Μουντιάλ: Οι Βέλγοι "χτύπησαν" δυο φορές και κατέκτησαν την τρίτη θέση

Το Βέλγιο είχε την ουσία και με φαρμακερές αντεπιθέσεις και από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο καθάρισε την Αγγλία και πήρε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο νικώντας με 1-0.

Τα γκολ για τους Βέγλους πέτυχαν ο Μενιέ στο 4' και ο Αζάρ στο 82'.

Με αυτή τη νίκη το Βέλγιο πήρε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο η οποία είναι η καλύτερη στην ιστορία της, ξεπερνώντας την 4η της ομάδας του Γκι Τάις και του Έντσο Σίφο το 1986.

Με το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου το Βέλγιο έπιασε στον ύπνο την Αγλλία, οι δύο φουλ-μπακ του Βελγίου Τσαντλί και Μενιέ συνεργάστηκαν ιδανικά και με σκόρερ τον τελευταίο οι «κόκκινοι διάβολοι» άνοιξαν το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό.

Στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου δεν συνέβη κάτι αξιοσημείωτο εκτός από το ένα απίθανο γυριστό σουτ του Αλντερβέιλερντ στο 39' και την αναγκαστική αλλαγή του Τσαντλί από τον Βερμάελεν.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ήταν καλύτερη και πιο ουσιαστική και δίκαια πήγε στα αποδυτήριο με το 1-0.

To δεύτερο ημίχρονο δεν πρόσφερε κάτι το ιδιαίτερο μέχρι το 70', όταν η Αγγλία έχασε μια τρομερή ευκαιρία για να ισοφαρίσει.

Ο Αλντερβέιλερντ έσωσε την ομάδα του την τελευταία στιγμή, διώχνοντας με προβολή πάνω στην γραμμή το ωραίο σκαφτό πλασέ του Ντάιερ.

Η Αγγλία είχε την κατοχή και πίεζε το Βέλγιο και με την εμφάνιση που πραγματοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο άξιζε ένα δεύτερο γκολ.

Το Βέλγιο είχε όμως την ουσία. στο 80' πραγματοποίησε μια εξαιρετική αντεπίθεση με τον Μέρτενς να βγάζει εξαιρετική σέντρα για τον Μενιέ, ο οποίος σούταρε στην κίνηση, ωστόσο ο Πίκφορντ απέκρουσε εντυπωσιακά.

Δύο λεπτά αργότερα οι "Κόκκινοι Διάβολοι" κλείδωσαν το ματς με τον Εντέν Αζάρ. Ο Ντε Μρούινε έκανε μια εξαιρετική κάθετη πάσα προς τον μεσοεπιθετικό της Τσέλσι, ο οποίος δεν αστόχησε απέναντι στον Πίκφορντ και σκόραρε με δεξί πλασέ.

Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα η Αγγλία προσπάθησε να πετύχει το γκολ της τιμής, ωστόσο δεν τα κατάφερε, το 2-0 παρέμεινε και το Βέλγιο πήρε την τρίτη θέση του Μουντιάλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα