Νέο Audi A1: καινούρια ανάρτηση και 200 PS

Το νέο Audi A1 είναι προ των πυλών και με μια σειρά teaser videos η εταιρεία προσπαθεί να εντείνει το ενδιαφέρον, δίνοντας μεν κάποιες πληροφορίες, αλλά με το σταγονόμετρο. Το τελευταίο video, σε μουντιαλικό κλίμα, λέει κάτι πιο ουσιαστικό.

Το νέο Audi A1 Sportback θα έχει νέα ανάρτηση,

λέει η εταιρεία. Να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο είχε μια διάταξη με γόνατα MacPherson εμπρός και ημιάκαμπτο άξονα πίσω. Το κομβικό σημείο για το νέο A1 είναι φυσικά η νέα πλατφόρμα. Η παλιά αρχιτεκτονική PQ25, που χρονολογείται από το 2001, αντικαταστάθηκε από τη σύγχρονη αρχιτεκτονική MQB A0, η οποία ενσωματώνει μηχανικές λύσεις που χρησιμοποιούνται ήδη από το A3, για μεγαλύτερη απόσβεση του κόστους παραγωγής. Η νέα πλατφόρμα χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό αλουμινίου και χάλυβα, διαμορφωμένου εν θερμώ. Η υιοθέτησή της στο νέο A1 προσέφερε το περιθώριο για αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων, με το μεταξόνιο μόνο να αυξάνεται κατά 9,4 cm, στα 2,564 m.

Επίσης μαθαίνουμε ότι η ιπποδύναμη θα φτάνει τα 200 άλογα. Άραγε, αυτό το νούμερο αφορά τις απλές εκδόσεις; Γιατί για την κορυφαία S ή RS είναι μάλλον λίγα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κορυφαία από άποψη ιπποδύναμης έκδοση θα φτάνει τελικά τα 250 άλογα. Η βάση της γκάμας θα είναι ο 3κύλινδρος TFSI των 1.000 cc με ισχύ 115 PS. Από πάνω του θα έρθει να πλασαριστεί ο 4κύλινδρος 1.500άρης τούρμπο με τα 150 άλογα, ως διάδοχος του παλιού 1.400άρη.

Έχει επίσης ήδη επιβεβαιωθεί ότι το A1 θα αποκτήσει το Virtual Cockpit και το σύστημα ψυχαγωγίας MMI με χειρισμό αφής.

Πηγή: drive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα