Ν. Παππάς από Θεσσαλονίκη: Η Κίνα είναι στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Στην εκδήλωση των ΕΛΤΑ στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης για την παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων με τίτλο «Έτος Πολιτιστικών Ανταλλαγών & Συνεργασίας των Πολιτιστικών βιομηχανιών Ελλάδας-Κίνας 2017», δίνει το «παρών» ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και η ΑΕ ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

στην Ελλάδα, Zou Xiaoli.

Η φετινή χρονιά έχει ανακηρυχθεί σε «Έτος Πολιτιστικών Ανταλλαγών & Συνεργασίας των Πολιτιστικών βιομηχανιών Ελλάδας-Κίνας» αποτελεί έμπνευση και κίνητρο για την προώθηση των ελληνοκινεζικών σχέσεων και την ανάπτυξη της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Τα τρία μοναδικά γραμματόσημα της Αναμνηστικής Σειράς «Έτος Πολιτιστικών Ανταλλαγών & Συνεργασίας των Πολιτιστικών βιομηχανιών Ελλάδας-Κίνας 2017» αποτυπώνουν τη συνάντηση στο παρόν δυο μακραίωνων λαμπρών πολιτισμών που αποτελούν τους πνευματικούς πρωταγωνιστές Δύσης και Ανατολής.
Παράλληλα θα γίνει και η παρουσίαση του βιβλίου «LI KI - Τελετουργικό και εθιμοτυπία στην οργάνωση κοινωνίας και κράτους της αρχαίας Κίνας».

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο κ. Παππάς ανέφερε πως «ήρθαμε εδώ με την αφορμή της παρουσίασης της σειράς των γραμματοσήμων, διότι όπως γνωρίζετε η τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα. Είναι μια πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία των ΕΛΤΑ, τα οποια δείχνουν ότι εκτός από ένας οργανισμός ο οποίος εγγυάται και την συνοχή της χώρας με την εξυπηρέτηση των πολιτών με την αλληλογραφία τους και τα δέματά τους είναι και ένας οργανισμός, ο οποίος προάγει τον πολιτισμό και τις διμερείς σχέσεις της χώρας».

Αναφερόμενος στην τιμώμενη χώρα σημειώσε πως «η Κίνα είναι μία χώρα, η οποία είναι στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα και βεβαίως όπως θα γνωρίζετε εκτός από τις ανταλλαγες και τις σχέσεις τις πολιτιστικές, διότι είναι δυο χώρες, οι οποίες έχουν αρχαίο πολιτισμό και οι δύο, έχουν πάρα πολύ ισχυρές και διευρυμένες εμπορικές σχέσεις, σχέσεις οικονομικές, επενδύσεις η μία χώρα στην άλλη και νομίζω ότι αυτό αποτυπώνει το ρόλο τον ευρύτερο, τον πολύ κρίσιμο που μπορεί η Ελλάδα να παίξει στην περιοχή».

Όσον αφορά στην πρόσφατη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στην Ελλάδα, ο κ. Παππάς ανέφερε πως "η Ευρώπη έχει δει τους δύο ηγέτες να μιλούν στην Πνύκα, στον τόπο που γεννήθηκε η δημοκρατία, στον τόπο που οι πολίτες αποφάσισαν να χειρίζονται από κοινού τις συλλογικές τους υποθέσεις και τα ισχυρά ισχυρά μηνύματα που εξέπεμψαν είναι μηνύματα που θα πυροδοτησουν δημιουργικές συζητήσεις για την Ευρώπη.

Η Ευρώπη έζησε και βίωσε αδιέξοδα από τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την οικονομική κρίση και νομίζω ότι εχθές είχαμε δύο ομιλίες τις οποίες ο ιστορικός του μέλλοντος θα τις χαρακτηρίσει εξαιρετικά σημαντικές».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος, Κοντονής.

Δείτε τις φωτογραφίες του thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα