Οι τρομακτικές ομοιότητες του 5ου κύκλου του House of Cards με την εποχή Τραμπ (VIDEO)

Τα επεισόδια του 5ου κύκλου της γνωστής σειράς του Netfliχ έχουν αρχίσει να προβάλλονται εδώ και καιρό δημιουργώντας φρενίτιδα στους λάτρεις της σειράς.

Οι παραγωγοί της σειράς ταυτίζουν στο σενάριο τον Φράνσις Άντεργουντ με τον Ντόναλντ Τραμπ σε βαθμό που δεν γίνεται να μην γίνει αντιληπτός.

Ο νοηματικός πυρήνας της σειράς του Netflix είναι σαφής απ’ την αρχή. Ένας αδίστακτος, φιλόδοξος και αδηφάγος πολιτικός αναρριχάται στα κλιμάκια της πολιτικής εξουσίας των ΗΠΑ,

δίχως να αξιολογεί τα εμπόδια που του παρουσιάζονται ως άξια για να τον σταματήσουν.

Ο Κέβιν Σπέισι υποδύεται τον Φρανκ Άντεργουντ μπροστά στη θέα του οβάλ γραφείου του Λευκού Οίκου και της προεδρίας και ακολουθεί τακτικές που κάνουν τους περισσότερους, τουλάχιστον στην αρχή της σειράς, να πουν πως «αυτά δεν γίνονται στην πραγματικότητα».

Μήπως όμως τελικά είναι η πραγματικότητα που τροφοδοτεί το σενάριο του House of Cards; Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι μια προσωπικότητα που ουδείς φανταζόταν πως θα εκλεγόταν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτείών πριν λίγα χρόνια. Τελικά όμως έγινε. Ποιός είναι σε θέση να ισχυριστεί πως ο Φράνσις Άντεργουντ και οι τακτικές του είναι αποκλειστικά προϊόν μυθοπλασίας;

Η θέση για τα exit polls, οι επεισοδιακές εκλογές για την προεδρία, το σκάνδαλο γύρω από την ανάδειξη του προέδρου και η φημολογούμενη εμπλοκή της Ρωσίας, η απαγόρευση της εισόδου ταξιδιωτών από συγκεκριμένες περιοχές του πλανήτη στην Αμερική και άλλα στοιχεία έρχονται για να δώσουν την αίσθηση ταύτισης της σειράς με την εποχή Τραμπ ως ενοίκου του Λευκού Οίκου.

Δείτε το βίντεο του businnes insider:

Keywords
Τυχαία Θέματα