Καβάλα: Μήνυση στην Εγνατία Οδό για την ταλαιπωρία

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Καβάλας εναντίον της «Εγνατία Οδός Α.Ε», κατέθεσε το πρωί της Τετάρτης, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, εξαιτίας της δυσκολίας κίνησης των οχημάτων στην ανατολική πλευρά της πόλης, λόγω της κατασκευής σταθμού διοδίων.

«Καταθέτουμε σήμερα μήνυση ως Δήμος εναντίον της εταιρείας «Εγνατία Οδός Α.Ε» για την κατασκευή διοδίων την ανατολική πλευρά της πόλης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να κλείσει εντελώς αυτή κι ο κόσμος να αναγκάζεται να κάνει ολόκληρο κύκλο για να πάει από την δυτική πλευρά στους προορισμούς του», τόνισε χαρακτηριστικά

στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Δήμαρχος Καβάλας.

«Πρέπει η εταιρεία να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην πόλη της Καβάλας»

«Αποτέλεσμα είναι να επιβαρύνεται περιβαλλοντικά η πόλη, αλλά το σημαντικότερο είναι πως και τουριστικά και εμπορικά μειώνεται η κίνηση της πόλης μας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται, ούτε μπορούμε να περιμένουμε έναν εργολάβο να κάνει την κατασκευή σε ένα άλλο σημείο για έρθει εδώ. Πρέπει η εταιρεία να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην πόλη της Καβάλας. Πάντα υπάρχει μια δικαιολογία παρά την επικοινωνία που έχουμε. Άλλοτε μας λένε πως έχουν υποβάλει μια καινούργια πρόταση, άλλοτε ότι ο εργολάβος δεν έχει έρθει, όμως ο εργολάβος πρέπει να πιεστεί για να τελειώνουν τα διόδια», ανέφερε ακόμη ο Θόδωρος Μουριάδης, σύμφωνα με το kavalawebnews.gr.

«Τα νομικά μας όπλα λιγοστεύουν κι έτσι σταδιακά θα μπορέσουν να κάνουν την απαλλοτρίωση αυτή. Παρ’ όλα αυτά εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι…»

«Μας είπαν πως το κομμάτι θα γίνει πριν τις γιορτές, ύστερα το μετέθεσαν μετά τις γιορτές και όμως αυτή η κατάσταση συνεχίζεται. Υποτίθεται πως η πρόταση του καινούργιου διευθύνοντα συμβούλου για την συγκεκριμένη θέση τοποθέτησης των διοδίων ήταν διαφορετική. Παρ’ όλα αυτά όμως επιμένει το ΤΑΙΠΕΔ, ότι πρέπει τα διόδια να γίνουν στα συγκεκριμένα σημεία, όπου ήταν να γίνουν αρχικά τα μετωπικά, εκατό μέτρα παρακάτω και μάλιστα επειδή υπήρξε η αντίδραση του Δήμου, όταν και τους σταματήσαμε την προηγούμενη φορά, τώρα προβαίνουν σε αναγκαστική απαλλοτρίωση, που σημαίνει ότι τα νομικά μας όπλα λιγοστεύουν κι έτσι σταδιακά θα μπορέσουν να κάνουν την απαλλοτρίωση αυτή. Παρ’ όλα αυτά εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι. Ήδη οι δικηγόροι μας κινούνται ανάλογα κι από εκεί και πέρα δεν νομίζω πως θα έχουμε αλλαγή πλεύσης. Τα μετωπικά θα γίνουν σ’ εκείνο το σημείο και τα πλευρικά στην ανατολική πλευρά, εκεί που προβλεπόταν», ανέφερε καταληκτικά ο Δήμαρχος Καβάλας στις δηλώσεις του, μαζί με τον οποίο στα Δικαστήρια βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, καθώς και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου, Απόστολος Αγελαράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα