ΛΑΕ: Πώς αξιολογούν θεσμοί και κυβέρνηση τα τρωκτικά στους χώρους εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις καταγγελίες για τρωκτικά τόσο στο ειδικό σχολείο του Δήμου Πυλαίας όσο και στο ΑΠΘ εξαπολύει η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνει λόγο για τριτοκοσμικό δρόμο στον οποίο οδηγείται η χώρα και για άκρως επικίνδυνες συνθήκες εκπαίδευσης, τη στιγμή που η κυβέρνηση- όπως επισημαίνει- πανηγυρίζει

για το κλείσιμο με «επιτυχία» της τρίτης αξιολόγησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΛΑΕ Θεσσαλονίκης:

Την ώρα που η κυβέρνηση κόμπαζε για το κλείσιμο με «επιτυχία» της τρίτης αξιολόγησης, δυο καταγγελίες που έγιναν για την εμφάνιση τρωκτικών σε χώρους εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη, επικίνδυνων για τη υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών, φοιτητών, εργαζομένων, ήρθαν να αποδείξουν με τον πιο τραγικό τρόπο, σε ποιο τριτοκοσμικό δρόμο οδηγείται η χώρα, και μέσα από ποιες βασικές περικοπές «χτίζονται» τα περίφημα πρωτογενή πλεονάσματα.

Τα κρούσματα, που μέχρι στιγμής έχουν καταγγελθεί, εμφανίστηκαν στο 2ο Εργαστήριο Ειδικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στο δήμο Πυλαίας, και στο κτίριο της Διοίκησης του ΑΠΘ.
Σύμφωνα με την καταγγελία της Δ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, το κτίριο όπου στεγάζεται το 2ο ΕΕΕΕΚ , στο οποίο να σημειώσουμε ότι φοιτούν μαθητές με ειδικές ανάγκες, είναι παλιός βιοτεχνικός χώρος, εντελώς ακατάλληλος για χώρος εκπαίδευσης. Μάλιστα, ενώ τα κρούσματα έχουν εμφανιστεί από πέρσι το Νοέμβρη, και οι όποιες προσπάθειες μυοκτονίας δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα υγείας σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, το Υπ. Παιδείας εξακολουθεί να συνεχίζει τη στέγαση και λειτουργία του σχολείου στο επικίνδυνο αυτό κτίριο. Αποτέλεσμα, σήμερα να έχουν προσβληθεί από την επικίνδυνη νόσο της λεπτοσπείρωσης 15 μαθητές και εκπαιδευτικοί, βοηθητικό προσωπικό και φοιτητές που κάνουν την πρακτική τους στο συγκεκριμένο χώρο.

Σε ότι αφορά στο κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού, εδώ και αρκετό διάστημα έχουν εμφανιστεί τρωκτικά από τον 5ο ως τον 8ο όροφο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία εργαζομένων, φοιτητών, καθηγητών, επισκεπτών.
Με κομπασμούς και διαφημιστικά σποτ δεν καλύπτονται οι τεράστιες τρύπες στην εκπαίδευση, που δημιουργούν οι επί οκταετία εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές.

Οι υπερβολικές περικοπές του προϋπολογισμού για τη δημόσια εκπαίδευση, όπως και για τη δημόσια υγεία, τις οποίες εφαρμόζει με περισσή ευλάβεια η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου, έχουν οδηγήσει σε εξαθλίωση το χώρο της εκπαίδευσης, όπου, εκτός από τον περιορισμό των σχολικών κτιρίων, την έλλειψη των εκπαιδευτικών, την αντιεκπαιδευτική αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη κτλ. έχουμε και την παραμονή σε εντελώς ακατάλληλα κτίρια, και την πλημμελέστατη καθαριότητα των χώρων εκπαίδευσης, όπως στο ΑΠΘ, που οδηγούν σε τραγικές για την υγεία των ανθρώπων καταστάσεις.

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου, και το Υπ. Παιδείας για την ανάλγητη στάση τους απέναντι σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, όπως αυτό της διασφάλισης των απαραίτητων όρων υγιεινής στους χώρους εκπαίδευσης, και μάλιστα στον 21ο αιώνα.

Χαιρετίζει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις της Δ΄ ΕΛΜΕ σήμερα, στις 2.00΄μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π & Δ Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Δηλώνει για μια ακόμη φορά, ότι, τα μημόνια δεν τελειώνουν στις 18 Αυγούστου, όπως ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας, αντίθετα, μόνον με την κατάργησή τους, με την απαλλαγή μας από το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος μέσω της διαγραφής τους, με τους τραπεζίτες και τους πλούσιους να πληρώνουν επιτέλους, με την εφαρμογή μια ριζοσπαστικής εναλλακτικής πολιτικής η οποία μόνον έξω από την ευρωζώνη και την Ε.Ε. μπορεί να εφαρμοστεί, μόνον έτσι, μπορεί ο λαός της χώρας μας να διασφαλίσει μια αξιοπρεπή διαβίωση με θετική προοπτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα