Μελωδική πρεμιέρα με πολύ χιούμορ στην ομορφότερη αυλή της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ&VIDEO)

Ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό μουσικό τετραήμερο ξεκίνησε σήμερα στους κήπους της Βίλας Αλλατίνη. Η πρώτη έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας φιλοξενεί από απόψε μουσικές βραδιές με ελεύθερη είσοδο, υπό τον τίτλο “Βραδιές Πολιτισμού στη Βίλα Αλλατίνη”.

Η αρχή έγινε με τον Διογένη Δασκάλου και τους Monie & Monie Conniente να ανοίγουν την αυλαία, συμπράττοντας με τον Γιώργη Χριστοδούλου. "Μασκούλες δεν βλέπω τις βγάλαμε; Βλέπω κάποιους τυπικούς. Είναι ο κύριος Τσιόρδας μαζί μας; Ένας είναι ο τυπικός" είπε με χιούμορ κατά την έναρξη της συναυλίας ο Διογένης Δασκάλου.

Το κοινό έφτασε

στον χώρο με συγκεκριμένο προγραμματισμό και φορώντας μάσκα, ενώ τηρήθηκαν οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά και των καλλιτεχνών.

Σκοπός της συγκεκριμένης διοργάνωσης, η οποία ολοκληρώνεται την Πέμπτη με συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, είναι η ανάδειξη των κήπων σε χώρο πολιτισμού.

Στο οίκημα της Βίλας Αλλατίνη εδρεύει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η αρχική του χρήση ήταν ως εξοχική κατοικία της Ισπανοεβραϊκής οικογένειας Αλλατίνη και στους υπέροχους κήπους της θα τοποθετηθούν 400 καθίσματα, ηχοφωτιστική κάλυψη και το stage που θα φιλοξενεί αγαπημένους καλλιτέχνες τα βράδια αυτού του μουσικού τετραήμερου.

Το πρόγραμμα των υπόλοιπων ημερών:

-Τρίτη 21 Ιουλίου 2020:

σειρά θα έχει ένα αφιέρωμα στον αγαπημένο δημιουργό Leonard Cohen, από ένα ensemble τριών εξαιρετικών γυναικείων φωνών, Nalyssa Green, Sugahspank! & Lou is.

Πρόκειται για μια ζωντανή μουσική σύμπραξη που θα παρουσιάσει την μουσική και το έργο του Cohen.

Οι τρεις νέες τραγουδίστριες με πολύ διαφορετικές διαδρομές αλλά με κοινή ανάγκη την αναζήτηση και κοινό χαρακτηριστικό την τόλμη, θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια που έχει σφραγίσει ο ίδιος με τη χαρακτηριστική βαριά φωνή του, με τη συνοδεία τριών εξαιρετικών μουσικών (τον βιρτουόζο ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλο, τον μαέστρο Γιώργο Δελλή στα πλήκτρα, και τον λακωνικά μελωδικό ‘Αδωνι Γουλιέλμο στην κιθάρα (Swing Shoes).

-Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020:

ο Ορφέας Περίδης και ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης έρχονται «..με δυο κιθάρες» παρουσιάζοντας μία μοναδική παράσταση που συνδυάζει τραγούδια που

έχουν συνθέσει οι ίδιοι αλλά και αγαπημένα ακούσματα που έχουν καθορίσει την ελληνική μουσική σκηνή.

Σε μία σπάνια και μουσικά γόνιμη συνάντηση, οι δύο καλλιτέχνες δημιουργούν ένα πρόγραμμα που συνταιριάζει τη μελωδική μυσταγωγία και τον ρυθμό της λυτρωτικής ψυχαγωγίας επιβεβαιώνοντας τη ρήση: «Τίποτα καλύτερο από μία κιθάρα εκτός ίσως από δύο».

-Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020:

η σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Ελευθερία Αρβανιτάκη θα συναντηθεί μουσικά με τρεις κορυφαίους σολίστες για να παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από όλο το φάσμα του ρεπερτορίου της. Από το «Της καληνύχτας τα φιλιά» και «Το παράπονο» μέχρι τα πιο πρόσφατα «Δυνατά δυνατά» και το «Κι εγώ που έλεγα», η γνωστή ερμηνεύτρια έχει αγαπηθεί από το κοινό για την ξεχωριστή φωνή της.

Το τριώροφο νεοκλασικό οικοδόμημα που βρίσκεται στην περιοχή Ντεπώ, στα ανατολικά του δήμου Θεσσαλονίκης, χτίστηκε το 1898.

Κανόνες ασφάλειας και υγιεινής για τις συναυλίες στη Βίλα Αλλατίνη:

Με #προτεραιότητα την ασφάλεια

Προσέρχεστε στην εκδήλωση την ώρα που αναγράφεται στο εισιτήριο σας, ανάλογα με την ζώνη που κάθεστε.Η είσοδος θα γίνεται από την Λεωφόρο Βασ. Όλγας 198. Ακολουθήστε την σήμανση στο έδαφος, που διασφαλίζει την υποχρεωτική τήρηση της απόστασης των 2 μέτρων, μεταξύ δύο ομάδων ατόμων. Ακολουθείστε τις οδηγίες του προσωπικού για να μην υπάρξει συνωστισμός.Οι θέσεις είναι αριθμημένες, τηρούνται οι πρέπουσες αποστάσεις και ταξιθέτες θα σας υποδεχθούν για να σας οδηγήσουν σε αυτές. Απαγορεύεται ρητά η αυτόβουλη μετακίνηση καθισμάτων.Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και κατά την έξοδο από το χώρο της συναυλίας. Κατά την διάρκεια της συναυλίας η χρήση της μάσκας είναι προαιρετικήΟι θεατές πριν την είσοδο τους στο χώρο θα πρέπει να απολυμάνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό διάλυμα που θα τους διατεθεί.Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης δεν θα γίνει διάλειμμα και δεν θα υπάρχει καντίνα για αποφυγή συνωστισμούΔεν επιτρέπεται η επίσκεψη του κοινού στα καμαρίνια των καλλιτεχνών πριν ή μετά το πέρας της εκδήλωσης, ώστε να προφυλάσσονται τόσο οι συντελεστές της εκδήλωσης όσο και το κοινό, αλλά και να αποφεύγεται ο συνωστισμός.Οι θεατές μετά το τέλος της παράστασης θα πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να τους υποδείξουν οι ταξιθέτες πως μπορούν να αποχωρήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα