Κρίσιμη Γενική Συνέλευση σήμερα για τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ- Στο τραπέζι μειώσεις μισθών

Γενική Συνέλευση πρόκειται να πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο συζήτησης την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και είναι προγραμματισμένη για τις 9 το πρωί και τις 5

το απόγευμα, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν σε αυτή οι εργαζόμενοι και στις δύο βάρδιες.

Η διαδικασία θεωρείται κρίσιμη, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό καλούνται να λάβουν αποφάσεις σχετικά με το μισθολογικό τους καθεστώς.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν διαβουλεύσεις μεταξύ διοίκησης του ΟΑΣΘ και Συνδικάτου εργαζομένων, κατά τη διάρκεια των οποίων, η διοίκηση κατέθεσε προτάσεις που περιλαμβάνουν περικοπή μισθών, με τις μειώσεις να αγγίζουν περισσότερο τα υψηλότερα κλιμάκια.

Το προσωπικό καλείται τώρα να αποφασίσει εάν θα δεχτεί τις περικοπές αυτές, ή αν θα απαντήσει δυναμικά.

Πάντως, η ΔΑΣ ΟΑΣΘ έχει ήδη εκφράσει αντιρρήσεις, κάνοντας λόγο για χυδαίο και βρώμικο εκβιασμό.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, η πρόταση του προεδρείου:

- Περιλαμβάνει μειώσεις 20% επί του ετήσιου εισοδήματος!! (4,5% επί του μηνιαίου μεικτού μισθού και το υπόλοιπο από τον 13ο και 14ο μισθό) Συνολικά 2,5 μεικτούς μισθούς.

- Διατηρεί –από προηγούμενες ΣΣΕ- την υπερωρία των οδηγών για να διευκολύνει τον ΟΑΣΘ να προσθέσει επιπλέον δρομολόγια στα προγράμματα των λεωφορείων με κόστος 4 – 5 ευρώ την ώρα

- Διατηρεί την αδικία του ενιαίου μισθολογίου όπου σε εργαζόμενους της ίδιας ειδικότητας η μισθολογική εξέλιξη θα είναι κάθε 2 χρόνια –για όσους ενταχθούν στα κλιμάκια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης- και κάθε 3 χρόνια –για όσους ενταχθούν στα κλιμάκια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα