Οι "Ταλιμπάν" και οι "πέτρες" της Ελλάδας

Του Νίκου Καραγιαννακίδη*

Βαθιά χαραγμένη στη μνήμη της ανθρωπότητας έμεινε η σκηνή όπου οι Ταλιμπάν το 2001... ανατίναζαν αρχαία αγάλματα απίστευτου κάλλους, διότι αυτά ήταν... αντίθετα στο Ισλάμ. Με μεγάλη απογοήτευση ο πλανήτης παρακολουθούσε τον τότε ηγέτη τους να δηλώνει ότι καταστρέφοντας έργα αιώνων δεν εξαϋλώνουν κάποιο στοιχείο του πολιτισμού (!) αλλά απλώς προβαίνουν στο σπάσιμο μίας... πέτρας, αφού μόνο το Ισλάμ είναι άξιο τιμής και σεβασμού. Αντίστοιχη απογοήτευση ένιωσε ο κόσμος με την καταστροφή

της Παλμύρας και των αρχαίων μνημείων της το 2015, με το ίδιο σκεπτικό. Οι εικόνες αυτές, της απαξίωσης του ανθρώπινου πολιτισμού από... ανθρώπους, πέρασαν στην ιστορία. Κι όμως, υπάρχει μία καταστροφή που συντελείται αυτή τη στιγμή στην πατρίδα μας, αλλά περνάει κυριολεκτικά στο... «ντούκου».

Εδώ και τρία χρόνια η ιστορία μας, τα πιστεύω μας και η ίδια η πατρίδα μας... ρευστοποιούνται έναντι τιμήματος λίγων ημερών ή μηνών εξουσίας για τα μέλη της πολιτικής "συμμορίας". Δεν αναφέρομαι μόνο στη συμφωνία των Πρεσπών, ούτε στη ρευστοποίηση όλης της δημόσιας περιουσίας -προς χάρη του 3ου και αχρείαστου μνημονίου- αλλά και σε όλα όσα λαμβάνουν χώρα στα σχολεία και στην εκπαίδευση. Επίσης, αναφέρομαι και στον συστηματικό εποικισμό της χώρας από ανθρώπους τους οποίους η πολιτεία ακόμη δεν κατάφερε να διαχωρίσει (πρόσφυγες ή μετανάστες) και οι οποίοι έζησαν και ανατράφηκαν με κουλτούρα πλήρως αντίθετη με την δική μας! Προσέξτε, όχι διαφορετική αλλά... αντίθετη και σε ορισμένες περιπτώσεις σαφώς εχθρική!

Κι όμως, ενώ συμβαίνει αυτή η ναρκοθέτηση της χώρας, με λάθη και παραλείψεις θεσπίζονται νόμοι που καταλύουν την εκμάθηση της ελληνικής ιστορίας, γλώσσας, θρησκείας και του πολιτισμού μας. Τίποτε από αυτά δεν γίνεται τυχαία. Η "παρέα-συμμορία" προσπαθεί να οδηγήσει ακόμη χαμηλότερα την πατρίδα μας. Άλλωστε αυτή είναι η ιδεολογία τους. Δεν πιστεύουν σε πατρίδες και σύνορα! Πιστεύουν ότι τα περισσότερα είναι... ΠΕΤΡΕΣ για σπάσιμο! Ουδέποτε άλλοτε η χώρα μας κινδύνεψε περισσότερο απ’ όσο κινδυνεύει αυτή τη στιγμή. Ουδέποτε άλλοτε συνταράχθηκε περισσότερο απ’ όσο συνταράσσεται σήμερα. Ουδέποτε, ωστόσο, η κοινωνία ήταν περισσότερο... αποχαυνωμένη απ’ όσο είναι σήμερα. Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις την κοινωνία να μην αντιδρά απέναντι σε αυτή την επίθεση των "αριστεροφασιστικών ταλιμπάν" στους θεσμούς και τα θεμέλια της χώρας. Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις την ηγεσία της Εκκλησίας και της Δικαιοσύνης αλλά και ορισμένους που πολιτεύονταν υπό την σημαία της αγάπης προς την πατρίδα, να "υποθάλπτουν" αυτή την στυγνή "δολοφονική" επίθεση και να την συνυπογράφουν με τον θλιβερό πρωθυπουργό, είτε γιατί αποσκοπούσαν σε μία καρέκλα, είτε γιατί είναι εμπαθείς απέναντι σε όσους τους στέρησαν την καρέκλα.

Η μόνη διέξοδος είναι η επιστροφή μας στις παραδόσεις. Η κανονικότητα, στην οικονομία και στην καθημερινότητα, δεν μπορεί να έρθει απ όσους δεν είναι... "κανονικοί" και έχουν δηλώσει επανειλλημένως ό,τι παράδοξο και ευφάνταστο τους έχει περάσει από το κεφάλι χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να σκεφθούν τις συνέπειες των λόγων και των πράξεων τους. Το αύριο της χώρας δεν θα το φέρουν όσοι δεν σεβάστηκαν το χθες και το σήμερα...

Ο κ. Καραγιαννακίδης είναι δικηγόρος και νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου Δανειοληπτών Β. Ελλάδος

Keywords
Τυχαία Θέματα