Κορωνοϊός στην Κύπρο: Σε καραντίνα και το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού - Λουκέτο σε όλα τα σχολεία της Λευκωσίας

Μετά το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, αναστέλλει τη λειτουργία του για 48 ώρες και το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο νοσηλευτήριο της Κύπρου, λόγω τριών υπόπτων κρουσμάτων που διερευνώνται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το protothema.gr, όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού εξωτερικών ασθενών, εισαγωγές και χειρουργεία όλων των ειδικοτήτων ακυρώνονται για τις επόμενες 48 ώρες, ενώ όσον αφορά το επισκεπτήριο θα τηρείται

αυστηρά το ωράριο επισκέψεων για όλους τους ασθενείς, δηλαδή από τις 1300-1400 και 1700-1900, όταν υπάρχει απόλυτη ανάγκη και αποκλειστικά από ένα και μόνο επισκέπτη.

Επιπρόσθετα, οι ασθενείς θα πρέπει να προσέρχονται στα Τμήματα Επειγόντων Ατυχημάτων και Περιστατικών αποκλειστικά και μόνο για τα επείγοντα περιστατικά, ενώ άτομα που έχουν ταξιδέψει σε επηρεαζόμενες περιοχές τις τελευταίες 14 μέρες και εμφανίζουν συμπτώματα, καλούνται να μην προσέρχονται στα Νοσοκομεία αλλά να παραμένουν σπίτι τους και να επικοινωνούν με ειδικό τηλεφωνικό αριθμό για οδηγίες. Επίσης με τον ίδιο αριθμό θα πρέπει να επικοινωνούν όσοι έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και να αυτοπεριοριστούν.

Κλείνουν σχολεία και Πανεπιστήμια

Εν τω μεταξύ με απόφαση του υπουργείου Παιδείας κλείνουν όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Λευκωσίας μέχρι και την Παρασκευή που θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης. Επίσης κλείνουν τα κρατικά και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ως το τέλος Μαρτίου. Κλειστά θα παραμείνουν και τα Φροντιστήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα