Κων. Ζέρβας: Κακή λύση... Θλιβερή ημέρα για τη Μακεδονία

"Θλιβερή" χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα στην τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και υπογράμμισε ότι ο λαός θα κρίνει εκείνους που τόσο εύκολα επιβάλλουν έναν ιδιοτελή πραγματισμό απέναντι σε αγώνες, ιστορία, όνειρα και περηφάνια.

Αναλυτικά, ο κ. Ζέρβας δήλωσε τα εξής:

«Βρισκόμαστε εδώ οι δημοτικοί σύμβουλοι της πρωτεύουσας της Μακεδονίας την επόμενη μια εξαιρετικά θλιβερής ημέρας. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος

κατάφερε το 1923, εκπροσωπώντας μια ηττημένη χώρα, χωρίς στράτευμα, με 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες, να επιβάλει στη Λωζάνη όρους αξιοπρέπειας.

Αυτό δεν έγινε χθες. Ο Αλέξης Τσίπρας προφανώς δεν είναι Ελευθέριος Βενιζέλος. Αλλά και η χώρα μας δεν βρίσκεται σε σημείο υποχώρησης, σε θέση παραίτησης.

Οι ηττημένοι διεθνιστές του χθες ομονόησαν και έδωσαν τα χέρια με τους εκπροσώπους της παγκοσμιοποίησης, υπογράφοντας μία συμφωνία – ντροπή.

Μέσα σε ένα πλαίσιο όπου ουσιαστικά δεν ρωτούν το λαό. Επιβάλλεται μια κακή λύση από πάνω προς τα κάτω. Από έξω προς τα μέσα. Ή έτσι νομίζουν.

Οι σύμμαχοί μας χαίρονται και επιβραβεύουν. Δηλαδή πιστεύει κανείς ότι στη διένεξη του Αιγαίου αν παραχωρούσαμε 2-3 νησιά δεν θα χαιρόντουσαν και δεν θα επαινούσαν; Αν παραιτούμασταν στο Κυπριακό, δε θα παίρναμε το Νόμπελ Ειρήνης;

Και με λυπεί ακόμη περισσότερο που «Εφιάλτες» και «λαγοί» βρέθηκαν εδώ. Ανάμεσα μας.

Σήμερα κωφεύουν. Τη δουλειά τους, την αποστολή τους όμως την εκτέλεσαν όμως.

Η ιστορία όμως θα καταγράψει και ο λαός θα κρίνει αυτούς που τόσο εύκολα επιβάλλουν έναν ιδιοτελή πραγματισμό απέναντι σε αγώνες, ιστορία, όνειρα και περηφάνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα