥΤΕΡΑ 31/12
ΤΡΙΤΗ 1/1
☎️ RSV : 2310 227.444

Σάκης Ρουβάς και Στέλιος Ρόκκος στο FIX Night Club

Όλες οι μεγάλες επιτυχίες του Σάκη και του Στέλιου και τραγούδια αγαπημένα σε έξυπνες & αναπάντεχες διασκευές αλλά και ντουέτα που παρασύρουν το κοινό σε μια μοναδική εμπειρία διασκέδασης!

Η ευρηματική σκηνοθεσία του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα για ένα non stop party υψηλών προδιαγραφών!

Ο κορυφαίος Έλληνας Star και ο ξεχωριστός καλλιτέχνης Στέλιος Ρόκκος, επιστρέφουν στην ίδια σκηνή μετά από την πρώτη τους αξέχαστη και άκρως επιτυχημένη συνεργασία με την υπόσχεση να σας συναρπάσουν!

Στο σχήμα συμμετέχουν ταλαντούχοι καλλιτέχνες όπως ο Άκης Δείξιμος, η Κατερίνα Λιόλιου, η Κασσιανή Λειψάκη, και η Σοφία Στρατή.

Info:

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο έως 5/1

FIX NIGHT CLUB, 26ης Οκτωβρίου 15, 54627 Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα κράτησεων: 2310 514511 - 2310 514555

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στο Club Vogue: Πέτρος Ιακωβίδης & STAN στο πλευρό της

«Club Vogue»… αυτός είναι ο απόλυτος προορισμός της Θεσσαλονίκης και στη σκηνή του παραμένει και στις γιορτές η αγαπημένη λαϊκή ερμηνεύτρια Νατάσα Θεοδωρίδου!

Έχοντας στις «αποσκευές» της το απόλυτο HIT της χρονιάς «Δεν με Αφορά» συναντά επί σκηνής τον Πέτρο Ιακωβίδη – με τον οποίο συνεχίζουν την επιτυχία που σημείωσαν μαζί στο «FANTASIA» – και τον STAN που έρχεται να σφραγίσει και επί σκηνής την πολυετή συνεργασία του με τον Πέτρο Ιακωβίδη.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο οι νύχτες στη Θεσσαλονίκη αποκτούν άλλο νόημα, έχουν άρωμα «Club Vogue» και σίγουρα μας αφορά να τις ζήσουμε!

Info:

Club Vogue, 26ης Οκτωβρίου 23, Θεσσαλονίκη
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο- Εορταστικό Ωράριο: 21-22-24 και 25Δεκεμβρίου
Τηλέφωνα Κρατήσεων: 2310550000 / 2310550300

Η απόλυτη μουσική συνάντηση στην Πύλη •Α•

Στη σκηνή της Πύλη •Α• (πρώην Πύλη Αξιού) ανεβαίνει ένα ετερόκλητο αλλά γοητευτικό σχήμα, με τη Μαρινέλλα και τον Κώστα Μακεδόνα σε ένα άκρως πετυχημένη μουσική συνύπαρξη μαζί με τους Έλενα Παπαρίζου και αδελφούς Τσαχουρίδη.

Info:

Κάθε Σάββατο (βράδυ) και Κυριακή (απόγευμα)
Πύλη •Α• Γεωρ. Ανδρέου 15-19
RSV 2310553158 || 2310553198

Γιορτές:

Σάββατο 22/12
Δευτερα 24/12 (Παραμονή Χριστουγέννων)
Τρίτη 25/12 (Χριστούγεννα)

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ:

KIDOT Christmas Planet

Το Thessaloniki Christmas Flea Market, η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Θεσσαλονίκης, υποδέχεται το μεγαλύτερο φεστιβάλ για το παιδί, και μαζί μεταμορφώνουν για ένα τριήμερο (21-23 Δεκεμβρίου) την Αποθήκη Γ’ στο λιμάνι!

Η ομάδα του KIDOT, με εφόδια τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και το εορταστικό πνεύ

