Να αποδοθούν οι "Καπναποθήκες" στη Νέα Κρήνη στην τοπική κοινωνία ζητά η ΡΕΚΚ

Την απόδοση ενός ακόμη μεγάλου δημόσιου χώρου στους πολίτες της Καλαμαριάς διεκδικεί η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς. Η ΡΕΚΚ στρέφει την προσοχή της στις «Καπναποθήκες» της Νέας Κρήνης, ένα μεγάλο οικόπεδο 30 στρ. περίπου , τμήμα του οποίου (10 στρ. περίπου) διεκδικείται από την Ιερά Μονή Βατοπεδίου, ενώ το υπόλοιπο ανήκει στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου (αρμοδιότητα Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).

Μέχρι και την οριστική επίλυση της δικαστικής διένεξης στον Άρειο Πάγο, η ΡΕΚΚ στρέφει την προσοχή της και τις δυνάμεις της σε

πρώτη φάση στο «ελεύθερο» τμήμα των 20 στρεμμάτων .
Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, άρχισε τις επαφές με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς για συγκέντρωση τεχνικών λεπτομερειών και πληροφοριών, ώστε από το Σεπτέμβριο να είναι σε θέση να κινητοποιήσει τους κατοίκους της περιοχής και όλης της Καλαμαριάς.

Την Τετάρτη, 5 Ιουλίου, κλιμάκιο της ΡΕΚΚ αποτελούμενο από τους Μανόλη Λαμτζίδη, Σταύρο Μαβίδη (Σταύρακα), Οδυσσέα Αθανασιάδη και Στέφανο Καργάκη συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμαριάς και υπαλλήλους των υπηρεσιών και συζήτησε για το ζήτημα ζητώντας πληροφορίες, τεχνικά στοιχεία και λεπτομέρειες δηλώνοντας ότι θα στηρίξουν κινητοποιήσεις κατοίκων της περιοχής για την απόδοση του χώρου στους κατοίκους και στο Δήμο στο άμεσο μέλλον παράλληλα με όποιες ενέργειες προβαίνει ο Δήμος απευθυνόμενες στην Κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα