Λουτσέσκου: Να κρατήσουμε τη νοοτροπία και τη θέληση για να κερδίζουμε

Την ικανοποίηση του για τη νίκη στη Λευκορωσία, αλλά και την απόδοση των παικτών του εξέφρασε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου.

Διαβάστε όσα είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ για τον Ζαμπά, τον Τόσκα και την χρησιμοποίηση του Βιεϊρίνια στην επίθεση.

Αναλυτικά:

Για τη δύσκολη σειρά αγώνων που είχε η ομάδα: "Είναι αλήθεια ότι είχαμε μία σειρά πολύ δύσκολων αγώνων, αλλά θα προτιμούσα να κάνω μία ανάλυση μετά κι από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του σημασία. Σήμερα αυτό το παιχνίδι

ήταν πολύ σημαντικό για το Europa League, την Κυριακή το παιχνίδι θα είναι σημαντικό για το πρωτάθλημα. Το πιο σημαντικό, είναι να κρατήσουμε αυτή τη νοοτροπία, τη θέληση για να κερδίζουμε, να παίζουμε ποδόσφαιρο και να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Κι είναι πολύ σημαντικό να είναι έτοιμος κάθε παίκτης ανά πάσα στιγμή, είτε παίξει πολύ, είτε λίγο, είτε καθόλου, γιατί μόνο σαν γκρουπ κερδίζουμε πράγματα".

Για την κατάσταση στον όμιλο και την εικόνα της ΜΠΑΤΕ: "Δεν θέλω να συγκρίνω παιχνίδια και καταστάσεις. Και οι τέσσερις ομάδες του ομίλου είναι διαφορετικές μεταξύ τους. Κάθε παιχνίδι, είναι μία διαφορετική κατάσταση. Σήμερα αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που κέρδισε το πρώτο της παιχνίδι στον όμιλο και ήμασταν κι εμείς αποφασισμένοι, να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Η ΜΠΑΤΕ είναι μία ομάδα με εμπειρία και οργάνωση, την είχαμε αναλύσει πολύ καλά πριν από το παιχνίδι κι απλά ο ΠΑΟΚ ήταν σήμερα πολύ καλύτερος από τον αντίπαλο του".

Για τον Ζαμπά: "Αυτή είναι η δουλειά μας, να αναλύουμε σωστά τις καταστάσεις και να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις. Επίσης, πρέπει να βλέπουμε την πιο ευρεία εικόνα, σαν προπονητής πρέπει να έχω πλήρη εικόνα, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές λέω ότι σημασία έχει το επόμενο παιχνίδι και να βρίσκω τους παίκτες που έχουν την ικανότητα να παίξουν αυτή την στιγμή. Οι αλλαγές αυτές, θα πρέπει να μας δίνουν τη νίκη".

Για τις συνεργασίες των παικτών του: "Ο συνδυασμός του Μπίσεσβαρ με τον Βιεϊρίνια, μας έδωσε ένα φανταστικό παιχνίδι στο Καραΐσκάκη. Ειλικρινά η ομάδα σήμερα ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Το απολαύσαμε το παιχνίδι".

Για τη σκέψη του για το αριστερό άκρο της άμυνας και τον Τόσκα: "Ο κάθε παίκτης δίνει υποστήριξη στην δουλειά της ομάδας. Δεν είναι θέμα, το να παίζει για πιο πολύ κάποιος, αλλά να είναι έτοιμος όταν η ομάδα τον χρειάζεται. Έχουμε μία αμυντική γραμμή που αναπτύσσεται και αμύνεται πολύ καλά, από πέρυσι. Με παιχνίδια κάθε τρεις μέρες, πρέπει να εξασφαλίσουμε την ισορροπία της ομάδας και να δίνουμε φρεσκάδα στην ομάδα, προχωρώντας σε μερικές αλλαγές. Το ίδιο έγινε με τον Μάτος, σήμερα ήταν η σειρά του Αντρέ. Το σημαντικό είναι όποιος παίζει, να μας δίνει την πιθανότητα για τη νίκη.

Ο Βιεϊρίνια ήταν μέχρι στιγμής ο αριστερός μας μπακ, έχει παίξει από την αρχή της σεζόν σε αυτή τη θέση. Αυτή είναι η θέση του. Ο Ζαμπά είχε ένα θέμα και ήταν ο μοναδικός που μπορούσε να τον αντικαταστήσει σε αυτή τη θέση. Για αυτό τον χρησιμοποίησα εκεί".

Για το πρώτο εικοσάλεπτο του ΠΑΟΚ: "Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τις στιγμές σου και να δεις τις καταστάσεις που θα προκύψουν στο γήπεδο. Πραγματικά η ομάδα διαχειρίστηκε τέλεια το παιχνίδι".

Keywords
Τυχαία Θέματα