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, το φως, εν λόγω, nina simone, εορταστικο ωραριο, flea, market, εκδηλωσεισ, καρναβαλι, καστορια, ελλαδα, μετρο, θεατρο, Χριστούγεννα, κθβε, food, working, hours, Τοξοβολία, face, zen, συμμετοχή, detox, closet, inbox, facebook, κρητη, festival, house, bazaar, hotel, χανθ, zeitgeist, montreal, royal, info, σκηνη, κηδεία, μυστήριο, μετάφραση, εισιτήρια, φως, εμσ, αθηνα, αθωότητα, μμε, bill, ταξι, τικ, group, party, νέα, κοζανη, κουραμπιεδες, αιθουσα, αμεα, jazz, piano, ΑΠΘ, mozart, beethoven, legrand, wait, jacques, demy, david, hugo, luigi, navarro, μπλε, james, nina, taylor, club, ροκ, live, shaya, chicago, cotton, rouge, playboy, long, island, ice, boss, lady, ζηνα, fix, night, star, vogue, hit, fantasia, παιδια, κινηση στους δρομους, βιογραφικο, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , χριστουγεννιατικες βιτρινες, μαρινοπουλος, Στην κορυφή του σπιτιού, Κορμός Χριστουγέννων, τζον μοδινος, λιτσα πατερα, ομαδα διας, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Ελιζαμπεθ Τειλορ, συνταγμα live, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, αξια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, αδωνις γεωργιαδης, Καλή Χρονιά, μαρινελλα, θεμα εκθεσης 2012, Τελετή Έναρξης, πυρκαγιες, αλλαγη ωρας 2012, Ημέρα του παιδιού, αλλαγη ωρας 2013, αγγελικη, γιορτη σημερα, ξανα, αποτελεσματα, demy, eleni, αγιος βασιλης, καλαντα, χριστουγεννιατικα, μετάφραση, αμεα, αξεσουαρ, αττικο μετρο, αυλαια, γνωση, γυναικα, δουλεια, δωρα, εικονες, ζηλεια, ζηνα, θεμα, κθβε, μαγειρικη, μμε, μουσικη, μοδα, μωρα, μωρο, νηστισιμα, ξωτικα, ονειρα, παιχνιδια, περιοδος, πλαισιο, προγραμμα, πυλη, ρουχα, σεληνη, στιχοι, σωκρατης, τραγουδια, υφεση, φως, χορος, χρωματα, ωρα, boss, face, james, star, vogue, zeitgeist, zen, αγαπη, αγκαλια, αγορα, αγωνια, αθωότητα, αιθριο, ακης, αλεξιου, ανθρωπος, αννα, απηχηση, απληστια, απωλεια, αρωματα, αρωμα, αστεια, αττικη, ατμοσφαιρα, αφηγηση, αφορμη, βιβλιο, βραδια, βρισκεται, γαλλικα, γεγονος, γεωργιου, γινει, γινεται, γινονται, γοητεια, γονεις, διευθυνση, δυναμη, δυνατοτητα, διηγηματα, δειχνει, διπλο, εγινε, ελενα, εθιμα, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, ειρηνη, εκθεση, εκθεσεις, εκπαιδευση, εκρηκτικα, ελευθερια, εμμανουηλ, ενεργα, εν λόγω, εργα, επικοινωνια, εποχη, επρεπε, επιτυχια, ερευνα, ερχεται, ερχονται, εταιρια, ετων, ευθραυστο, τεχνη, εξυπνο, ζευγος, ζωη, ζωης, κηδεία, ιδεες, ιδια, ιδιο, ειδος, ηλικια, υποθεση, ηρωες, θεοδωριδου, θυμιζει, θυτες, θοδωρης, εικονα, ηχο, καλογηρου, κασσανδρα, κασσιανη, κατασκευες, κυβερνηση, κειμενο, κινηση, κλεοπατρα, κλιμα, κοσμηματα, κρασι, κτιριο, κωμωδια, λαζαρου, λαθη, λαθος, λειβαδια, λειπει, λογοτεχνια, ληθαργο, λυρικη, μαγεια, μακεδονια, ματια, μεγαρο μουσικης, μηκος, μηνυματα, μυστήριο, μπλε, μοναξια, μαρια, μυθιστορημα, μυστικα, μυτη, νατασα θεοδωριδου, νεα γενια, νεγκα, νερο, νεραιδες, νημα, νυχτα, νοημα, ξενοδοχειο, ομαδα, παντα, οικογενεια, ομορφη, ονομα, παιδι, παιδια, παπουτσια, παπακωνσταντινου, παρουσιαση, πεγκυ ζηνα, περιβαλλον, πιανο, πινακες, πιο πολυ, ποντιακα, πορτες, προγραμματα, ραντεβου, ρηξη, ριζα, ροκ, ροκκος, σαββατο, σεζον, σιγουρα, σειρα, συμμετοχή, σημαδια, σκηνοθεσια, σοπρανο, σοφια, σπιτι, σφαγεια, ταγμα, ταυτοτητα, τασος, ταβερνα, τι ειναι, τικ, τοροντο, το φως, τονι, τραγουδιστρια, τρια, τριημερο, τριτεκνοι, φυλακη, φαναρακια, φαντασια, φεστιβαλ, φτερα, φωνη, φορα, χανθ, χατζης, χιουμορ, χρηστος, χρονος, χαρα, ψαλμωδιες, ιωαννης, ωδειο, βιολι, ωρες, group, αγορες, αρβυλες, bazaar, beethoven, bill, detox, club, δημητρης, david, ειδη, εμφανισεις, royal, food, festival, fix, flea, γευσεις, γιορτη, γιωτα, house, hit, ηρωας, hotel, χωρα, ice, ιδιαιτερο, island, inbox, jacques, jazz, κειμενα, κομματι, καρδια, κωμικος, κωνσταντινου, κωστας, κυριακη, lady, legrand, wait, nina, luigi, long, μεινει, μοιαζει, mozart, montreal, μπροστα, market, navarro, night, nina simone, hours, ομαδες, ορχηστρα, παιχνιδι, ποτο, party, shaya, σκηνη, σπυροπουλος, ταξιδι, taylor, τρελο, θεματα, υλικο, βοηθος, working, closet, χερια, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα