Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Tέσσρις νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα σήμερα στους κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης και όλης της χώρας.

Από αυτές ξεχωρίζει σίγουρα η πολυναμενόμενη ταινία του Γιάννη Σμαραγδή και το έργο και τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη. Ο μεγάλος Κρητικός συγγραφέας, , έλεγε πως η ζωή του ορίζεται από τα ταξίδια του και τα όνειρά του. Αυτό ακριβώς σκοπεύει να επιτύχει με αυτήν την ταινία ο σκηνοθέτης. Παρουσιάζει τα ταξίδια του στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Ρωσία,

τη Γαλλία και το όρος Σινά και μέσα από αυτές τις εμπειρίες, να αναδείξει τις φιλοσοφικές και μεταφυσικές του αναζητήσεις.

Παράλληλα πρεμιέρα κάνουν άλλες τρεις ταινίες. «Το Μυστικό των Μάρομποουν», μια ταινία τρόμου με ένα διαβολικό πνεύμα που κάνει δύσκολη τη ζωή για τέσσερα αδέρφια.

Το Good Time με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Πάτισσον σε μια οδύσσεια στον υπόκοσμο της Νέας Υόρκης.

Τέλος πρεμιέρα κάνει και το Χωρίς Διέξοδο όπου ένας νεαρός αποφασίζει να ληστέψει έναν Γερμανό γκάγκστερ προκειμένου να πληρώσει την θεραπεία της αγαπημένης του.

Καζαντζάκης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η ταινία στοχεύει να αναδείξει τη συναρπαστική προσωπικότητα του Νίκου Καζαντζάκη, καθώς και το μαγευτικό τοπίο της Ελλάδας μέσα στο οποίο διαμορφώθηκε. Ο μεγάλος Κρητικός συγγραφέας έλεγε πως η ζωή του ορίζεται από τα ταξίδια του και τα όνειρά του. Αυτό είναι ακριβώς και ότι ο σκηνοθέτης σκοπεύει να επιτύχει με αυτήν την ταινία. Παρουσιάζει τα ταξίδια του στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και το όρος Σινά και μέσα από αυτές τις εμπειρίες, να αναδείξει τις φιλοσοφικές και μεταφυσικές του αναζητήσεις.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ

Σενάριο:

Ηθοποιοί: ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΑΠΑΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΘΕΡΙΔΗΣ, ΖΕΤΑ ΔΟΥΚΑ, ΓΙΟΥΛΙΚΑ ΣΚΑΦΙΔΑ, ΜΑΡΙΑ ΣΚΟΥΛΑ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΩΝΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΜΠΑΞΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΗΝΑΙΟΣ, ΑΜΑΛΙΑ ΑΡΣΕΝΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΛΛΑΤΟΣ, ΣΤΑΘΗΣ ΨΑΛΤΗΣ

Διάρκεια: 120 λεπτά

Πρεμιέρα: Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

Χρονολογία παραγωγής: 2017

Είδος ταινίας: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΗ

Χώρα παραγωγής: ΕΛΛΑΔΑ

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ

Marrowbone - Το Μυστικό των Μάρομποουν

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο εικοσάχρονος Τζακ Μάρομποουν, η μικρότερη αδελφή του και τα δύο μικρότερα αδέλφια του, έχουν καταφέρει να φτιάξουν μία ασφαλή καθημερινότητα στο λαβυρινθώδες σπίτι τους, μετά τον θάνατο της μητέρας τους. Σιγά σιγά όμως πείθονται ότι στη σοφίτα του σπιτιού τους κατοικεί ένα διαβολικό πνεύμα και προσπαθούν ενωμένοι να το καταστρέψουν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: ΣΕΡΤΖΙΟ ΤΖ. ΣΑΝΤΖΕΖ

Σενάριο: ΣΕΡΤΖΙΟ ΤΖ. ΣΑΝΤΣΕΖ

Ηθοποιοί: ΤΣΑΡΛΙ ΧΙΤΟΝ, ΑΝΙΑ ΤΕΪΛΟΡ-ΤΖΟΙ, ΤΖΟΡΤΖ ΜΑΚΚΕΙ, ΜΙΑ ΓΚΟΘ, ΚΑΙΛ ΣΟΛΕΡ, ΤΟΜ ΦΙΣΕΡ, ΝΙΚΟΛΑ ΧΑΡΙΣΟΝ

Διάρκεια: 110 λεπτά

Πρεμιέρα: Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

Χρονολογία παραγωγής: 2017

Είδος ταινίας: ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ

Χώρα παραγωγής: ΙΣΠΑΝΙΑ

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

Good Time

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μετά από μια ληστεία που πάει στραβά, ο Constantine Nikas (Robert Pattinson) ξεκινά μια επικίνδυνη οδύσσεια στον υπόκοσμο της Νέας Υόρκης, σε μια όλο και πιο απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσει τον αδελφό του Nick (Benny Safdie) από τη φυλακή. Μέσα μία νύχτα ποτισμένη με αδρεναλίνη, ο Constantine κατρακυλά χωρίς τέλος σε πράξεις βίας και πανικού. Ο χρόνος μετράει σε βάρος του αδελφού του, αλλά και του ίδιου, καθώς οι ζωές τους κρέμονται από μία κλωστή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: ΜΠΕΝΙ & ΤΖΟΣ ΣΑΦΝΤΙ

Σενάριο: ΡΟΝΑΛΝΤ ΜΠΡΟΝΣΤΕΪΝ & ΤΖΙΣ ΣΑΦΝΤΙ

Ηθοποιοί: ΡΟΜΠΕΡΤ ΠΑΤΙΝΣΟΝ, ΜΠΕΝΙ ΣΑΦΝΤΙ, ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΤΖΕΪΣΟΝ ΛΙΟΥ

Διάρκεια: 101 λεπτά

Πρεμιέρα: Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

Χρονολογία παραγωγής: 2017

Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ

Collide - Χωρίς Διέξοδο

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο Κέισι και η Τζούλιετ είναι δύο νεαροί Αμερικάνοι που ταξιδεύουν με ένα σακίδιο για να γνωρίσουν την Ευρώπη. Όταν η Τζούλιετ ανακαλύπτει ότι πάσχει από μια σπάνια θανατηφόρα ασθένεια, ο Κέισι αποφασίζει να ληστέψει έναν Γερμανό γκάγκστερ προκειμένου να πληρώσει την θεραπεία της αγαπημένης του.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: ΕΡΑΝ ΚΡΙΒΙ

Σενάριο: Φ. ΣΚΟΤ ΦΡΕΪΖΕΡ & ΕΡΑΝ ΚΡΙΒΙ

Ηθοποιοί: ΑΝΤΟΝΙ ΧΟΠΚΙΝΣ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΧΟΥΛΤ, ΦΕΛΙΣΙΤΙ ΤΖΟΟΥΝΣ, ΜΠΕΝ ΚΙΝΓΚΣΛΕΪ, ΜΑΡΟΥΑΝ ΚΕΝΖΑΡΙ

Διάρκεια: 99 λεπτά

Πρεμιέρα: Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

Χρονολογία παραγωγής: 2017

Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

Keywords
Τυχαία Θέματα