Ο πιο εύκολος τρόπος να καθαρίσεις την πλάκα του σίδερου ρούχων

Πολλές φορές, γίνεται εντονότερος όταν το σιδέρωμα δεν γίνεται κάτω από «φιλικές» για την υπομονή μας συνθήκες. Ηταν, είναι και θα είναι μια από τις αναπόφευκτες δουλειές του σπιτιού που χωρίς βοήθεια μοιάζει με αγγαρεία. Καμία οικιακή συσκευή δεν μπορεί να παραμείνει ανέπαφη με τη φθορά του χρόνου.

Όταν μάλιστα χρησιμοποιείται σχεδόν σε καθημερινή βάση, δύσκολο να μην εμφανίσει τα αναπόφευκτα σημάδια που φέρνει η συχνή χρήση.

Το σίδερο δεν έχει κανόνες μόνο στη χρήση του αλλά και στη συντήρησή του. Χρειάζεται τακτικά την απαραίτητη περιποίηση που θα παρατείνει τη διάρκειά του στο χρόνο. Τα σίδερα ατμού –λόγω του ότι χρησιμοποιούμε κατά κύριο λόγο νερό βρύσης και όχι αποσταγμένο- συχνά εμφανίζουν λεκέδες, άλατα και σκουριά (και βέβαια αυτοί οι λεκέδες μεταφέρονται και στα ρούχα).

Ακολουθεί ένας εύκολος και απλός τρόπος για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από την πλάκα του σίδερου.

Το μυστικό βρίσκεται στη μαγειρική σόδα. Όταν το σίδερο θα είναι εκτός λειτουργίας, δημιουργήστε ένα μείγμα από δύο κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα και νερό.

Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και απλώστε αρκετή ποσότητα από αυτό σε ένα πανί αρκετά νωπό. Τρίψτε καλά την πλάκα του σίδερου και σκουπίστε με ένα καθαρό πανί.

Πηγή: bovary.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα