Μνημόνιο Συνεργασίας με το ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης σύναψε ο Δ. Κορδελιού Ευόσμου

Στη σύναψη μνημονίου συνεργασίας με το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Α.Π.Θ. της Θεσσαλονίκης προχώρησε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης και εδραίωσης της συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης της Διεύθυνσης Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου με το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου

Κλεάνθης Μανδαλιανός και ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης Α.Π.Θ. Γιώργος Τζέτζης, παρουσία της Αντιδημάρχου Αθλητισμού κ. Μαρίας Γαβαλά, δεσμευόμενοι στην τήρηση ενός κοινού πλαισίου δράσης που αφορά στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού σε τοπικό επίπεδο.

“Όντας πρωτοπόρος στην ανάπτυξη και υλοποίηση αθλητικών προγραμμάτων σε πανελλαδικό επίπεδο ο Δήμος μας, δεν επαναπαύεται σε καμιά πρωτιά. Και επειδή ζητούμενο για τη νέα δημοτική αρχή είναι να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την αθλητική δυναμική του τόπου, ώστε οι αθλητικές υπηρεσίες να βελτιωθούν και να αναπτυχθούν στο μέγιστο βαθμό προς όφελος της σωματικής υγείας και ευεξίας των δημοτών, προχωράμε ένα βήμα παρακάτω, αξιοποιώντας κάθε μέσο για την αθλητική πρωτοπορία του δήμου μας” τόνισε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, προσθέτοντας πως “με την αρωγή και υποστήριξη της ακαδημαϊκής κοινότητας και με τη σύμπραξη του επιστημονικού δυναμικού του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τον αθλητισμό στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου”.

“Στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας και σύνδεσης με την αγορά εργασίας του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και λόγω της στενής, αγαστής και εξαιρετικά γόνιμης πρότερης συνεργασίας των μελών του με μέλη του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, το μνημόνιο συνεργασίας συνδέει τους δύο φορείς σηματοδοτώντας μια νέα εποχή συνεργασίας με έναν δήμο που είναι πρωτοπόρος επί σειρά ετών στον τομέα του αθλητισμού” επισήμανε ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης Α.Π.Θ. Γιώργος Τζέτζης.

Για την εκπλήρωση των σκοπών του μνημονίου συνεργασίας, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου και το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης αναλαμβάνουν την εκπόνηση μιας σειράς δράσεων για τα προγράμματα άσκησης και αθλητικής αναψυχής, με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, έρευνας την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και την επιμόρφωση των υπηρεσιακών στελεχών του δήμου, τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης αλλά και εθελοντικής απασχόλησης φοιτητών/τριών στις αθλητικές δραστηριότητες του δήμου. Επίσης οι δύο πλευρές δεσμεύονται για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων σε επιστημονικό, επιμορφωτικό και ερευνητικό επίπεδο, στην από κοινού κατάθεση προτάσεων σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, στη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων και συνεδρίων επιστημονικού και κοινωνικού χαρακτήρα, κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα