Ο Βιεϊρίνια "εκτέλεσε" την ΑΕΚ από τη βούλα

Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 την ΑΕΚ στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Super League.

PAOK TV ΣΥΝΔΡΟΜΗ 2019-20 με 6,99€/μήνα!

Το ντέρμπι Δικεφάλων στην κατάμεστη Τούμπα είχε πάθος, ένταση και σκληρά μαρκαρίσματα, με την ΑΕΚ να ολοκληρώνει

τον αγώνα με 9 παίκτες λόγω αποβολών για Χουλτ και Λιβάγια με απευθείας κόκκινες κάρτες στις καθυστερήσεις (91΄+ 95΄). Ωστόσο, το παιχνίδι είχε "φτωχό" θέαμα με ελάχιστες καλές στιγμές. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν είδαμε αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Οι "ασπρόμαυροι" μπήκαν καλύτερα στο β΄ μέρος και άνοιξαν το σκορ με πέναλτι που κέρδισε ο Βιεϊρίνια σε μαρκάρισμα του Σιμόες και εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος ο αρχηγός στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης. Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ πίεσε και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπίσεσβαρ να αστοχεί ολομόναχος από κοντά στο 69΄, μετά από ωραία προσπάθεια και πάσα του Βιεϊρίνια.

Η Ένωση απάντησε στο 71΄ χάνοντας τεράστια ευκαιρία, με τον Μάνταλο να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι από πλεονεκτική θέση. Στη συνέχεια οι "κιτρινόμαυροι" ζήτησαν πέναλτι σε φάση με Βαρέλα και Κρίστισιτς, όμως ο Ισραηλινός διαιτητής Γκρίνφιλντ άφησε το ματς να συνεχιστεί και μετά από υπόδειξη του VAR. Στο 80΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα σπουδαία ευκαιρία, με τον Ζίβκοβιτς να σταματά τον Ολιβέιρα.

Η ΑΕΚ πίεσε πολύ στο φινάλε, ζήτησε άλλο ένα πέναλτι σε φάση, όμως ο ρέφερι και πάλι μετά από εξέταση του VAR δεν έδωσε κάτι καθώς η μπάλα βρήκε πρώτα στο πρόσωπο και μετά στο χέρι του Βαρέλα. Στις καθυστερήσεις, ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της ΑΕΚ για να καθαρίσει το ματς πριν τη λήξη.

Στο 91΄ ο Άκπομ έφυγε μόνος σε τετ α τετ από λάθος του Μπακάκη και ο Χουλτ του έκανε φάουλ και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ως τελευταίος παίκτης. Στο 95΄ αποβλήθηκε ο Λιβάγια για μαρκάρισμα στον Λημνιό.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Εσίτι, Λημνιός, Βιεϊρίνια (Πέλκας 79′), Μπίσεσβαρ (Μαουρίσιο 87′), Σφιντέρσκι (Άκπομ 74′).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Σαμπανάτζοβιτς (Ολιβέιρα 64′), Μάνταλος, Λιβάγια, Βέρντε (Γιακουμάκης 83′).

Keywords
Τυχαία Θέματα