Με το δεξί στο 2018 ο Άρης! Επέστρεψε στις νίκες απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου

Με επιστροφή στις νίκες συνδύασε ο Άρης το ποδαρικό του στη νέα χρονιά, επικρατώντας με σκορ 2-0 του Απόλλωνα Πόντου στο "Κλεάνθης Βικελίδης" για την 10η αγωνιστική της Football League.

Με γκολ των Πλατέλλα (14΄) και Ντούνη (45΄) οι "κιτρινόμαυροι" επανήλθαν στα θετικά αποτελέσματα (μετά

τις ισοπαλίες με ΟΦΗ και Παναιγιάλειο στο φινάλε του 2017) παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Το ματς ουσιαστικά κρίθηκε από το... επεισοδιακό πρώτο ημίχρονο, καθώς ο Άρης πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, ενώ ο Απόλλων Πόντου έμεινε με δέκα παίκτες και παράλληλα αποβλήθηκε και ο προπονητής του, Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

Ο αγώνας

Γκολ στην πρώτη φάση ο Άρης

Το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό στο πρώτο ημίχρονο, με τον Απόλλωνα να μένει με δέκα παίκτες και χωρίς τον προπονητή του στον πάγκο. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά στον αγώνα, ο Άρης άνοιξε το σκορ στην πρώτη καλή στιγμή του, στο 14΄, με γκολ του Πλατέλλα. Ο Μπούρμπος έκανε τη σέντρα ο Σαμαράς απομάκρυνε με το κεφάλι η μπάλα έφτασε στον Πλατέλλα που με σκαστό σουτ νίκησε τον Λόπεθ για το 1-0.

Επεισοδιακό το πρώτο μέρος

Στο 34ο λεπτό αποβλήθηκε ο Γεωργιάδης με δεύτερη κίτρινη κάρτα, επειδή εκτέλεσε φάουλ πριν σφυρίξει ο διαιτητής, Εμμανουήλ Κυρίτσης, ενώ του είχε υποδείξει νωρίτερα να εκτελέσει μετά το σφύριγμά του. Την πρώτη κίτρινη την είχε δεχτεί για διαμαρτυρία στο 18΄.

Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους "Πόντιους", με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη να ξεσπά με παράπονα στον τέταρτο διαιτητή και να αποβάλλεται κι αυτός στο 38΄. Ο τεχνικός του Απόλλωνα ήταν εκτός εαυτού και αποδοκιμάστηκε από τους φίλους του Άρη κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο. Από τον πάγκο των "κοκκινόμαυρων" τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία και ο γιος του Καλαϊτζίδη (παίκτης της ομάδας).

Καθάρισε πριν το ημίχρονο ο Άρης

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μετά την ένταση και τις αποβολές ο Άρης έφτασε και σε δεύτερο γκολ με σκόρερ τον Ντούνη στο 45΄. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου οι κιτρινόμαυροι βγήκαν στην αντεπίθεση με τέσσερις παίκτες, ο Πασάς έσπασε την μπάλα ο Καλί δεν απομάκρυνε σωστά και ο Ντούνης με πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Λόπεθ.

Γενικότερα το πρώτο μέρος είχε αρκετή ένταση και λιγοστές αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τον Άρη να είναι άκρως αποτελεσματικός και να σκοράρει στις δύο μεγάλες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Για τον Απόλλωνα τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα καθώς αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο από νωρίς και χωρίς την καθοδήγηση του προπονητή του από τον πάγκο. Έτσι, ουσιαστικά το παιχνίδι κρίθηκε πριν το φινάλε του β΄ μέρους.

Διαχειρίστηκε άνετα το προβάδισμα ο Άρης

Το δεύτερο 45λεπτο ήταν αρκετά πιο ήρεμο, με τον Άρη να διατηρεί με άνεση το προβάδισμά του παίζοντας και με παίκτη παραπάνω, ενώ οι φιλοξενούμενοι που είχαν το αριθμητικό μειονέκτημα δεν έβρισκαν τρόπο για να αντιδράσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Στο 57΄ ο Λόπεθ απέκρουσε κεφαλιά του Ντούνη και στη συνέχεια σουτ του Διαμαντόπουλου και στο 63΄ σταμάτησε νέο σουτ του Παυλίδη. Στο 73΄ είχε μια καλή φάση ο Απόλλων με σουτ του Συμελίδη που πέρασε άουτ, ενώ ο Άρης είχε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού και κυριαρχούσε απόλυτα στην αναμέτρηση. Στο 88΄ ο Κάσσος σούταρε άστοχα άουτ από θέση βολής ολομόναχος μέσα στην περιοχή.

Ο αγώνας συνεχίστηκε κάπως έτσι μέχρι το φινάλε, με το 2-0 να παραμένει μέχρι και το σφύριγμα της λήξης και τον Άρη να επιστρέφει στις νίκες, έπειτα από τις δύο ισοπαλίες με ΟΦΗ και Παναιγιάλειο, κάνοντας ποδαρικό με το δεξί στο 2018.

Συνθέσεις:

Άρης (Δ. Σπανός): Καντιμοίρης, Μπούρμπος, Βαλεριάνος, Ούγκο Σόουζα, Δεληζήσης, Μουμίν, Ντούνης (Μαραγκός 84’ ), Ιντζόγλου, Διαμαντόπουλος (Κάσος 72΄), Πασσάς (55' Παυλίδης), Πλατέλλας

Απόλλων Πόντου (Δ. Καλαϊτζίδης): Λόπεθ, Γεωργιάδης, Σαμαράς, Καλί, Αμαραντίδης, Βεργώνης (Καπίας 82’), Καλογέρης, Συμελίδης, Λιόνης (57' Ενλουντούλου), Μπρίτο (Γκουγκούδης 72’ ), Χασομέρης

Keywords
Τυχαία Θέματα