Νίκος Ταχιάος: Δεν θα υπερβώ κανόνες ηθικής στη διοίκηση του Δήμου

Εξαιρετικά ανήσυχος για τις επιπτώσεις που θα έχει η απλή αναλογική, στην επόμενη διοίκηση του Δήμου, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, στη συνέντευξη που έδωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου, στον Real Fm. Μια συνέπειά του «Κλεισθένη», όπως είπε, θα είναι «η έκπτωση της πολιτικής ζωής όπως την βλέπουμε σήμερα» και έφερε ως παραδείγματα τα όσα συνέβησαν στη βουλή,

στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και την «περιπέτεια» που περνάει, αυτήν την περίοδο, ο Γιάννης Μπουτάρης προκειμένου να εξασφαλίσει πλειοψηφία για αποφάσεις που αφορούν σε ζητήματα της πόλης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» «ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε αυτή η κατάσταση να γίνει καθημερινότητα στους Δήμους. Αυτό θα το βρούμε οι πάντες μπροστά μας, ανεξαρτήτου του ποσοστού με το οποίο θα εκλεγεί ο καθένας. Θα δει ότι οι πλειοψηφίες θα πρέπει να επιτυγχάνονται οριακά με τρόπους που δεν ξέρω αν στην πράξη αποδειχθούν ότι αντέχουν ακόμη και στην κρίση της ηθικής. Εγώ δεν έχω σκοπό να παίξω αυτό το παιχνίδι. Δεν έχω σκοπό να ξεκινήσω δίνοντας την εντύπωση ότι θα υπερβώ κανόνες ηθικής στη διοίκηση του Δήμου».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι το δίλημμα είναι πολιτικό και πρακτικό. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν ψηφίζουμε το φίλο μας, τον κολλητό μας, την ομάδα μας. Ψηφίζουμε ένα πρόσωπο που πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει ένας καλός δήμαρχος και φροντίζουμε να του δώσουμε δύναμη να διοικήσει».

Στην ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για τις υποψηφιότητες των Γιώργου Ορφανού και Παναγιώτη Ψωμιάδη ο Νίκος Ταχιάος τόνισε: «Δεν τους αντιμετωπίζω ως αντάρτες και δεν μπορώ να μιλάω για λογαριασμό τους. Είναι μια πραγματικότητα με την οποία θα πορευτώ. Είναι ενοχλητικό αλλά δεν νομίζω ότι είναι το σημαντικότερο ζήτημα» ενώ υπογράμμισε πως: «Αν υποθέσουμε ότι σε μερικά χρόνια από τώρα αποφάσιζα να κάνω εγώ τον αντάρτη, ως συνταξιούχος και με την προσδοκία μια δεύτερης σύνταξης, δυο είναι τα ενδεχόμενα: Πρώτον να είμαι σε διατεταγμένη υπηρεσία και δεύτερον να έχω κακά γεράματα. Προτιμώ να σκέφτομαι το δεύτερο και σε ό,τι αφορά εμένα σας εξουσιοδοτώ να δώσετε τη σημερινή εκπομπή στην οικογένειά μου για να με θέσει υπό δικαστική επιμέλεια! Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Στο δικό μου ήθος αυτή η ερμηνεία ταιριάζει».

Μεγάλη προτεραιότητα για τον Νίκο Ταχιάο αποτελεί η καθημερινότητα της πόλης και κυρίως η καθαριότητα η οποία αυτήν την στιγμή, όπως είπε, είναι πολύ υποβαθμισμένη. Συμπλήρωσε επίσης ότι «προτεραιότητα μιας δικής μου δημαρχίας θα έχουν και τα ζητήματα εξωστρέφειας της πόλης τα οποία χειρίστηκε νομίζω με μεγάλη επιτυχία ο Γιάννης Μπουτάρης» ενώ τόνισε πως η ψηφιακή τεχνολογία και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας βρίσκονται επίσης ψηλά στην ατζέντα του.

Όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου ρώτησε τον υποψήφιο δήμαρχο για το αν η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει επιχειρηματικά και οικονομικά νέους ορίζοντες με την γειτονική χώρα, ο Νίκος Ταχιάος αναρωτήθηκε: «Γιατί πότε είχαν κλείσει;» και συνέχισε: «Οι ορίζοντες ήταν ήδη ανοιχτοί. Αυτή η διαφορά δεν επηρέαζε τις οικονομικές σχέσεις και τις εμπορικές συναλλαγές ανάμεσα στις δυο χώρες. Αυτό ήταν ένα επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε ως προκάλυμμα για να στηριχτεί η συμφωνία».

Keywords
Τυχαία Θέματα