Μεταγραφές ΠΑΟΚ 2017: Τι έφεραν τα εκατομμύρια

Ο ΠΑΟΚ έκανε πολλές και μεγάλες μεταγραφές το 2017, ξόδεψε εκατομμύρια ευρώ και το θέμα είναι τι αποκόμισε από αυτούς τους παίκτες.

Φτιάξε τα πιο ΠΑΟΚ Χριστούγεννα στα PAOK FC Official Stores

Είναι όλοι οι παίκτες που απέκτησε ο ΠΑΟΚ

μέσα στο 2017. Η εφημερίδα FORZA κατέγραψε μία αναλυτική παρουσίαση του τι έδωσε και τι δίνει ο ΠΑΟΚ γι’ αυτούς, αλλά και τι έχει πάρει μέσα στο γήπεδο.

ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ: Αποκτήθηκε πέρυσι τον χειμώνα και έχει δώσει λύσεις στο σκοράρισμα. Για την απόκτησή του δαπανήθηκε ποσό 2.200.000 ευρώ. Ο ίδιος αρχικά αμείβονταν με 850.000 ευρώ. Τελευταία έγινε και αναπροσαρμογή. Σε 39 παιχνίδια έχει βάλει 20 γκολ, αριθμός σαφώς ικανοποιητικός.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο Πρίγιοβιτς προσφέρει, αλλά ο ΠΑΟΚ (όπως δήλωσε και ο Μίχελ) δεν έχει πρόβλημα να τον παραχωρήσει.

ΕΝΡΙΚΕ: Αποκτήθηκε πριν 11 μήνες από τη Γαλλία και για την μεταγραφή του ο ΠΑΟΚ δαπάνησε 1.600.000! Ο ίδιος είχε υπογράψει για τρία χρόνια έναντι 700.000 ευρώ. Στον ΠΑΟΚ έπαιξε επί της ουσίας πέντε μήνες! Μέσα από την πορεία των αγώνων απέκτησε ρόλο παίκτη που έρχονταν να αλλάξει την ροή των αγώνων. Έβαλε έξι γκολ, μέχρι να δοθεί δανεικός.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο ΠΑΟΚ έδωσε πάρα πολλά χρήματα και μάλλον περιμένει να πάρει από αυτόν πράγματα στην συνέχεια, αν θα επιστρέψει για να έχει πιο πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΟΥΑΡΝΤΑ: Αποκτήθηκε από τον Παναιτωλικό με 800.000 ευρώ! Ο ίδιος υπέγραψε για τρία χρόνια έναντι 350.000 ετησίως. Πέρυσι έπαιξε σε 14 ματς σκοράροντας σε δύο παιχνίδια, ενώ η μεταγραφή σημαδεύτηκε από τα παράξενα καλοκαιρινά τερτίπια του. Τώρα παίζει (καλά) δανεικός στον Ατρόμητο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε πολλά πράγματα από τον Ουάρντα. Μεγάλο ερώτημα τι θα γίνει στο μέλλον.

ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ: Ήταν έτσι και αλλιώς η μεταγραφή που θα είχε το μικρότερο ρίσκο. Σιγά - σιγά αυτό επιβεβαιώνεται μια και ο Πορτογάλος είναι ήδη ο ηγέτης του ΠΑΟΚ. Παρά το ότι έχει παίξει σε 12 ματς, παρά το ότι παίζει αναγκαστικά στην άμυνα, ήδη ο ΠΑΟΚ τον έχει επιβραβεύσει και με το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο ΠΑΟΚ έδωσε ένα εκατομμύριο στη Βολφσμπουργκ και δίνει 1.300.000 ετησίως στον παίκτη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Παρά τις ατυχίες προσφέρει και σίγουρα θα προσφέρει και τα επόμενα χρόνια.

ΡΕΙ: Αποκτήθηκε για βασικός με μεταγραφή που κόστισε 1.500.000 στην ομάδα του, ενώ ο ίδιος αμείβεται ετησίως με 500.000 ευρώ. Ο Αργεντινός έπαιξε στα πρώτα 17 παιχνίδια και τώρα έχασε τη θέση του από τον Πασχαλάκη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Είχε καλές και κακές στιγμές. Αν και είναι νωρίς, σίγουρα δεν έχει κάνει την διαφορά, ειδικά για τα λεφτά που δόθηκαν.

ΛΗΜΝΙΟΣ: Αποκτήθηκε από τον Ατρόμητο με 800.000 ευρώ. Ο ίδιος αμείβεται με 150.000 ετησίως. Μέχρι τώρα έχει παίξει σε 13 ματς. Στα οκτώ βασικός. Τώρα τελευταία έχει αποκτήσει και ρόλο πρωταγωνιστή.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Όπως και να το δει κανείς αποκτήθηκε και ως επένδυση. Ήδη όμως αποδίδει και προσφέρει. Η μεταγραφή πάει καλά.

ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ: Ήρθε στα τέλη του καλοκαιριού και η μεταγραφή του δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες λόγω της μεγάλης Ιταλικής εμπειρίας του. Ο ΠΑΟΚ έδωσε στην ομάδα του 1.300.000 και στον ίδιο 700.000 για συμβόλαιο τεσσάρων ετών. Μέχρι τώρα έχει παίξει σε 13 ματς και έχει ένα γκολ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει αυτά για τα οποία αποκτήθηκε και μέχρι τώρα δεν υπάρχει το παραμικρό value for money.

ΤΕΛΙΚΑ: Όταν δίνεις περίπου 9,2 εκατομμύρια ευρώ μόνο για μεταγραφές σε ομάδες, σίγουρα περιμένεις να φτιάξεις και έναν κορμό από όλους αυτούς, αλλά και να έχεις ήδη αποκομίσει περισσότερα αγωνιστικά οφέλη. Ελάχιστοι από τους παραπάνω, θεωρούνται τώρα βασικοί στον ΠΑΟΚ.

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΛΛΩΝ ΠΕΝΤΕ ΠΑΙΚΤΩΝ

Οι δανεικοί και οι ελεύθεροι

Μέσα σε αυτή την… πολύ ακριβή για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ χρονιά, ο Δικέφαλος του Βορρά απέκτησε και πέντε ποδοσφαιριστές χωρίς να δαπανήσει χρήματα για αγορά - μεταγραφή. Ποιος ήταν ο απολογισμός αυτών και που βρίσκονται τώρα;

ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΑΚ : Ήταν μέσα στους πρώτους μεταγραφικούς στόχους και πράγματι αποκτήθηκε ως δανεικός από την Ζενίτ, με τον ΠΑΟΚ να δαπανάει για τις ετήσιες αποδοχές του 600.000 ευρώ.
Ο Σλοβάκος υπολογίζονταν να είναι βασικός στην ομάδα, έτσι ξεκίνησε, έχασε όμως τη θέση του και τώρα «ξαναπαλεύει». Έχει τέσσερα γκολ και μία ασίστ σε 1124 λεπτά συμμετοχής.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Δεν έχει φθάσει στην αναμενόμενη προσφορά.

ΣΑΜΠΡΑΝΟ : Ο ΠΑΟΚ πόνταρε πάρα πολλά στον διεθνή Περουβιανό και γι’ αυτό έκανε αγώνα για να τον κλείσει στο τέλος των μεταγραφών. Για τον συγκεκριμένο στόπερ, ο ΠΑΟΚ θα έδινε 1.250.000 ως ετήσια αμοιβή. Μετά από οκτώ εμφανίσεις και χωρίς ο Σαμπράνο να εντυπωσιάσει, έχει αποφασιστεί ότι ο δανεισμός θα τερματιστεί και ο παίκτης θα αποχωρήσει.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Εκ του αποτελέσματος, ο συγκεκριμένος δανεισμός απέτυχε.

ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ: Ήταν και είναι μία μεγάλη μεταγραφική επένδυση για τον ΠΑΟΚ. Ο Βραζιλιάνος που έκλεισε μία ημέρα πριν το τέλος των μεταγραφών αμείβεται ετησίως με 1.500.000 ευρώ. Έχει υπογράψει για τρία χρόνια. Μέχρι τώρα δεν έχει βοηθήσει τόσο πολύ, αφού ξεκίνησε αργά και έχασε ένα μήνα λόγω τραυματισμού. Έχει παίξει σε 11 από τα 22 ματς του ΠΑΟΚ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Καλός παίκτης που από εδώ και πέρα αναμένεται να προσφέρει περισσότερα.

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ: Ο 28χρονος τερματοφύλακας αποκτήθηκε τον Αύγουστο με στόχο να αποτελέσει μία καλή εναλλακτική λύση, πίσω από τον Ρέι. Αρχικά ο ΠΑΟΚ τον υπέγραψε για ένα χρόνο με 150.000 ευρώ και στην πορεία τον επιβράβευσε με νέο διετές συμβόλαιο και μία σχετική αύξηση αποδοχών. Έχει παίξει σε πέντε ματς χωρίς να δεχθεί γκολ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Για τον ρόλο που έχει και τα χρήματα που δαπανήθηκαν, φαίνεται να υπάρχει ένα value for money.

ΛΕΒΕΚ: Ο Γάλλος αποτέλεσε μία από τις πρώτες κινήσεις του ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι. Στα 28 του έφυγε από τη Γαλλία και από τη Γκινγκάμπ και υπέγραψε στον Δικέφαλο για τρία χρόνια, έναντι (περίπου) 350.000 ευρώ ετησίως. Λόγω αλλεπάλληλων τραυματισμών έχει παίξει μόλις μία φορά.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η πιο αποτυχημένη –μέχρι στιγμής- μεταγραφική επιλογή του ΠΑΟΚ.

ΤΕΛΙΚΑ: Μετά από όλα αυτά και γι’ αυτούς του παίκτες, δεν μπορεί κάποιος να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος.

Πηγή: FORZA

Keywords
Τυχαία Θέματα