Μητροπολίτης Άνθιμος: Είδα τον Αλέξη Τσίπρα να προσεύχεται επί ώρα στο Άγιον Όρος (VIDEO)

Στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου χοροστάτησε σήμερα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ο οποίος μίλησε στους πιστούς για την Πίστη και την απιστία.

Ο Παναγιώτατος χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την πρόσφατη ορκωμοσία των νέων υπουργών που όλοι τους έδωσαν πολιτικό όρκο και συγκεκριμένα σημείωσε: «Λυπήθηκα όταν είδα την τελευταία ορκωμοσία των υπουργών που δε δέχθηκαν το ορθόδοξο κείμενο αλλά ορκίστηκαν σε κρατικό όρκο. Κάτι ανάλογο έγινε και στην

ορκωμοσία της κυβέρνησης, μερικοί μόνο έδωσαν όρκο στο Ευαγγέλιο. Αυτά όμως πληρώνονται και τα πληρώνουμε όλοι μας. Δε μιλώ με κομματικό κριτήριο. Αλλά υπάρχει αγάπη για την Πίστη και τον Χριστό. Η Πίστη είναι μεγάλη υπόθεση. Ο άνθρωπος έχει δικαίωμα να είναι ή να μην είναι Χριστιανός».

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης μίλησε για τον πρωθυπουργό και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε ένα περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα, στο Άγιον Όρος: «Εχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό αρκετές φορές. Έχουμε διαφωνήσει ιδίως στο θέμα του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων της Μητρόπολης, και την υπόθεση τη χάλασαν άλλα πρόσωπα. Οταν επισκέφθηκε το Αγιο Ορος μπήκε μόνος του σε ένα μικρό εκκλησάκι και κάθισε επί πολλή ώρα. Τι έκανε; Προσευχή. Το πιστεύω και ας πει ο καθένας ό,τι θέλει».

Σχετικά με τον ίδιο και την πορεία του στην Εκκλησία, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τόνισε: «Δεν ξέρουμε τι κρατά ο κάθε άνθρωπος στην ψυχή του για τον Χριστό και την Εκκλησία. Αυτή είναι η ζωή, η αιωνιότης. Να το καταλάβουν αυτοί που έχουν αρμοδιότητες. Δεν έχω ούτε περιουσία ούτε χρήματα. Εχω μόνο όσα μου έδωσαν οι γονείς μου και η Πολιτεία με τις σπουδές και τον Στρατό που υπηρέτησα επί 30-31. Κατόπιν δοσμένος στην Εκκλησία ως σήμερα. Για την Θεσσαλονίκη μας. Ετσι θα το λέτε, διότι την εποφθαλμιούν. Εμείς θέλουμε να μείνουμε με αυτά που έχουμε. Δε θέλουμε να πεινάει ο κόσμος, να έχει δουλειά. Αυτή είναι η επιτυχία του κράτους».

Keywords
Τυχαία Θέματα