Νέος γύρος διαβουλεύσεων για την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά (VIDEO)

Η δεύτερη διαβούλευση για την αξιοποίηση του πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Οκτωβρίου υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης της έκτασης από τον δήμαρχο Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη και τον Διευθυντή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.) Αντιστράτηγο Αντώνιο Κονδύλη βάζοντας ένα τέλος στα εμπόδια για τη δημιουργία ενός χώρου Πολιτισμού και υπερτοπικού πρασίνου αναψυχής στο χώρο

του πρώην στρατόπεδο.

Σήμερα, το στρατηγικό σχέδιο του δήμου Παύλου Μελά, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός μητροπολιτικό πάρκου με τη δημιουργία οπωρώνα,διαμόρφωση ήπιων διαδρομών για άθληση, αναψυχή και εκπαιδευτικές δραστηριότητες παρουσιάζεται στους πολίτες του δήμου και στη συνέχεια ορισμένες από τις προτάσεις των πολιτών θα προστεθούν στο ήδη υπάρχον στρατηγικό σχέδιο του δήμου Παύλου Μελά, το οποίο είναι αναρτημένο στο site του δήμου (Δείτε ΕΔΩ).

Επίσης, τέλη του χρόνου με αρχές του 2018 οι απαραίτητες μελέτες για την πρώτη φάση του έργου θα είναι έτοιμες, για να απορροφηθούν τα 10 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ τέλη του 2018 θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την πρώτη φάση της ανάπλασης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, οι οποίες και θα ολοκληρωθούν αρχές του 2020.

Σύμφωνα τον δήμαρχο Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς πολιτών να παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις για την αξιοποίηση του στρατοπέδου «Το σχέδιο του δήμου, το οποίο παρουσιάστηκε στις 27 Οκτωβρίου σε φορείς, εκπροσώπους της κυβέρνησης και στον Περιφερειάρχη της Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα παρουσιάζεται σήμερα στους πολίτες του δήμου Παύλου Μελά. Μέχρι τέλος Νοεμβρίου, όποιος θέλει μπορεί να μπαίνει στο site του δήμου και να τοποθετείται».Σύμφωνα με τον κ. Δεμουρτζίδη οι προτάσεις του κόσμου θα συγκεντρωθούν και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επιτροπή διαβούλευσης.

Από την πλευρά του, ο επιστημονικός σύμβουλος του δημάρχου Παύλου Μελά, Πρόδρομος Νικηφορίδης τόνισε πως «θέλουμε να ακούσουμε τους πολίτες και τις συλλογικότητες και από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατό τις μελέτες, να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ και να ξεκινήσουν οι εργασίες. Θέλουμε να αποδοθεί το πάρκο το συντομότερο δυνατό». Όπως τόνισε, θα φυτευτούν 2.500 δέντρα, το πάρκο θα φωτιστεί, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο σε δύο χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση ανάπλασης του πάρκου, δηλαδή τέλος του 2019, αρχές του 2020.

Η προϊσταμένη της διεύθυνσης Σχεδιασμού, Αστικής Ανάπτυξης και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων, Παρασκευή Κούρτη σημείωσε πως μόλις τελειώσει η διαβούλευση θα ενσωματωθεί στο στρατηγικό σχέδιο του δήμου για την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, ένα κεφάλαιο με τις απόψεις των πολιτών και στη συνέχεια θα πάει προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο του ομώνυμου δήμου. «Οι στόχοι του δήμου είναι πρώτον να ωριμάσει το έργο και να αποδοθεί στου πολίτες το μητροπολιτικό πάρκο. Δεύτερον, να προστατεύουν τα διατηρητέα κτίρια. Τρίτον, το στρατόπεδο να είναι ένα έργο αειφόρο με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας. Τέταρτον, να κινητοποιηθούν ανθρώπινοι και οικονομικοί πόροι για να αντιμετωπιστούν κοινωνικά προβλήματα», τόνισε η κα Κούρτη.


Keywords
Τυχαία Θέματα