Νοτοπούλου: Η εκλογή Μητσοτάκη θα βάλει εμπόδια στην κατασκευή της Νέας Τούμπας

Τι κι αν είναι 30 χρονών, έχει περάσει από το γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, το ΥΜΑΘ, ήταν υποψήφια Δήμαρχος και τώρα υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου.

Επιπλέον, έχει σπουδάσει ψυχολογία στο ΑΠΘ,

έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, έχει υλοποιήσει καμπάνιες και δράσεις αλληλεγγύης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ κατέχει και μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας. Ο λόγος για την Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία ανοίγει τα χαρτιά της στο metrosport.gr.

Η νεαρή πολιτικός μιλάει για τη μάχη που έδωσε στον Δήμο Θεσσαλονίκης, την απόφαση να κατέβει υποψήφια βουλευτής στις εθνικές εκλογές, για τη συμφωνία των Πρεσπών και τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τον κόσμο, την κατασκευή της Νέας Τούμπας, τον Ιβάν Σαββίδη, τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, αλλά και των αθλητικών υποδομών στην πόλη.

Τι κρατάτε από τη σκληρή μάχη που δώσατε για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και τι έχετε να πείτε για τη νίκη του Κωνσταντίνου Ζέρβα;

«Δώσαμε μεγάλη μάχη με αξιοπρέπεια και σοβαρές θέσεις. Ήταν μια μάχη που δώσαμε στην κυριολεξία την ψυχή μας, πολλαπλασιάσαμε τη δύναμή μας παίρνοντας επτά έδρες, κάτι που δεν έχει ξανά συμβεί στο παρελθόν. Περιμένουμε ο κ. Ζέρβας να κάνει πράξη τα λεγόμενά του και να μην κάνει στροφή προς τα πίσω. Όμως δεν έχει καμία σχέση η πολιτεία του κ. Φωτόπουλου με το προεκλογικό προφίλ του Κωνσταντίνου Ζέρβα ή με τις προσδοκίες των πολιτών για συνέχεια της προοδευτικής πορείας του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Τα οπαδικά αισθήματα του κ. Ζέρβα πιστεύετε πως έπαιξαν ρόλο και του έδωσαν τη νίκη;

«Ελπίζω πως οι Θεσσαλονικείς δεν ψήφισαν με κριτήριο τα οπαδικά. Ο Ταχιάος ήταν με τα συμφέροντα του Μητσοτάκη και την ατζέντα Μαρινάκη, ενώ εμείς δώσαμε μόνοι μας μια σκληρή μάχη απέναντι σε όλους και σε όλα»

Αν πηγαίνατε σε δεύτερη Κυριακή θα μπορούσατε να είστε εσείς η νέα Δήμαρχος Θεσσαλονίκης;

«Φάνηκε ότι οι πολίτες ήθελαν προοδευτική κατεύθυνση και θα μπορούσαμε στο δεύτερο γύρο να κάνουμε την ανατροπή».

Τι έχετε να πείτε για τα προβλήματα του Δήμου;

«Είναι συσσωρευμένα τα προβλήματα στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Εμείς ήμασταν η μοναδική παράταξη με συγκροτημένο πρόγραμμα και αναφέραμε τα προβλήματα που είναι άλυτα, όπως των αστικών συγκοινωνιών και την καθαριότητα».

Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στην απόφαση να κατέβετε ως υποψήφια Βουλευτής στις εθνικές εκλογές;

«Έχω μάθει να αγωνίζομαι τα τελευταία χρόνια στην πρώτη γραμμή. Από τις πορείες, μέχρι τις κυβερνητικές θέσεις που απαιτούσαν σκληρή δουλειά. Χρόνος δεν υπάρχει και μέχρι της 7 Ιουλίου έχει να δοθεί μεγάλος αγώνας. Θα τον χαρακτήριζα η μάχη των μαχών. Να αγωνιστούμε μέχρι την τελευταία μέρα, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευημερία και όχι να επιστρέψει στην καταστροφή».

Τι έπαιξε ρόλο πιστεύετε και ήρθε αυτή η διαφορά με τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές;

«Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε. Έπρεπε να είχαμε μεγαλύτερη επικοινωνία με τον κόσμο για να ακούσουμε τα δικαιολογημένα πολλές φορές παράπονά του»

Πιστεύετε ότι θα ανατραπεί το σκηνικό στις εθνικές εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι για ακόμα μία τετραετία Κυβέρνηση;

«Ο αγώνας τελειώνει στο 90. Εμείς χάσαμε ένα ημίχρονο. Επειδή στο επάγγελμα είμαι ψυχολόγος, θα πρέπει αυτό το αποτέλεσμα των Ευροεκλογών να μην μας κατεβάσει το ηθικό, να παραμείνουμε όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά και να μην επιτρέψουμε να έρθει η καταστροφή στη χώρα. Πριν αναλάβουμε εμείς βρήκαμε μια χώρα με ανύπαρκτες δομές και διαλυμένη σε όλους τους τομείς. Με τον ΣΥΡΙΖΑ Κυβέρνηση, άλλαξαν πολλά και βγήκαμε από τα μνημόνια. Πιστεύω ότι οι πολίτες δεν θέλουν να περάσουν καταστάσεις του παρελθόντος και θα μας εμπιστευτούν ξανά για μια νέα τετραετία».

Τι οφέλη έχει η συμφωνία των Πρεσπών και τι έχετε να απαντήσει στον κόσμο που αντιδρά;

«Σίγουρα η συμφωνία έφερε αντιδράσεις ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Το λάθος δεν ήταν η συμφωνία που υπογράψαμε, αλλά το γεγονός ότι δεν εξηγήσαμε στον κόσμο τα θετικά αυτής της συμφωνίας. Σ΄ αυτές τις αντιδράσεις μεγάλη ευθύνη έχουν και τα Μ.Μ.Ε. που διόγκωσαν τα πράγματα. Αν δεν είχαμε υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών τότε η απειλή των Τούρκων θα ήταν μεγαλύτερη απ΄ ότι σήμερα και πιθανόν να είχαμε και δύσκολες καταστάσεις».

«Η εκλογή Μητσοτάκη θα βάλει εμπόδια στην κατασκευή της Νέας Τούμπας»

Σε περίπτωση που χάσετε στις εθνικές εκλογές πιστεύετε πως η ΝΔ θα βάλει εμπόδια στην κατασκευή της Νέας Τούμπας;

«Δουλέψαμε σκληρά για την παραχώρηση του γηπέδου. Θα είναι ένα αθλητικό έργο που θα αναζωογονήσει την περιοχή της Τούμπας και θα εξυπηρετήσει τόσο τον κόσμο του ΠΑΟΚ, όσο και την τοπική κοινωνία. Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος, αλλά σε περίπτωση που δεν κερδίσουμε τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βάλει εμπόδια»

Τι άποψη έχετε για τον Ιβάν Σαββίδη;

«Καλωσορίζουμε τις επενδύσεις που έχουν θετικό αντίκτυπο στη χώρα, αλλά και το βασικό να εξυπηρετούν και τα συμφέροντα των εργαζομένων. Χαιρόμαστε που με τη σφραγίδα του κ. Σαββίδη ο ΠΑΟΚ κατέκτησε φέτος το νταμπλ. Αποδόθηκε δικαιοσύνη. Ευελπιστώ να γίνει κάτι ανάλογο και με τις άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης»

Τα προβλήματα των αθλητικών υποδομών στην πόλη είναι γνωστά. Εσείς τι καταφέρατε να κάνετε αυτά τα χρόνια;

«Έχω υπερασπιστεί για την παραχώρηση του Παλέ στον Άρη, όπως και επίσης για τα ζητήματα του Ηρακλή. Από εκεί και πέρα δουλέψαμε σκληρά για να αναβαθμιστεί τόσο το Καυτανζόγλειο, όσο και το Ποσειδώνιο. Το κολυμβητήριο ήταν διαλυμένο και εμείς καταφέραμε να το επαναφέρουμε, ώστε να μπορεί ο κάθε αθλητής να αθλείται»

Αν και νεαρή σε ηλικία έχετε περάσει τόσο από το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, όσο και από το ΥΜΑΘ;

«Η πόλη δεν έχει σχέση με τη Θεσσαλονίκη του 2014 της απαξίωσης και της παρακμής», για να προσθέσει: «Να τι έκανε το γραφείο του πρωθυπουργού. Η Θεσσαλονίκη δεν είναι πια για τα μικρά αλλά μπαίνει στον διεθνή χάρτη με αξιώσεις. Δεν φοβόμαστε την σύγκριση, την επιδιώκουμε και όποιος φοβάται την σύγκριση την απαξιώνει με fake news. Η Θεσσαλονίκη δεν έχει χώρο για την ακροδεξιά. Καλούμε κάθε προοδευτικό πολίτη και δημοκράτη να συμβάλει στην συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου ενάντια στον φιλελευθερισμό και την ακροδεξιά. Να μην μείνει με τον αγώνα τον άπιαστων οραμάτων αλλά με τον γλυκό αγώνα», για να συνεχίσει με την εμπειρία της στο ΥΜΑΘ: «Ήταν απαξιωμένο και δεν ήταν χρήσιμο για τους πολίτες πριν έρθουμε εμείς, όμως καταφέραμε σε πέντε μήνες να το ανοίξουμε για τον κόσμο».

Πηγή: metrosport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα