Μακελειό με 10 νεκρούς στο Τορόντο - Ποια η ταυτότητα του οδηγού του βαν που σκόρπισε τον θάνατο

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη 15 τραυματίστηκαν από το ημιφορτηγό που έπεσε πάνω σε πεζούς στη διασταύρωση στα βόρεια προάστια του Τορόντο.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στα βόρεια της πόλης, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7.

Γύρω στη 1.30, τοπική ώρα, ένα λευκό φορτηγάκι ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και παρέσυρε οκτώ έως δέκα άτομα στην οδό Γιόνγκ, κοντά στη λεωφόρο Φιντς.

Οι αρχές της μεγαλύτερης πόλης του Καναδά αρχικά

ανέφεραν ότι έχουν τραυματιστεί οκτώ έως δέκα άνθρωποι. Στη συνέχεια όμως ανακοίνωσαν ότι είναι ασαφές το πόσα ακριβώς είναι τα θύματα, καθώς και το πόσο σοβαρά είναι τα τραύματά τους. Εν συνεχεία τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς, ενώ τουλάχιστον οκτώ ασθενοφόρα έφτασαν στο νοσοκομείο Σάνιμπρουκ, μεταφέροντας θύματα.

Παράλληλα παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστο αν πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια, ή για τροχαίο ατύχημα, την ώρα που ο Πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό δήλωνε ότι "συνεχίζουμε να συλλέγουμε πληροφορίες και το συντομότερο δυνατό θα ενημερώσουμε τους Καναδούς".

Αυτή είναι η ταυτότητα του δράστη του μακελειού

Νωρίτερα οι καναδικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομα του οδηγού του βαν που σκόρπισε τον θάνατο σε κεντρική διασταύρωση στο Τορόντο.

Πρόκειται για τον Άλεκ Μινασιάν. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας του Τορόντο ο 25χρονος τελεί υπό κράτηση και ανακρίνεται, προκειμένου να διαπιστωθούν τα κίνητρα της πράξης του.

Ο υπουργός Δημόσιας Ασφαλείας του Καναδά Ραλφ Γκούντεϊλ απέκλεισε, πάντως, το σενάριο μιας επίθεσης εναντίον «της εθνικής ασφάλειας» της χώρας και άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας, Μαρκ Σόντερς τόνισε πως ο Μινασιάν δεν είχε ποινικό μητρώο, δεν υπήρχε τίποτα γι' αυτόν στους φακέλους της αστυνομίας και τα κίνητρα της πράξης του δεν είναι ακόμη απόλυτα σαφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα