Ο Δ. Παύλου Μελά τιμά τη μνήμη του Σάββα Αβραμίδη - Εγκαίνια του γηπέδου Πολίχνης και φιλικός αγώνας με συμμετοχή βετεράνων του ΠΑΟΚ

Τα εγκαίνια του πλαστικού Γηπέδου Πολίχνης «Σάββας Αβραμίδης» (οδός Σταδίου & Αθ. Διάκου) θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 18.00.

Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Τμήματος Αθλητισμού - Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά και του Α.Π.Σ. Φοίνικας Πολίχνης.

Στο πλαίσιο του έργου "Βελτιώσεις υποδομών αθλητικών χώρων", που υλοποίησε η Τεχνική Υπηρεσία και με υπόδειξη των προτεραιοτήτων παρέμβασης από το Τμήμα Αθλητισμού, ολοκληρώθηκαν κατά το 2017 οι εργασίες αναβάθμισης δημοτικών γηπέδων ποδοσφαίρου του Δήμου Παύλου Μελά.

Στο

δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου της Πολίχνης (έδρα του Φοίνικα Πολίχνης) ολοκληρώθηκε η κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα και της υποδομής του στο βοηθητικό χώρο.

Δήμος Παύλου Μελά και Φοίνικας Πολίχνης τιμούν τη μνήμη του Σάββα Αβραμίδη

Ο Δήμος Παύλου Μελά και ο πρωταθλητής Φοίνικας Πολίχνης θα τιμήσουν τη μνήμη του σπουδαίου πολιχνιώτη ποδοσφαιρόφιλου Σάββα Αβραμίδη που έφυγε πρόωρα από τη ζωή το 2000, με φιλικό αγώνα στον οποίο θα συμμετέχουν βετεράνοι του ΠΑΟΚ και μέλη της ανεξάρτητης ομάδας Τότεναμ, από τη δεκαετία του ΄70.

Προσκλήθηκε η οικογένεια του Σάββα Αβραμίδη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια τιμάται από τον Φοίνικα Πολίχνης με τη διοργάνωση τουρνουά τμημάτων υποδομής που φέρει το όνομά του.

Ήταν περίπου στα μέσα της δεκαετίας του 70, λίγο μετά την πτώση της δικτατορίας, όταν ένας φανατικός φίλος του ποδοσφαίρου αποφάσισε να δημιουργήσει μια άτυπη ομάδα «τσικό» στην περιοχή της Πολίχνης, με την ονομασία ...Τότεναμ!

Αφιέρωνε όλο τον ελεύθερο χρόνο του στο να συγκεντρώνει τα παιδιά στο γήπεδο της Πολίχνης, έδρα του Φοίνικα και τον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου προκειμένου να τους μάθει τα μυστικά της μπάλας. Και όσοι ξεχώριζαν είχαν ως πριμ ένα ...εισιτήριο λεωφορείου με προορισμό την Τούμπα προκειμένου να δοκιμάσουν την τύχη τους στον ΠΑΟΚ!

Γνήσιος Παοκτσής αλλά προπάντων ένας αυθεντικός και ρομαντικός ποδοσφαιρόφιλος ο Σάββας έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης από τον τότε πρόεδρο του ΠΑΟΚ τον αείμνηστο Γιώργο Παντελάκη.

Η ποδοσφαιρική αυτή ιστορία της Τότεναμ κράτησε μια ολόκληρη δεκαετία και έχει μείνει στη μνήμη των φιλάθλων της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα των κατοίκων της Πολίχνης. Πολλά από εκείνα τα παιδιά που μύησε ποδοσφαιρικά ο Αβραμίδης έπαιξαν σε διάφορες ομάδες της πόλης και οφείλουν πολλά σε αυτόν τον άνθρωπο που τους περιέβαλε με αγάπη και φροντίδα στα πρώτα τους βήματα.

Όταν την περίοδο 1984-85 η Ε.Π.Σ. Μακεδονίας αποφάσισε να διοργανώσει για πρώτη φορά πρωτάθλημα τμημάτων υποδομής, ο Φοίνικας ήταν από τους πρώτους συλλόγους που δήλωσε συμμετοχή. Πρωτεργάτες οι τότε ποδοσφαιριστές της ομάδας Σάκης Θεοδωρίδης και Παναγιώτης Αργυρόπουλος (μετέπειτα παίκτη της Λάρισας επί Γιάτσεκ Γκμοχ) που ζήτησαν από τον Σάββα Αβραμίδη να αναλάβει πλέον διοικητικό ρόλο όπως και έγινε.

Ο Σάββας Αβραμίδης υπήρξε ένας άνθρωπος που μόχθησε για την ανάπτυξη των ακαδημιών και από την δεκαετία του ΄70 κατάφερε να φέρει πολλά νέα παιδιά κοντά στον αθλητισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα