Λημνιός: Θα μπούμε αποφασισμένοι στο ντέρμπι από το πρώτο λεπτό

Για το ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στον Άρη, τις απουσίες Πέλκα και Μαουρίσιο αλλά και την πρωτιά του ΠΑΟΚ στη βαθμολογία μίλησε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Λημνιός.

Αναλυτικά όλα όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

«Ήταν μια ευκαιρία να πάρουμε ανάσες. Να πω την αλήθεια, δεν προλάβαμε πολύ να ξεκουραστούμε γιατί είχαμε δυο σημαντικούς και δύσκολους αγώνες με την Εθνική, με Κροατία και Λευκορωσία. Από εκεί και πέρα όμως δεν υπάρχει ιδιαίτερο θέμα ξεκούρασης για

μένα καθώς είμαι και μικρός στην ηλικία, μπορώ να το διαχειριστώ και … αυτό το διάστημα πέρασε έτσι».

-Μια Εθνική για την οποία όλοι μιλούν με κολακευτικά λόγια και για τις εντυπώσεις αλλά κυρίως για την ουσία που έχει στο παιχνίδι της:

«Η συγκεκριμένη ομάδα κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία δυο χρόνια για να βρεθεί το καλοκαίρι του 2019 στην τελική φάση του Euro, στην Ιταλία. Ο προπονητής μας, ο κ. Νικοπολίδης, έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια κι έχει βάλει στο μυαλό του κάθε παίκτη ότι η ομάδα πρέπει να μπαίνει μέσα στο γήπεδο και να κερδίζει σε συνδυασμό με όμορφο ποδόσφαιρο. Η ομάδα μας αυτή τη στιγμή ολοκλήρωσε τη συγκεκριμένη φάση με είκοσι πέντε βαθμούς, κάτι που μας ευχαριστεί πάρα πολύ και τώρα περιμένουμε την Τρίτη για να γίνει η κλήρωση – είμαστε εμείς η Αυστρία, η Πολωνία κι η Πορτογαλία – για να δούμε με ποιά θα κληρωθούμε, να παίξουμε στα μπαράζ και να πάμε στο Euro2019».

-Κι από την Εθνική στον ΠΑΟΚ. Πως βρήκες την ομάδα επιστρέφοντας εδώ και σε τι κατάσταση βρίσκεστε εν όψει του Κυριακάτικου αγώνα με τον Άρη:

«Η ομάδα βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Από την αρχή της εβδομάδας δουλεύουμε για τον αγώνα με τον Άρη. Γνωρίζουμε ότι είναι ένα πολύ δυνατό ματς. Είναι ένα απαιτητικό ματς. Ενα μεγάλο ντέρμπι το οποίο το θέλει πάρα πολύ ο κόσμος του ΠΑΟΚ κι εμείς φυσικά. Γνωρίζουμε πως ο Άρης περιμένει πώς και πώς αυτό το παιχνίδι. Ξέρουμε ότι θα υπάρχει πίεση αλλά θα υπάρχει πίεση κι από την πλευρά του Άρη. Γνωρίζουμε ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Ο κόσμος του Άρη θα βοηθήσει τους παίκτες για να υπάρχει πίεση πάνω σε μας. Από εκεί και πέρα γνωρίζουμε ότι η ομάδα έχει μεγάλη ποιότητα κι ότι θα μπει αποφασισμένη από το πρώτο λεπτό να κερδίσει αυτό το πολύ σημαντικό ματς, που θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Είναι πρόσφατη η εμπειρία της ομάδας αλλά και η δική σου από τη νίκη σε μια αναλόγων συνθηκών κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα μέσα από μια δύσκολη έδρα, όπως τέτοια είναι το «Γ. Καραϊσκάκης», με σημαντική πίεση και στη γηπεδούχο ομάδα αλλά και σ’ εσάς. Τί έχεις κρατήσει ως ουσία από αυτό το ματς και τί θα συμβούλευες σε κάποιον ποδοσφαιριστή της ηλικίας σου για να τον προετοιμάσεις εφόσον επρόκειτο να ζήσει κάτι ανάλογο;

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, που πιστεύω – εντάξει – το είδε όλος ο κόσμος αυτό και πιο πολύ ο κόσμος του ΠΑΟΚ, γιατί αυτόν ενδιαφέρει περισσότερο από όλους πώς θα πάει η ομάδα και τί αποτελέσματα θα κάνει. Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία την οποία έχω ξαναζήσει με την παλιά μου ομάδα, τον Ατρόμητο. Πιστεύω πως είναι όνειρο κάθε παιδιού ν’ αγωνίζεται σε τέτοια γήπεδα, γεμάτα από κόσμο. Αυτό που θα συμβούλευα κάθε συμπαίκτη μου στην ηλικία μου θα ήταν να δουλέψει πάρα πολύ και να βάλει τον πήχη ψηλά για να βρίσκεται σε τέτοια γήπεδα και να παίζει με τόσο καλές ομάδες».

– Το σημαντικότερο σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι η συγκέντρωση, η ψυχολογία, ένας δυνατός συμπαίκτης, το κλίμα; Από που μπορείς ν’ αντλήσεις δύναμη κι αποφασιστικότητα για μια τέτοια αναμέτρηση;

«Το μόνο σίγουρο είναι πως όλο αυτό είναι … ομαδικό. Παίρνω ψυχολογία πάρα πολύ από τους συμπαίκτες μου και προσπαθώ όταν αγωνίζομαι να βοηθάω όσο το δυνατόν περισσότερο την ομάδα μου».

– Παρά τη σωρεία πολύ δύσκολων αγώνων, έχοντας ξεκινήσει με μείον δυο βαθμούς το πρωτάθλημα, είστε πλέον επικεφαλής στη βαθμολογία. Πώς το εξηγείς;

«Κοιτάξτε, η ομάδα από το πρώτο ματς που έδωσε στα προκριματικά του Champions League παίζει στα … ‘κόκκινα’ και μέχρι στιγμής η πορεία της ομάδας είναι καταπληκτική. Μπορεί να μην αποδίδει καλό ποδόσφαιρο εκτός – αν θυμάμαι καλά – από το ματς με την Μπάτε (σ.σ. Μπορίσοφ) που παίξαμε καταπληκτικά αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Στο τέλος του παιχνιδιού όλοι κοιτούν το αποτέλεσμα κι όχι την εμφάνιση της ομάδας. Οπότε η ομάδα έχει κάνει την απόλυτη συγκομιδή βαθμών κι αυτό είναι πάρα πολύ καλό και βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Ατρόμητο. Στο Champions League δεν καταφέραμε να περάσουμε για πρώτη φορά στην ιστορία στους ομίλους, κάτι που μας αφήνει μια πικρία γιατί μπορούσαμε να περάσουμε. Πλέον συνεχίζουμε στο Europa League, όπου καταφέραμε να δυσκολέψουμε την Τσέλσι κι ίσως μπορούσαμε να πάρουμε κάτι περισσότερο, νικήσαμε την Μπάτε και θέλουμε να κάνουμε μια καλή πορεία και γιατί όχι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στον θεσμό».

– Πώς αντέδρασες στο άκουσμα των τραυματισμών του Μαουρίσιο και του Πέλκα;

«Προσωπικά στεναχωρέθηκα λίγο διότι και ο Πέλκας και ο Μαουρίσιο είναι δυο πολύ καλοί παίκτες. Να μιλήσω ειδικά για τον Μαουρίσιο ο οποίος τον τελευταίο καιρό ειδικά ήταν πάρα πολύ φορμαρισμένος κι ήταν ο έλεγχος του δικού μας κέντρου αλλά η ομάδα έχει πλούσιο ρόστερ, το καλύτερο – πιστεύω – που είχε ποτέ, το ‘βάθος’ είναι μεγάλο και υπάρχουν αντάξιοι παίκτες που μπορούν να παίξουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα