Μια… άλλη οδός η Ανθέων στο Δ. Νεάπολης - Συκεών (ΦΩΤΟ)

Μια άλλη οδό Ανθέων βλέπουν πλέον, μετά την ανακατασκευή του οδοστρώματος και την ασφαλτόστρωσή της, κάτοικοι και περαστικοί

Οι εργασίες του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, ήρθαν να αποκαταστήσουν την εικόνα και να αναβαθμίσουν τις συνθήκες ασφαλούς κίνησης οχημάτων και πεζών και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των περιοίκων που ταλαιπωρήθηκαν επί πεντάμηνο.

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης, από τα φανάρια της οδού Επταπυργίου έως την έξοδο προς την περιφερειακή οδό, ξεκίνησαν τις πρωινές ώρες του περασμένου Σαββάτου, 13 Μαΐου

2017, και ολοκληρώθηκαν νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όπου και η οδός παραδόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία. Κατά τη διάρκειά τους υπήρξε πρόβλεψη για την ελαχιστοποίηση και την αποφυγή της ταλαιπωρίας των εποχούμενων, με ειδικά συνεργεία να κατευθύνουν την κίνηση των οχημάτων προς την περιφερειακή οδό, και αντιστρόφως από την περιφερειακή προς τον πολεοδομικό ιστό, μέσω παρακαμπτήριων οδών και εφαρμόζοντας τμηματικά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Παρόντες κατά τη διάρκεια των εργασιών ασφαλτόστρωσης ήταν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αντώνης Σαουλίδης, οι οποίοι συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τους περιοίκους για την εξέλιξη του έργου.

«Η οδός αυτή, που αποτελεί νευραλγικό κάθετο άξονα προς την περιφερειακή οδό και χρησιμοποιείται καθημερινά από πολλές χιλιάδες οχήματα κατά την είσοδο και έξοδό τους από την πόλη, που εξυπηρετεί το Αθλητικό Κέντρο Αγ. Παύλου, τους περιπατητές και τα οχήματα προς το περιαστικό δάσος, είναι πλέον μια ασφαλής οδός. Είναι αλήθεια ότι το έργο καθυστέρησε να ολοκληρωθεί προκαλώντας την ταλαιπωρία των περίοικων και των διερχόμενων οχημάτων, αλλά αυτό οφείλονταν σε λόγους ξένους προς το δήμο μας, όπως ήταν κυρίως η ροή της χρηματοδότησής του από το κράτος, οι καθυστερήσεις που προκλήθηκαν με υπαιτιότητα της ΔΕΗ, αλλά και η ανακάλυψη βυζαντινών αρχαιοτήτων. Αντιλαμβανόμενοι τα προβλήματα που προκαλούνταν από το ‘‘πάγωμα’’ των εργασιών, δεν σταματήσαμε όλο αυτό το διάστημα να πιέζουμε με κάθε τρόπο το αρμόδιο υπουργείο και τη ΔΕΗ για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των εργασιών, κάτι που σήμερα έγινε προς γενική ανακούφιση», ανέφερε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, τονίζοντας την κρισιμότητα των εργασιών που σηματοδοτούν την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου της υπογείωσης του δικτύου υψηλής τάσης της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αντώνης Σαουλίδης στάθηκε επιπλέον στα μέτρα που ελήφθησαν για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας κατά την εξέλιξη των εργασιών, τονίζοντας ότι χάριν αυτών επιτεύχθηκε η μέγιστη ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των εποχούμενων, και πρόσθεσε: «Η οδός Ανθέων, στο σύνολο του τμήματός της που ανήκει στα όρια του δήμου μας, είναι πλέον ολοκληρωμένη και ασφαλής. Αυτό που οφείλαμε το κάναμε με κάθε τρόπο πιέζοντας την κατασκευάστρια εταιρία για την άμεση και πλήρη αποκατάστασή της. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα γίνει το ίδιο και στο υπόλοιπο τμήμα, στην απόληξή της προς την περιφερειακή, που δεν ανήκει στην ευθύνη του δήμου μας, όπου το σκάμμα παραμένει…».

Το έργο

Να σημειωθεί ότι με την ασφαλτόστρωση στην οδό Ανθέων ολοκληρώθηκε το μεγάλο έργο της υπογείωσης του δικτύου υψηλής τάσης στον άξονα της Επταπυργίου και της ευρύτερης περιοχής στη Δ.Ε. Συκεών.

Η υπογείωση του δικτύου υψηλής τάσης της ΔΕΗ, με ταυτόχρονη ασφαλτόστρωση των οδών Επταπυργίου-Αραπίτσας-Κανάρη-Ομήρου-Ανθέων (και στα δυο ρεύματα), είναι έργο που διεκδίκησε και εξασφάλισε η διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, θέτοντας ως προτεραιότητα την απομάκρυνση των δικτύων, των στύλων της ΔΕΗ και των πυλώνων από τον αστικό ιστό και το περιαστικό δάσος, έργο που εκτελέστηκε από την εταιρία «Ελληνικά Καλώδια» για λογαριασμό της ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ).

Το προηγούμενο διάστημα, και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Εβδομάδα, είχε γίνει η αποκατάσταση του ρήγματος στην οδό μετά από έντονες πιέσεις της δημοτικής αρχής του δήμου Νεάπολης-Συκεών, καθώς η κατασκευάστρια εταιρία είχε «παγώσει» τις εργασίες προκαλώντας καθυστέρηση στο έργο και μεγάλη ταλαιπωρία των περίοικων και των διερχόμενων.

Το έργο της υπογείωσης του δικτύου υψηλής τάσης της ΔΕΗ και η συνολική ασφαλτόστρωση των αντίστοιχων οδών εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα ανάπλασης που υλοποιείται στην περιοχή με στόχο τη συνολική αναβάθμιση των κεντρικών οδικών αξόνων του δήμου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των περιοίκων.

Το σχέδιο περιλαμβάνει ανακατασκευή και ανάπλαση των πεζοδρομίων και την τοποθέτηση νέων φωτιστικών τελευταίας τεχνολογίας (LED), με την εκπόνηση της μελέτης να βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Με τη σταδιακή ολοκλήρωση των εργασιών ο άξονας της Επταπυργίου θα εξελιχθεί όχι μόνο σε μια ασφαλή οδό για την κίνηση των οχημάτων και των πεζών, αλλά θα συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, όπως επίσης και στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα