Λύτρωση με Σβιντέρσκι και νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα!

Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν λυγίζει με τίποτα! Σε ένα ματς που έδειχνε να του... "στραβώνει", καθώς ισοφαρίστηκε με αντικανονικό γκολ (οφσάιντ) και έχασε πέναλτι στο 76΄, ο Σβιντέρσκι ήρθε από τον πάγκο και σκόραρε το πρώτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα στο 87΄, χαρίζοντας τη νίκη με 2-1 στον Δικέφαλο επί του ΠΑΣ Γιάννινα, για την εξ αναβολής 15η αγωνιστική της

Super League.

Εκπτώσεις έως -70% στα PAOK FC Official Stores! Προλαβαίνεις;

Η πρωτοπόρος ομάδα του Λουτσέσκου πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς με αρκετή δόση άγχους και περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΛ για να μάθει με πόσους βαθμούς διαφορά θα πάει στα δύο ντέρμπι (με ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και με Ολυμπιακό στην Τούμπα) του πρωταθλήματος που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο. Σε ένα ματς-θρίλερ λοιπόν, οι "ασπρόμαυροι" πήραν τη νίκη στο τέλος με λυτρωτή τον Σβιντέρσκι και συνέχισαν το εντυπωσιακό αήττητο σερί τους (17 νίκες και 1 ισοπαλία σε 18 ματς) με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γιαννιώτες μετά το αντικανονικό γκολ (οφσάιντ) που πέτυχαν και ισοφάρισαν έκαναν συνεχώς καθυστερήσεις προσπαθώντας να πάρουν το ισόπαλο αποτέλεσμα στην Τούμπα. Χαρακτηριστικό είναι ότι τελείωσαν το παιχνίδι μόλις με 1 τελική προσπάθεια, αυτή της φάσης του γκολ, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε συνολικά 23.

Προβάδισμα με πέναλτι του Πέλκα

Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό και αρκετές αξιόλογες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, όπου ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πέλκα. Την εσχάτη των ποινών είχε κερδίσει ο Άκπομ, ξεκινώντας τη φάση με κλέψιμο από τον Ευαγγέλου, παίρνοντας πάσα από τον Πέλκα και προσπαθώντας να αποφύγει τον Ευαγγέλου που τον ανέτρεψε στην περιοχή.

Ισοφάριση με αντικανονικό γκολ

Στο δεύτερο μέρος το ματς έγινε... ροντέο, με τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες της Τούμπας υπό βροχόπτωση να αγχώνονται μέχρι το δραματικό φινάλε. Στο 52΄ ο Μάνος έφυγε από αντικανονική θέση οφσάιντ στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, βγήκε τετ α τετ από την άψογη μπαλιά του Μπουκουβάλα και "κρέμασε" τον Πασχαλάκη με εξαιρετικό πλασέ στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1, με γκολ όμως που δεν έπρεπε να μετρήσει.

Έχασε πέναλτι ο Άκπομ

Στο 75ο λεπτό του παιχνιδιού κι ενώ ο ΠΑΟΚ πίεζε ψάχνοντας διακαώς το γκολ που θα του έδινε προβάδισμα, ο Άκπομ κέρδισε δεύτερο πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λίλα στην περιοχή. Ο ίδιος ο Άγγλος αυτή τη φορά ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Βελλίδης τον νίκησε αποκρούοντας και διατηρώντας το 1-1. Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ ζήτησε άλλα δύο πέναλτι σε μαρκαρίσματα που έγιναν σε Κρέσπο και Βαρέλα μέσα στην περιοχή. Στην δεύτερη φάση φάνηκε να έχει δίκιο που διαμαρτυρήθηκε.

Λύτρωση με Σβιντέρσκι

Το άγχος αυξήθηκε μετά το χαμένο πέναλτι, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν απεγνωσμένα το γκολ. Ο Σβιντέρσκι πέρασε στο παιχνίδι και δίπλα στον Άκπομ στην επίθεση, παίζοντας για δεύτερη φορά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ως αλλαγή. Ο Πολωνός εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του δόθηκε στο 87ο λεπτό, όταν ο Βελλίδης υπολόγισε λάθος και έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του σε κεφαλιά του Μάτος, στέλνοντας από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το νικητήριο γκολ που λύτρωσε τον ΠΑΟΚ.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Πέλκας, Μπίσεσβαρ (59’ Ζαμπά), Λημνιός (67’ Σβιντέρσκι), Άκπομ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Ευαγγέλου, Σκόνδρας, Λίλα, Σεργκελασβίλι, Βιδάλ (74’ Πάντελιτς), Σιόντης, Γιάκος, Μπουκουβάλας, Κριζμάν (85’ Παμλίδης), Μάνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα