Οι Θεοί του Ολύμπου αποκαλύπτονται στο μεγαλύτερο μυθολογικό θεματικό πάρκο της ΔΕΘ (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Η ελληνική μυθολογία ξεδιπλώνεται μέσα από το νέο θεματικό πάρκο της ΔΕΘ- Helexpo, το οποίο ανοίγει αύριο τις πύλες του και σας καλεί να γνωρίσετε από κοντά τους 12 θεούς του Ολύμπου.

Στο πάρκο «Οι Θεοί του Ολύμπου» η τεχνολογία συναντά το μύθο και μαζί δημιουργούν, ένα υπερθέαμα 2.100 τετραγωνικών μέτρων, στο περίπτερο 1.

Θα μάθετε τα μυστικά των Ολύμπιων Θεών δια ….. στόματος εκλεκτών ηθοποιών οι οποίοι συνεργάστηκαν γι΄ αυτό

το μεγάλο υπερθέαμα και οι οποίοι δανείζουν τη φωνή και το ταλέντο τους.

Αιμίλιος Χειλάκης – Δίας

Μαρία Σολωμού – Ήρα

Γιάννης Στάνκογλου –Ποσειδώνας

Γιάννης Βουρλιώτης – Άρης

Βλαδίμηρος Κυριακίδης – Απόλλωνας

Δημήτρης Πιατάς – Ήφαιστος

Νάντια Μπουλέ – Άρτεμις

Δάφνη Λαμπρόγιαννη – Δήμητρα

Μαρία Ναυπλιώτου – Αφροδίτη

Αθηνά Μαξίμου – Εστία

Κατερίνα Λέχου – Αθηνά

Μέσα από επιβλητικά ομοιώματα, 3D προβολές, ξεναγήσεις, διαδραστικά acts και πολλές εκπλήξεις, όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν, με έξυπνο τρόπο, για την ιστορία και τη ζωή του κάθε Θεού, όπως αυτή έχει παρουσιαστεί μέσα από τα αρχαία κείμενα. Αν νομίζετε ότι γνωρίζετε για τη αρχαία Ελλάδα από την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, θα εκπλαγείτε με το πόσα ακόμη υπάρχουν να μάθετε για τους Ολύμπιους Θεούς.

Το νέο θεματικό πάρκο είναι δημιουργία της Placebo Events σε συνεργασία με τον καταξιωμένο ιστορικό Θάνο Βερέμη.

Οι ηθοποιοί προσφέρουν δυο διαφορετικές ξεναγήσεις, μία για παιδιά και μία για τους μεγάλους.

Πάνω από 300.000 οι επισκέπτες των θεματικών πάρκων στη Θεσσαλονίκη

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘHelexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης ανέφερε ότι τα θεματικά πάρκα, που διοργάνωσε η ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, όπως το εργοστάσιο σοκολάτας, οι δεινόσαυροι, οι 12 άθλοι του Ηρακλή, οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά έχουν προσελκύσει πάνω από 300.000 επισκέπτες. Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι ήδη πάνω από 15. 000 μαθητές έχουν κλείσει ραντεβού για να επισκεφθούν το νέο θεματικό πάρκο. «Τα θεματικά πάρκα έχουν εκπαιδευτικό περιεχόμενο και αποτελούν διέξοδο για την οικογένεια», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Ζαρκαδούλας από την Placebo events έκανε λόγο για το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

«Κάθε θεός έχει μια φωνή ενός γνωστού ηθοποιού. Πρώτη φορά στην Ελλάδα τόσοι ηθοποιοί μαζεύονται όλοι αυτοί σε ένα event. Θα έχουμε την ευκαιρία μέσα από τους θεούς του Ολύμπου να γνωρίσουμε και την αρχαία Ελλάδα», υπογράμμισε

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας της ΠΚΜ Θεόδωρος Μητράκας τόνισε ότι τέτοια πάρκα αγγίζουν ένα κομμάτι που έχει να κάνει με την εταιρική κοινωνική ευθύνη.

«Η Helexpo πηγαίνει μπροστά τη Θεσσαλονίκη και την ανάπτυξη της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος.

«Η αρχαία μυθολογία είναι το αποτύπωμα της Ελλάδας ανά τους αιώνες», σχολίασε από την πλευρά του ο Θάνος Βερέμης ιστορικός και ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ και πρόσθεσε:

«Με συγκίνησε η προσπάθεια και δέχτηκα με μεγάλη χαρά. Η ιστορία επαναλαμβάνεται συνεχώς και ποτέ δεν σταματά να υπάρχει».

Τέλος ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ – Helexpo, Αλέξης Τσαξιρλής σημείωσε ότι είμαστε χαρούμενοι γιατί υπάρχει ένας συνδυασμός των θεματικών πάρκων με στόχο να αλλάξουμε το μείγμα ενδιαφέροντος επισκεπτών. «Κυριότερο γεγονός ότι είμαστε απέναντι από τον Όλυμπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 8 ευρώ

Οικογενειακό: 2 Γονείς, 2 Παιδιά 28 ευρώ

Οικογενειακό: 3 Άτομα: 22€

Ομαδικά: Οργανωμένα groups Σχολικές εκδρομές: 7 ευρώ

Άνεργοι: Με επίδειξη κάρτας ανεργίας: 6 ευρώ

Ειδικά Παιδιά κάτω των 3 ετών, ΑμεΑ: Δωρεάν

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα έως Πέμπτη: 09:00 – 13:00

Παρασκευή: 09:00 – 13:00 – 17:00-20:00

Σάββατο: 11:00 – 20:00

Κυριακή: 11:00 – 19:00

Keywords
Τυχαία Θέματα