Κώστας Γαβρόγλου: Είμαι αισιόδοξος για την έκβαση των εκλογών

Την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά και ότι μπορεί να ανατραπεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στις 7 Ιουλίου, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου κατά την παρουσία του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την ημερίδα με θέμα «Νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ισχυρό παρών, δυναμικό μέλλον», που πραγματοποιείται στη Γεωπονική Σχολή.

Χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αφού σε κάθε εκλογή, το εκλογικό σώμα έχει διαφορετική συμπεριφορά και τα διακυβεύματα είναι διαφορετικά. Οι πολίτες θα συνεκτιμήσουν τα πάντα

και θα ψηφίσουν. Η Δημοκρατία συνεχίζει να είναι το καλύτερο δυνατό σύστημα. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών».

Όσον αφορά την παρουσία του στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας και τη μεγάλη απορρόφηση που έγινε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τόσο του ΤΕΙ Λάρισας όσο και των πανεπιστημιακών σχολών της Λαμίας, δήλωσε ότι «πρόκειται για τη νέα αρχιτεκτονική των πανεπιστημίων με καινούργια τμήματα, συνέργειες με τα ΤΕΙ, πανεπιστημιακά ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα και διετή προγράμματα σπουδών. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει λύσει πολλά προβλήματα. Όταν είναι εκτεταμένη μια μεταρρύθμιση κανείς δεν γνωρίζει από πριν, και πολλά λύνονται στην πράξη, ενώ πολλά άλλα μένουν για νομοθετικές ρυθμίσεις».

Όταν ρωτήθηκε ο κ. Γαβρόγλου αν από τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν και τα 17 τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανέφερε ότι «ακαδημαϊκά είμαστε έτοιμοι, όπως και στις υποδομές. Υπάρχουν ορισμένα τμήματα που με απόφαση της Συγκλήτου δεν θα αρχίσει η λειτουργία τους άμεσα αλλά το μηχανογραφικό έχει ανακοινωθεί. Υπάρχουν τμήματα εντελώς καινούργια που δεν θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο ή άλλα που είναι η συνέχεια παλιών τμημάτων».

O πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήσης Μαμούρης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που συντελείται από τις συγχωνεύσεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και υπενθύμισε ότι «προβλήματα που υπήρξαν μετά το εγχείρημα της συνένωσης αρχίζουν και εκλείπουν.... Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε περίπου 2.800 νέους φοιτητές στα 17 νέα τμήματα που θα αρχίσουν τη λειτουργία τους τον Σεπτέμβριο».

Κατά την άφιξη του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, υπήρχαν συγκεντρωμένα μέλη του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας, που διαμαρτύρονταν με πανό και συνθήματα κατά της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα