Οι πρεμιέρες του ΠΑΟΚ

Το πρώτο του παιχνίδι στο πρωτάθλημα της Super League δίνει το απόγευμα κόντρα στον Λεβαδειακό ο ΠΑΟΚ, με την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ να παρουσιάζει ένα αφιέρωμα σχετικά με τις πρεμιέρες του Δικεφάλου του Βορρά.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

"Στην μάχη της Super League

ρίχνεται ο Δικέφαλος κόντρα στον Λεβαδειακό και το paokfc.gr σας παρουσιάζει ένα αριθμητικό αφιέρωμα στις πρεμιέρες της ομάδας στο πρωτάθλημα.

#30 διαφορετικές ομάδες έχει αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ σε πρεμιέρα πρωταθλήματος μέχρι τώρα.

#36 από τους πρώτους αγώνες που έδωσε για το πρωτάθλημα έχουν γίνει εντός έδρας, ενώ 22 φορές οι υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ ξεκίνησαν μακριά από την έδρα του. Εντός έδρας μετρά 24 νίκες – 9 ισοπαλίες και 3 ήττες. Εκτός επικράτησε 4 φορές, σημειώθηκαν 10 ισοπαλίες και ηττήθηκε 8 φορές.

#7 φορές έχει βρεθεί αντιμέτωπος με την ΑΕΚ στην πρεμιέρα του για το πρωτάθλημα, με τους Κιτρινόμαυρους να είναι η ομάδα που έχει βρεθεί μπροστά του τις περισσότερες φορές. Σε αυτά τα παιχνίδια νικητής είναι η ισοπαλία, με πέντε παρουσίες, ενώ οι δύο ομάδες έχουν και από μια νίκη με 1-0 στην έδρα τους.

#6 αγώνες πρεμιέρας έχει δώσει ο ΠΑΟΚ με την Ξάνθη που είναι η δεύτερη ομάδα στην λίστα με τις περισσότερες κόντρες. Υπάρχουν ακόμη τέσσερα ματς με Καβάλα και Παναχαϊκή.

#3 διαδοχικές χρονιές βρήκε μπροστά του το Αιγάλεω στο πρώτο ματς. Το 1965-66 ηττήθηκε με 1-0 στην Αθήνα, ενώ τις δύο επόμενες σεζόν επικράτησε με 3-1 και 2-0 στην Τούμπα.

#9 διαδοχικές χρονιές διατηρεί το αήττητο ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα. Ο απολογισμός είναι 7 νίκες και δύο ισοπαλίες. Η τελευταία ήττα του ήταν το 2007-08 από την Ξάνθη με 1-0 εκτός έδρας.

#2 διαδοχικές ισοπαλίες ήταν την σεζόν 2014-15 και 2015-16 με την Καλλονή (1-1) και την Ξάνθη (0-0) που έσπασαν το σερί του ΠΑΟΚ με τις πέντε διαδοχικές νίκες.

#8 συνεχόμενες πρεμιέρες στην έδρα του έχει κάνει ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, αφού πάντα ξεκινούσε από την Τούμπα της υποχρεώσεις του. Από το 2009-10 μέχρι και σήμερα δεν έκανε ποδαρικό στο πρωτάθλημα εκτός. Η τελευταία του μάχη εκτός ήταν στις 30 Αυγούστου 2008 με τον ΟΦΗ από την οποία έφυγε νικητής με 2-0.

#1 φορά μόλις έχει βρεθεί μέχρι τώρα με τον Λεβαδειακό σε πρεμιέρα πρωταθλήματος, στις 30 Αυγούστου 2009, όπου επικράτησε με 3-0 της ομάδας της Βοιωτίας στην Τούμπα χάρη στα γκολ των Βιεϊρίνια, Φιλομένο, Κουτσιανικούλη. Την περσινή σεζόν η κλήρωση έφερε και πάλι τους Βοιωτούς αντιπάλους του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα, αλλά αυτή αναβλήθηκε και το παιχνίδι διεξήχθη τον Ιανουάριο".

Keywords
Τυχαία Θέματα